Kuru Dalış Elbisesi Hakkında Yorumlarınız...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan UnderWater Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,761
Ynt: Kuru Dalış Elbisesi Hakkında Yorumlarınız...

SEVAL' Alıntı:
Ben bu görüşe katılmıyorum.
Geçtiğimiz kış Marmara Denizinde dalışa gittiğimizde suyun sıcaklığı 4 dereceydi. 5mm ile mümkün değil dalamazsınız. Eğer kışında dalış yapacaksanız kuru tip elbise çok mantıklı. Bir arkadaşım Mares' in kuru tip bir modelini kullanıyor. O gün onu çok kıskanmıştım. Gayet rahat bir şekilde suya girip 55 dk. suda kaldı ve sırıtarak sudan çıktı. Eğer konforlu dalış yapmak istiyorsanız bence gayet iyi kuru tip elbise.
Fakat yazın rahatsız edici. Yaz için elbiseniz varsa ekstradan kuru tip elbise alınır. Ama yaz mevsimi için kuru tip bunaltıcı olabilir.
haklısınız.zaten 5mm ile çok kısa bir süre kaldım ve dondum doğrusu 20,25 dk gibi 55 dakika 4 derecede güzel bir süre kesinlikle kuru mares en iyisi olarak biliyorum?

Etiketler

2-3 sene beuchat markanın titanium destekli bir modelini kullanmıştım. 9drc suda 1,5saat kalabiliyordum (ki üşümeyide hiç sevmem normalde)oldukça iyi bir markadır.
serbest için cressi technica kullanıyorum kışın(9drc >) 5mm, genelde sorun kaynağı eller ve yüz oluyor.

UFUKK' Alıntı:
istanbulda en soğuk zamanda bile 5mm yeterli geliyor,kalış süresi biraz daha düşüyor sadece o kadar,çok soğukta 30 mt dib 0 derece olabilir buda süreyi çok kısaltır diye düşünüyorum sizcede doğrumu.

Aksine Marmara'da dipteki Akdeniz akıntısı sebebiyle su sıcak oluyor. Yüzeyde 4-5 derece iken 30m de 13 derece sabit ve su oldukça tuzlu :smiley: Yassıada'da böyle idi.
Giysi tavsiyesi kişiye göre çok değişir, kışın 3mm ile dalan arkadaşım da var yazın Alanya'da kuru giysi giyen de ;) Bu işin maliyet olarak ta pratiklik olarak ta en doğrusu Kuzey bölgelerde dalan giriş seviye dalıcıları için 5 mm 2 parça bir kıyafet edinmek bence.

Sevgili Dostlar,

Dalışa yeni başlayan bir kişi için en iyi tercihi 5 mm 2 parça elbise olduğunu düşünüyorum. Zira değişik iklim koşullarında sorun yaşamadan yıllarca kullandım ve kullanıyorum. Kuru elbise ise gerçekten soguk sularda konforunuzu arttırıyor ve suda kalma sürenizi uzatıyor. Fakat açıkçası ben kuru elbisemi, ıslak elbisem kadar sık kullanma gerekliliği hisettmiyorum. (sık dalış yapan, hatta kışın da dalış yapan bir amatör olarak) Ayrıca kuru elbise kullanımı özel bir eğitim ve deneyim gerektiriyor. Dalışa yeni başlayan arkadaşlara önermem. Bunun yanı sıra fiyatı da hayli yüksek. Bu nedenle kuru elbise için yapacakları harcamaları diğer malzeme alımlarında çıtayı yükseltmek için kullanmalarını nacizane öneririm.

Sevgilerimle

haklısınız 2 parça her zaman daha iyi ben tek parça kullanıyorum,3mm 11 kasım ayına kadar idare ediyorum,tabi fizik gücüde etkiliyor bu süreci,bu arada hoşgeldin arkadaşım,etkinlikler bölümünde doğa sporları bölümüne girin bu hafta saroz dalışı var umarım ilgilenirsiniz. ;)

Organizasyon çok hoşuma gitti. Ayrıca sizlerle tanışabilmek te çok güzel olacak. Fakat kesin geliyorum deyip, ismimi yazabilmem için bir kaç güne daha ihtiyacım var. Umarım gecikmem sorun oluşturmaz. (Malzeme ve araç problemim yok)

Sevgilerimle

Halukp' Alıntı:
Organizasyon çok hoşuma gitti. Ayrıca sizlerle tanışabilmek te çok güzel olacak. Fakat kesin geliyorum deyip, ismimi yazabilmem için bir kaç güne daha ihtiyacım var. Umarım gecikmem sorun oluşturmaz. (Malzeme ve araç problemim yok)

Sevgilerimle
aynı ruhu paylaşan arkadaşları aramızda görmek bizi mutlu eder,malzeme sorun değil,oradada mevcut tabi gün boyu denizden çıkmayacaksanız bütünleşmiş malzemeniz daha iyi mesela ben 1 metrelik paletlerimden asla vazgeçemem.umarım bizimle olursunuz saygılar. :D :D ;)

Halukp' Alıntı:

Sevgilerimle

Problem olmaz Haluk bey, gezimize bekleriz :smiley:

Konuyla hala ilgilenen var mıdır bilmiyorum ama ben de bir şeyler ekleyeyim;
Söylemesi ayıp Marmarada bu sene Nisan ayına kadar hep kuruyla daldım.Baya bi rahhattı.:smiley:)

Kuru elbiseyi giyip kuşanması tam bir eziyettir.
Su altında ıslak elbise kadar rahat ve serbest hareket edemessin.
Kullanmak ayrı bir eğitim ve extra tecrübe gerektirir.
Pahalıdır.Tamiri zordur.

Dalış için yaz kış fark etmez.
Suyun yada havanın ısısı seni ilgilendirmez, istediği kadar soğuk olsun rahat rahat dalarsın.
Kirli sularda extra koruma sağlar.

UnderWater' Alıntı:
Merhabalar herkese,

Dalışa yeni başladım. Herşeyiyle oldukça hoşuma giden bir spor dalı. Yavaş yavaş kendi malzemelerimi toparlamak istiyorum ancak aklım hep kuru elbiseye takılıyor. Sualtında kuru tutması (tuvalet sorunu hariç) oldukça cazip geliyor. Üstelik BC görevi de görüyor bildiğim kadarıyla.

Sizce kullanışlı mıdır? Avantajları ve dezavantajları neler? Fiyatı ve markaları nelerdir?

İnternetten biraz araştırma yaptım ancak kullananlar varsa tecrübelerini paylaşmak isterim :smiley:

Merhaba,

Ben yaklasik 1,5 yildir Kuru elbise kullaniyorum. Diger arkadaslarin da yorumlarinda belirttigi gibi, kuru elbise almadan önce "Dry Suit Diving / Kuru Elbise Dalısi Uzmanlik Kursunu" tamamlamaniz gerekir. Kuru elbisenin BC görevi gördügü dogru ama Kuru elbise ile suyun icinde yüzerliliginizi dengeleyebilmek baslangicta okadar da kolay degil. Kuru elbise ile dalis yapildiginda sualtinda nötr yüzerlik icin BC sisirilmesi tavsiye edilmez. Dalis sirasinda BC tamamen bos olur ve onun gördügü isi Kuru elbise yapar. Kuru elbisenin icine inflatör (doldurma) valfina basilarak hava verilmesi yüzerligi arttırdigi gibi yeterli miktarda hava verilmesi cok önemlidir keza fazlasi sizi birden bire su yüzeyine firlatabilir. Bu da yüzeye cikarken alinan havayi birakamazsak "Hava Embolisi "ne neden oldugu icin özellikle de derin dalis yapan biri icin " Dekompresyon Hastalıgi/ Vurgun "riski tasidigindan oldukca tehlikelidir. Gerci "Dry Suit Diving / Kuru Elbise Dalışı Uzmanlık Kursun'da " teknikleri ögretiyorlar ama yine de tam anlamiyla ögrenmek 5-10 dalisdan sonra mümkün oluyor.
Ben Zürih'de yasadigim ve burada neredeyse her hafta sonu esimle birlikte göl dalisi yaptigimdan dolayi Drysuit kullaniyorum. Kisin -10 derece havada ve 5 derecelik suda bile rahatlikla kullaniyorum.Yazin pek rahat degil, cünkü icine giydikleriniz; özellikle de tulum dalis öncesi hazirliklarinda sizi bunaltabilir. Kuru elbisler 15 derece ve altindaki su sickaliklarinda tavsiye edilir. Soguk sularda dalmayacaksaniz almanizi önermem cünkü maliyeti oldukca yüksek.
Ben Ursuit Heavy Light Fz Lady kullaniyorum, cok da memnunum. Bu kiyafet icin 1790 Fr (Isvicre Frangi), icine giydigim tulum (X-Tex Heavy Finnfill 1,97 Clo) icin 350 Fr ( isvicre Frangi), kuru kiyafete monte edilen eldiven ve ic eldiven icin ise 180 Fr (Isvicre Frangi) ödedim.Tulumun icine giymek icin de Thermo iclikler lazim, onun fiyati da yaklasik 150 Fr. Tabi en önemlisi soguk sularda yüzdügümüz icin regulatörümüzün donmamasi icin kaliteli olmasi lazim ki iyi bir regulatörün fiyati da enaz 1000 Fr. Yani toplam maliyeti 3470 Fr ( Isvicre Frangi ) Türk lirasi karsiligi yaklasik 7000 TL. Ben ilkbahar, sonbahar ve kis aylarinda hemen hemen her hafta sonu daldigim icin yaptigim harcamaya degdi diye düsünüyorum ama siz sürekli dalmayacaksaniz bu kadar masrafa deger mi diye birdaha bir düsünün derim. Ben sahsen Kizildeniz ve Akdeniz dalislarimda 5mm'lik Neoprenim bazen de icine baslikli yelegimi giyerek daliyorum.

slm lar bende 2 hafta önce bursadaki fuarda dalış malzemelerini inceledim yalnız fiyatlar yüzde 50 ucuz diolar alakası yok web de daha ucuz aynı markalar daha kaliteli malzemeler var hatta geziniyorum ara sıra 2 ci el az kullanılmış bulursam alıyım diorum 2 hafta sonra nasipse bodrum a giderken alabilirim tavsiye edebileceğiniz uygun yerler varmı tüm dostlara saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR