L 200 4X4 / 4X2 / DEFENDER KARARSIZLIĞI

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ErcanKa82 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,148

ErcanKa82

Ana Kamp
Arkadaşlar merhaba,
forumda pek aktif görünmesem de ki nedeni henüz arazi aracı almamış veya alamamış olmamdan dolayıdır : ) forumu yakından takip edip gezileri, yeni katılan araçlar, defender yapım hikayeleri vs bakıyorum. off road aracı satın alma ve off road yapma merakı son bir senedir iyice kanımı bitlendirmeye başladı. ancak off road malum biraz maddi durum bakımdan da destek isteyen bir konu. keza bizde milyoner olmadığımıza göre biraz kendini frenleme, malıyet durumları kontrolunu sık sık yapıyorum.

Kafamda konu ile ilgili bir kaç soru var. Şu an kullandığım araç clio 3 dizel. malum küçük araç, az masraf olayına bayağı alıştım. ilk kafa karışıklığım clio 3 + lpg li defender 110 mu ya da sadece L-200 4x4 mü? ikisininde yaklaşık değeri aynı. clia 19.000 tl + defender 15.000 desek . 34000 tl toplamda . L-200 lerde bu civarlarda az aşağı az yukarı. işe servisle gittiğim için clio yu haftaiçi nerdeyse hiç kullanmıyorum. clio + defender olsa iki araç tum haftaboyu yatacak haftasonuda sadece bazen defenderi kullanabileceğim. defenderin eski oluşu sık sık bakım arıza olayı, park yeri sorunu da cabası. diğer seçenek sadece L-200 gorunusu guzel arazı kabiliyeti tatmin edici, otomobil konforunu aratmayacak, ancak eksi yonleri de malum bu araç büyük araç, boğaziçi kopru geçiş sorunu , senede bir muayene ,yakıtı clio nun 2 katı ,yuksek mtv si , park sorunu, bi alışveriş merkezine bile gitseniz park sıkıntı olacaktır. Ancak kanınıza off road virüsü bulaştı mı pek olumsuz yanlarını görmemeye çalışıyorsunuz. bu arada bir arkadaşımın defenderini test etme olanağım oldu kullanımı zahmetli bir araba, frenide tutmuyor gibi geldi, ama o aracında havası karizması başka. eşim ise L-200 cu ozellikle otomatik vites seçeneği olması ve aracın heybetli duruşu l-200 den yana oy kullanmasına neden oluyor.

aramızda L-200 ü istanbulda tek aile aracı olarak kullanan var mı? bir de aramıza Allah nasip ederse 6-6,5 ay sonra 3. kişi gelecek bebek olarak. çocuklu bir aile için nasıl bir seçenek olur ?
L-200 ün görünüşünü beğeniyorum. bu arada 4x4 un yuksek vergi sorunu 4x2 yi de opsiyon olarak önüme çıkıyor. sadece haftasonu hafif toprak geziler 4x2 ile beni keser mi yoksa yaa madem bi çılgınlık yapıyoruz olmuşken 4x4 mu olmalı. ya da off road ı bilmeyen ya da ilgisini çekmeyen arkadaşların yorumlarındaki gibi yaaa napcan kamyoneti haftasonu zarzavat mı inşaat malzemesi mi taşıyacaksın al bi sedan araba off road ı da zor yollar, yaban tv izci yolaçık bunlardan takip et e mi gelelim. size bu 3 bilinmeyenli denklemi nasıl çözebilirim ?

Etiketler
Ynt: L 200 4X4 / 4X2 / DEFENDER KARARSIZLIĞI

bende ranger 4x2 var. oldukça memnunum. 4x4 offroad içindir. vergiden, masraftan vb. şeylerden dolayı 4x2 mantıklı bir seçim. araç olarakta l200 tercih edilebilir.

merhaba.soyle bilgi vereyim l200 sehir ici ve dısı boyutları haric tam bir surus konforu sunar aile arabasi olarak artilari bineklerden fazladir tabii eger arka kasayi kapatip kapali bagaj yaparsan .otomatik arazili l200um var sehir ici 50,53 kurus arasi yakiyor.vergisi bu sene 1680 tl idi.4x4 mu 4x2mi dersen kesinlikle ne alirsan al 4x4 olsun cunku birak araziyi sehir icinde bile kuvvetli bir kar yagdiginda 4x4 nedemek anlasilir.Allah gonlunuze gore versin derim.

orkay' Alıntı:
merhaba.soyle bilgi vereyim l200 sehir ici ve dısı boyutları haric tam bir surus konforu sunar aile arabasi olarak artilari bineklerden fazladir tabii eger arka kasayi kapatip kapali bagaj yaparsan .otomatik arazili l200um var sehir ici 50,53 kurus arasi yakiyor.vergisi bu sene 1680 tl idi.4x4 mu 4x2mi dersen kesinlikle ne alirsan al 4x4 olsun cunku birak araziyi sehir icinde bile kuvvetli bir kar yagdiginda 4x4 nedemek anlasilir.Allah gonlunuze gore versin derim.

arabanız kaç model ? 1680 ise yuksek değilmiş. ben 2007 yi 2300 tl senelik olarak hesaplamıştım

konu biraz uzun suradan takip edebilirsiniz.
http://www.resulkurt.com/artikel.php?artikel_id=3134

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,683
Kayıtlı Üye Sayımız
166,531
Kaydolan Son Üyemiz
musaitbiryer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.