Ynt: L200 Alırken İyi Düşünün!.
murat067' Alıntı:
bende sağ akisi kırdım komple akis için servisten aldığım fiyat 2700 tl idi çıkmadan 800 tl aldık oda çok sürmedi akis başı dağıttı...
aslında aracı çok seviyorum fakat bu yedekparça olayı gerçekten çok büyük sıkıntı ???
Bu L 200' ü bende ailemde seviyoruz,
ama, yazılanları daha önce okudum yazmadım ama şimdi yazıcam, yanlışlarımı düzeltirsiniz
1- temsa aracına markasına sahip çıkmaz çok mail attım telefonla konuştum, anadolu temsilcisi delica yı hyundai sandı
2- parçaları ve servis çok pahalı servis teknikerleri genelde bilgisiz ama zamanımızda araçlar elektronik donanım artıkça parça tamiri
bitti, eski araçlarında parça tamirini yapacak usta azaldı
3- modifiye edilmiş araçların kırılma yatkınlığı yapılan modifiyeye göre artar. bazen bunu kasko karşılamaz, yada ek yapar fazla para
alır.
4- offset jant yada spacer kullanırsanız, lastik ebadı değişirse, süspansiyon sertlik derecesini ayarlamazsanız, kaportada değişiklik
ayarlama yapmazsanız dodikte kırılır çamurluk davlumbazıda parçalanır,
5- yine 33" - 35" lastik takarsanız ve zorlarsanız aks da kesersiniz porye de dağıtırsınız şanzıman kovanı bile çatlatırsınız,
6- tam modifiye yapılmış bir arabada motorla oynamazsanız motoru da yakabilirsiniz, bence ağır offroad yapacak bir araç en az 200 -
250 Hp olmalıdır,
7- L200 alt yapısı pajero ile aynıdır ve arazi şanzımanı pek küçümsenecek bir şanzımanda değildir bence
8- son olarak orjinalliği bozulan her aracın kırılma ve arıza oranı o derece artacaktır L200 ü iş makinası olarak düşünebilirsiniz ama
L200'ü ağır iş makinası olarak kullanır ve zorlarsanız kırılacaktır,
9- en zayıf yeri orjinal alt korumasıdır, ön diff'i vurursanız önleri 4*4 e geçiren vakumlu elektronik parçayı kırar şu an için 800 Tl,
gibi bir fiatı servise ödersiniz.
10- ben şu an L200 den arazide ve asvaltta memnunum ağır offroad yapmıyorum, bana hitap eden durumu hafif offroad sedan otomobil gibi konforu, asvaltta da 180 km, yi rahat yapması ağır off road düşündüğüm an ya L200'ü asvalt ve sedan otomobil konforundan uzaklaştırıcam yada başka bir araba düşünücem, yanlış doğru benim L200 hakkındaki görüşlerim kısaca bunlar