L200 İçin Hangi Chip Tuning?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ExiledArchangel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,396
Ynt: L200 İçin Hangi Chip Tuning?

WARRIOR 2007' Alıntı:
İkisininde işlevi ayni.Hangi servise giderseniz gidin size RallyART diyecektir.Tek espirisi arabanızın motor ve sase numarasını alıp aracınıza yüklenen beyin programı ile uyumlu ayarı yapıp geri göndermeleri . Fakat fiyat 3.500 TL gibi bir rakam . Ustaya serviste piyasadaki Chip boxlar ile RallyART arasındaki farkı sorun geveliyecek. Tavsiyem su arabanıza bir müddet kendisi gibi olduktan sonra binin ve uzunca araştırın sonra chipmi yazilimmi yaptiracaginiza karar verin . Size yazdığım işlemleri yaptırdıktan sonra arabanız yavaş yavaş duman atma ısını tamamen kesecek. Çünkü beynin gönderdiği sinyaller ile motordan donen kodlar araç km taptıkta senkronize olur. Mesela chipmi takar takmaz hemen anlamadım gücü tam 1 hafta gecti araba iyice çıldırdı . Yani yol yaptikca oturacak.Araciniz kendisine gelsin bir sizde dumansiz iyi çeker sekilde keyif almaya başlayın sonra tekrar konuşalım . İlla Chip derseniz tekrar konuşalım .Ama daha motor kendine gelmeden hemen yapmayın.illa yapacagım derseniz soktuğum Chip dürüyor size gönderirim kullanırsınız memnun kalırsanız parasını gönderirsiniz ama ben güç icin iyi ve emin ellerde tuning derim Ankara'ya yolunuz düşerse seve seve yardımcı olurum .

WARRIOR 2007' Alıntı:
Aracımın yan rock sliderlari takilirkenki resmi. Üstünde 305 lastikler var bunlar ile bile ibre dibini görüyor .

Ben aracimda RalliArt kullaniyorum ama ibrenin dibini gordum demeniz beni tekrardan yeni arayislara sevk edecege benziyor :smiley:
Aracim 265/75-16 lastiklerle oldukca agir kaliyor. Yakit sarfiyatim da 12-13 litrenin altina pek dusmuyor. Sizin yakit ile ilgili durumunuz nedir? Chip konusunda yardiminizi talep edebilirim :smiley: Ayrica sabit hizda giderken, gaza biraz yuklendigimde, ilk anda 1/2 veya 1 saniyelik hafif bir yigilma hissediyorum. Bunu da "normal" olarak algilayan yetkili servise saygilarimi sunuyorum :smiley: Adana'da vbu isleri isi kitabina uygun yapabilme sorunu oldugundan dolayi bugune kadar yetkili servis disinda hic bir bakim / onarim yaptirmadim . Fakat Ankara'da buna alternatif bir cozum olusturabilirsek, hem bakimlar icin atlar gelirim hem de tanismis oluruz...

Etiketler

Bu iş için en iyi çözüm dediğim gibi tuning yani beyin yazılımı,cip box uzun vadede enjektörlerin arızalanmasına neden olacaktır.Tuning işleminden sonra arabanızın hem kalkşı hemde ivmelenmesi değişecektir.Tabiiki bu işi emin ellerde yaptırmak lazım.Ben İstanbul bağlantılı Ankara'da Superbooster Erhan Bey'e yaptırdım.Sorunsuz keyifli kulanıyorum.İnternetten ulaşabilirsiniz.Selamlar. ;D

Bu iş için en iyi çözüm dediğim gibi tuning yani beyin yazılımı,cip box uzun vadede enjektörlerin arızalanmasına neden olacaktır

Yanılıyorsunuz ikisi de aşağı yukarı aynı kapıya çıkıyor, yani arabanın motorunu tasarlayan adamların test etmediği yazılım/donanım vs. Burada anahtar tabir "moturu tasarlayan adamların test etmediği", dolayısı ile kullanımından kaynaklanabilecek sorunları bilinmeyen şey. İster yazılım olsun ister donanım, fark etmez. Yani zannetmeyin aracınızın motor ömrünün tuning yazılımını üreten şirketin çok ta umrunda olduğunu... yanılırsınız. Ne de olsa sizin araç satılırken motoruna garanti vermek durumunda olan bu şirketler değil, aracı üreten şirket. Tuning ürünlerini üretenleri sadece sattıkları chip yazılım vs bağlar chip bozulursa garanti süresince yenisiyle değiştirirler o kadar. Öyle her motorla da test etmeleri biraz zor, bakalım L200'ün motoru bu yazılımla 100bin km'yi devirecek mi acaba.. diye bir test yaptıklarını da zannetmiyorum.

WARIOR dostum bende Ankara'dayım. 2008 4x2 aracım. Aracınızı servis için nereye götürüyosunuz siz? Ayrıca EGR valf ve turbo müşürü temizliğini nerede yaptırdınız. Saygılar.

Chip tuning , ...chips, chipletmek, = aracın motor ateşleme beyin (modele göre, bilgisayar bağlantısı kablosundan, veya beyin sökülerek, içi açılıp çip yükleme moduna alınarak) haritası alınıp, bilgisayar programı ile değerleriyle oynanarak geri yüklenmesi işlemi.

box = aracın beyin kablosuna ek paralel kablo ve kutu koyularak aracın sensörlerinin ölçüm değerlerinin, kutu üzerinden değiiştirilerek beyne farklı bilgi verilmek suretiyle ateşleme programının değiştirtilmesi işi.

sensörü kandırmakla, chiplemek arasında performans farkından başka, vereceği zarar ve riskler hemen hemen aynı.

çip tuningde , A,b,c markalarıın birbirinden farkı yok, kimi %20 performans göre ayarlayıp yıpranmayı artırır, kimi %10 da keser.
çipçilerin söylediğine göre enjektörle bir işleri yok, tamamen yakıt-hava karışımında havayı arttırarak daha verimli yanma (sonucu daha yuksek ısı sebebiyle turbo ve manifold yıpranması) sağlamaları şeklindedir. yakıt ortalamam çok değişmediği için şimdilik itirazım yok. (4 aydır kullanıyorum 800tl ye yapıyorlar sanırım şuan)

EGR temizliğini herhangi bir mekaniker, EGR yi sökerek , benzin püskürtme yoluyla kurumları temizleyebilir. sökmeden yapılması pek mümkün olan bir işlem değildir, o yüzden turbodan biryerden temizliyorum lafı palavradan öte olamaz. kemiklemiş kurumdan bahsediyoruz, basınçlı benzin püskürtülerek temizleniyor.

Carbon clean dizellerde de yapılabiliyor, ben yaptırdım bir başarısını görmedim, makale yazdım, dyno sonuçları ve db ölçer ile ses seviyelerini raporlamıştım. ne ses değişti, ne dyno daki güç grafiği.

okan7020' Alıntı:
ExiledArchangel,

yarım kalan temizlik işlemini tamamladınız mı?
sonucu merak ediyorum...
:smiley:

Okan bey geç gördüm mesajınızı o yüzden cevabı geç verebiliyorum.
Egr yi iki kez temizledik. Emme manifoltuna kadar söktük, ciddi anlamda kurum temizledik fakat kesin çözüme bir türlü ulaşamadım.
Kiminde 1000 km kiminde 2000 km gittikten sonra yine benzer kara duman atması, çekiş düşüşü ve yüksek yakıt sarfiyatı yaşamaya başladım. Sonun da bende uzun araştırmalar sonucunda EGR yi iptal etmeye karar verdim. EGR iptalinden sonra problemler ortadan kalktı. Sanırım ya çok sık sık temizlemek gerek, ya da EGR yi iptal etmek gerek aksi halde sorun tekerrür edebiliyor.

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Ekli dosyalar

• 1.jpg
    1.jpg
    132.1 KB · Görüntüleme: 411

EGR iptalinin nasıl yapılacağı konusunu merak edenleri için yukarıdaki ve aşağıdaki fotoğrafları ekliyorum.

7.jpg

Ekli dosyalar

• 6.jpg
    6.jpg
    117.6 KB · Görüntüleme: 379

Selamlar,
Öncelikle hemen hemen forumda tüm yazdıklarınızı okumaya çalıştım. Be de de 2014 Model L200 var, sizin tavsiyeniz üzerine chip tuning yaptırmak istiyorum. Ankara dayım, acaba nereye gitmeliyim, hangi usta ile görüşmeliyim.
Şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar,
Öncelikle hemen hemen forumda tüm yazdıklarınızı okumaya çalıştım. Be de de 2014 Model L200 var, sizin tavsiyeniz üzerine chip tuning yaptırmak istiyorum. Ankara dayım, acaba nereye gitmeliyim, hangi usta ile görüşmeliyim.
Şimdiden teşekkür ederim.

İkisininde işlevi ayni.Hangi servise giderseniz gidin size RallyART diyecektir.Tek espirisi arabanızın motor ve sase numarasını alıp aracınıza yüklenen beyin programı ile uyumlu ayarı yapıp geri göndermeleri . Fakat fiyat 3.500 TL gibi bir rakam . Ustaya serviste piyasadaki Chip boxlar ile RallyART arasındaki farkı sorun geveliyecek. Tavsiyem su arabanıza bir müddet kendisi gibi olduktan sonra binin ve uzunca araştırın sonra chipmi yazilimmi yaptiracaginiza karar verin . Size yazdığım işlemleri yaptırdıktan sonra arabanız yavaş yavaş duman atma ısını tamamen kesecek. Çünkü beynin gönderdiği sinyaller ile motordan donen kodlar araç km taptıkta senkronize olur. Mesela chipmi takar takmaz hemen anlamadım gücü tam 1 hafta gecti araba iyice çıldırdı . Yani yol yaptikca oturacak.Araciniz kendisine gelsin bir sizde dumansiz iyi çeker sekilde keyif almaya başlayın sonra tekrar konuşalım . İlla Chip derseniz tekrar konuşalım .Ama daha motor kendine gelmeden hemen yapmayın.illa yapacagım derseniz soktuğum Chip dürüyor size gönderirim kullanırsınız memnun kalırsanız parasını gönderirsiniz ama ben güç icin iyi ve emin ellerde tuning derim Ankara'ya yolunuz düşerse seve seve yardımcı olurum .

Ekli dosyayı görüntüle 395555

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR