L200 İçin Hangi Chip Tuning?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ExiledArchangel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,396

ExiledArchangel

Yeni Üye
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar;
Bir ay kadar önce 2010 model L200 Intense 4X2 satın aldım. Araçtan genel olarak çok memnunum.
Fakat ara hızlanması ve gaz tepkilerine biraz geç cevap veriyor. Öncelikle sormak istediğim benim aracım şu anda kaç beygir? Birden fazla motor seçenekleri olduğundan tam tespit edemedim. Sanırım 136 hp modeli ama yine de size danışmak istedim. Diğer ikinci bir konu chip tunnig takıldığında araçta yüksek performans artışı ve %10 yakıt tasarrufu sağlandığını okudum. Bunu aracıma uygulamak istiyorum. Deneyimlemiş ve tecrübeli arkadaşlardan ricam hangi chip tuning almalıyım? Veya bunun yerine başka bir ekipman mı tavsiye edersiniz. Kullanım amacına gelince %90 şehiriçi kullanıyorum, %10 'da fiber botumu arkaya bağlayıp dalışa gidiyorum. Onun dışında offroad yapmıyorum. Zaten 4X2 alma sebebim de buydu.. Tekrar bütün herkese selamlarımı iletiyorum. Sevgi ve saygılarımla.

Özkan ALAY

Etiketler

Ynt: L200 İçin Hangi Chip Tuning?

Hakan bey öncelikle teşekkür ederim.
Forumu inceledim ama açıkçası yazılan yazılar çok eski tarihli olduğu için emin olamadım. Güncel chip tuning bilgilerine ihtiyacım var ama yinede araştırmaya devam edeceğim.
Tekrar teşekkür ederim.

ExiledArchangel' Alıntı:
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar;
Bir ay kadar önce 2010 model L200 Intense 4X2 satın aldım. Araçtan genel olarak çok memnunum.
Fakat ara hızlanması ve gaz tepkilerine biraz geç cevap veriyor. Öncelikle sormak istediğim benim aracım şu anda kaç beygir? Birden fazla motor seçenekleri olduğundan tam tespit edemedim. Sanırım 136 hp modeli ama yine de size danışmak istedim. Diğer ikinci bir konu chip tunnig takıldığında araçta yüksek performans artışı ve %10 yakıt tasarrufu sağlandığını okudum. Bunu aracıma uygulamak istiyorum. Deneyimlemiş ve tecrübeli arkadaşlardan ricam hangi chip tuning almalıyım? Veya bunun yerine başka bir ekipman mı tavsiye edersiniz. Kullanım amacına gelince %90 şehiriçi kullanıyorum, %10 'da fiber botumu arkaya bağlayıp dalışa gidiyorum. Onun dışında offroad yapmıyorum. Zaten 4X2 alma sebebim de buydu.. Tekrar bütün herkese selamlarımı iletiyorum. Sevgi ve saygılarımla.

Özkan ALAY
öncelikle aramıza hoş geldin aracınız hayırlı olsun chip konusunda da çok fazla marka var ben bunlardan bir kaç tanesini denedim en kalitelisi temsanın kendi taktığı ralliart digerlerinde değişik puroplemler cıkıyor temsa biraz tuzlu bir fiyata takıyor internette daha ucuza bulabilirsiniz ...

Hoşbulduk, çok teşekkürler..
Ben race chip üzerinde düşünüyordum ama ralliart a da bakacağım.
Elinde 2. el olan varsa onu da satın alabilirim.
Selamlar..

Selamlar;

aracınız hayırlı olsun.Ben Ankara'da 06 chip tuningden satın aldım chipimi.Aracım 2007 L200 4X4 A/T .137 HP.Hiç bir problem ile karşılaşmadım.Önerim Chip tuning yaptırmadan önce aracınıza carbon clean yaptırmanız ve turbo basınç müşürünü temizletmeniz.Bunlar yapıldıktan sonra hiçbir problem olmaz.6 aydır kullanıyorum sıkıntı yok.Uzun yolda 6lt şehir içi maksimum dur kalklarda 9 lt yakmıştı.Şimdi araç yükseltildi ve ofset jant lastik takıldığı için ölçemedim.

Ahmet bey temennileriniz ve cevabınız için teşekkür ediyorum.
Mesajınızı şimdi görebildim, cevap yazmakta gecikiyorum, kusura bakmayın.
Ben henüz chip satın alamadım. Yurtdışından Ralliart chip getirtmeye çalışıyorum beceremezsem race chip takmayı düşünüyorum. Geçenlerde uzun yola gittim aracım 9-10 lt arasında yaktı. Gerçi benim lastiklerim 265 ve 18" bu biraz etkiler ama bu kadar da çok yakmaması gerekiyor diye düşünüyorum. Birde otomatik vites faktörü var sanırım.
Bir başka sorun daha olacak. Aracım özellikle gaza bastığımda inanılmaz duman atıyor. Bu durum normal midir acaba? Bana pek normal durum değilmiş gibi geldi zira kamyon gibi duman atmasına anlam veremedim.
Bu konuda fikirlerinizi alabilir miyim?

Duman atması normal değil.Bir kaç ayarsızlıktan olmuştur diye düşünüyorum.Siyah duman zengin karışım yani yakıtın verimli kullanılmadığı anlamına gelir. Sadece performanslı kullandığınızda oluyorsa dert etmeyin bir arıza olduğunu sanmıyorum. Soğukken de yapıyorsa turboyu kontrol ettirirseniz iyi olabilir.Göstermekte fayda var elbete.Ben hiç yaşamadım.Bu hafta sonu yakıt valfi (akünün altında hemen),EGR valfini temizlettim çekişi inanılmaz değişti.Kaldıki benim lastiklerim 305/70/16 bu temizlikten sonra sarfiyatım birazcık daha farkedecek sanırım 100km'de 0,5lt oynar.Usta her 10.000 km'de EGR 'yi ve yakıt valfini temizlet dedi.Rally ART alacağım demişsiniz ama iki konuda bilgi vereyim;
1- Rally ART'ın motor ve şase numaranıza göre program yüklenerek sadece sizin aracınıza özel programlanması lazım,(Aracınız Temsa'dan Rally ART'sız çıtığı için bu program karşılığında TEMSA sizden ücret alacak.)
2-Bir dönem Rally ART kitli araçlarda hararet problemleri yaşandı.Aracınıza alacağınız kite hangi versiyon program yükleneck alırsanız şayet sorun.
Yakıt konusuna gelince bu araçlar 2500 cc ve neredeyse 2 ton.Az yakmasını beklemek endamına ve gücüne ayıp olur.Ama çok yakıttan kasıt 12-15 LT arasıysa evet bir düzensizlik vardır derim.

Başka problemleriniz olursa çekinmeden sorun.6 aydır.Bu aracı kullanıyorum.Ama yurt içi yurt dışı blog okumaktan ustalara sormaktan epeyce bir bilgi sahibi oldum.Selamlar.

chip tuning=tasarlanmadığı gibi çalışan araba=artan emisyon,hızlı yıpranan motor=özellikle dizelse hızlı hıpranan enjektörler=>bknz. araç üreticisi acaba o chipi takmayı neden akıl edememiş.

Ahmet bey teşekkürler.
Açıkçası sağlam bir bakım yaptırmam gerekiyor. Yetkili bir servise arabamı alırken gittim ama açıkçası pek memnun kalmadım. Sanırım siz Ankarada'sınız. İstanbulda olsaydınız size bir servis sormak isterdim. :smiley:
Ralliart aldığımda servis ile uğraşacaksam vazgeçiyorum. Bugün racechip pro 2 alacağım. Ama öncesinde dediğiniz işlemleri yapmak için bakıma sokmayı düşünüyorum.

Benım tavsıyem RACE CHIP taktırmanız yonunde olacak.ben kullanıyorum cok memnunum.pro 2 kullanmayın sorun cıkabılır dıgerını alın.... :eek: :eek: :eek:
istanbulda tavsıye edecegım tek ısım ILFER OTO-Ilyas usta dır kesınlıkle ...

Gökhan bey,
Pro II haricinde satış yapmıyorlar. Sanırım Pro artık stoklarda kalmamış. Neden problem çıkaracağını düşünüyorsunuz?
ILFER OTO - İlyas Usta tam olarak nerededir acaba? Yetkili servis mi özel servis mi acaba?
İlginiz için teşekkür ederim.

Bir aya yakındır Gezenbilir'de okumadığım keza yurt dışı bloglarda dahil yazı kalmadı gibi.Bende epey zamandır duyduğum şeyleri bir kenara koydum.Dün akaşam boxı söktüm.Ankara'da bulunan SuperBooster Erhan YÜCEL'e gittim.Arabamın beyni söküldü.Bugüne kadar turbo,ECU,Rail,yakıt basınç parametleri hafızaya alındı ve başka bir yerde depolandı.Sonra arabama Instyle 178 hp'nin beyin programı yüklendi.Aracım A/T olduğu için dynoya çıkaramadık.Net 178 HP demek yalan olur.İşin açıkçası bende aracın motorun tepkisinin ne olacağını bilmiyordum.Arabamda pedal box'da vardı.Onuda kapattık.Tecrübeye çıktığımızda gaza ne zaman basarsanız altınızda çıldıran bir deli buldum.Ama esas performansı aracı kullandıkça yaşayacağım.Çünkü her arabanın parametreleri farklı .Yazılım ve motor senkronizasyonu kullandıça entegre olacak.Kullandıkça deneyimlerimi yazmaya devam edeceğim.Chip tuning denilen box'larda sadece yakıtın enjektör tarafından daha basınçlı sıkılmasını sağlıyorsunuz.Bu arabanızın performansını artırıyor ama uzun vadede enjektörleriniz güme gidiyor.Bu bahsettiğim vede yaptırdığım beyin remap'inde ise desteği birden fazla noktaya bölüştürüyorsunuz.Tecrübe kazandıkça paylaşmaya devam edeceğim. :p

WARRIOR 2007' Alıntı:
Duman atması normal değil.Bir kaç ayarsızlıktan olmuştur diye düşünüyorum.Siyah duman zengin karışım yani yakıtın verimli kullanılmadığı anlamına gelir. Sadece performanslı kullandığınızda oluyorsa dert etmeyin bir arıza olduğunu sanmıyorum. Soğukken de yapıyorsa turboyu kontrol ettirirseniz iyi olabilir.Göstermekte fayda var elbete.Ben hiç yaşamadım.Bu hafta sonu yakıt valfi (akünün altında hemen),EGR valfini temizlettim çekişi inanılmaz değişti.Kaldıki benim lastiklerim 305/70/16 bu temizlikten sonra sarfiyatım birazcık daha farkedecek sanırım 100km'de 0,5lt oynar.Usta her 10.000 km'de EGR 'yi ve yakıt valfini temizlet dedi.Rally ART alacağım demişsiniz ama iki konuda bilgi vereyim;
1- Rally ART'ın motor ve şase numaranıza göre program yüklenerek sadece sizin aracınıza özel programlanması lazım,(Aracınız Temsa'dan Rally ART'sız çıtığı için bu program karşılığında TEMSA sizden ücret alacak.)
2-Bir dönem Rally ART kitli araçlarda hararet problemleri yaşandı.Aracınıza alacağınız kite hangi versiyon program yükleneck alırsanız şayet sorun.
Yakıt konusuna gelince bu araçlar 2500 cc ve neredeyse 2 ton.Az yakmasını beklemek endamına ve gücüne ayıp olur.Ama çok yakıttan kasıt 12-15 LT arasıysa evet bir düzensizlik vardır derim.

Başka problemleriniz olursa çekinmeden sorun.6 aydır.Bu aracı kullanıyorum.Ama yurt içi yurt dışı blog okumaktan ustalara sormaktan epeyce bir bilgi sahibi oldum.Selamlar.
Selamlar ben Rally art ı dışarıdan aldım ve adana servisine 200 tl ye taktırdım (yazılım ve montaj )daha önceden almanyadan roca chip puro kullandım ama ben memnun olmadım söktüm yerine ralli art taktım ve 2 yıldır hiçbir puroplem yaşamadım

Cevaplar için çok teşekkür ederim. Herkesin fikrini paylaşmasında fayda olduğunu düşünüyorum. Herkesin beklentisi farklı olduğu için aradığıda farklı oluyor haliyle..
Açıkçası ben offroad yapmak için arabamı almadım. Sadece ivmelenmesinin artması ve siyah duman atmasının düzelmesi birazcıkta olsa yakıta katkısının olması için böyle bir chip düşünüyorum. Yazılım düşünebilirdim ama fiyatı oldukça yüksek araştırdığım kadarı ile.. Şu an için önce bir ustaya gidip bakım yaptıracağım orada da gözlemlemeye devam edip bir karara varacağım..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,688
Kayıtlı Üye Sayımız
166,533
Kaydolan Son Üyemiz
Beratin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR