Abhaz kökenleri olanların çok sevdiği bir ...isimde bulamıyorum,kaba tabirle kırmızı tuz gibi algılayabilirsiniz.Eskiden tuz yerine yemeklere katılırdı,içine ceviz konulduğunda kahvaltılık olurdu,ekmek üstüne sürme gibi düşünebilirsiniz.Levent in yediği yemeklik ama çok keskin bir tadı olduğu için(asıpra-reyhan..kısaca abaza otu) bende onu alırım genelde.Bu acıka altında pek çok türeme acıka vardır ama genelde biber sallçasına biraz baharat katarlar ama bizim acıka da özel biber ve özel baharatlar kullanılır.Şimdiye kadar annanemim acıkasına yakın yapılmış bir tek acıkaya rastladım onuda sürekli alıyorum.Markası biraz yerel bir marka,sabah Levent e küçüğünden bulabildim ,bir tane aldım aracımda gezdiriyorum.Hendek te birileri yapıyor ,ismi sanırım Bizim bahçe olmalı araç gelince net yazarım.
He levent bu sefer kahvaltığından da buldum onunda tadına bakarsın ama dikkat edersen tadına bakarsın diyorum dikkatlerden kaçmasın.
Bilgi için teşekkürler Hendek'e giden arkadaşları sıkıştıryım ben...