Kurtuluş Hikayeleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fosilbulent Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,607

fosilbulent

defnder 110
Yer
istanbul
Bir çok yararlı bilgi paylaşıyoruz aklıma gelen diğer bir konu daha çok ilgi çekip daha çok fikir edinilebilecek olduğundan söylüyorum filmler mesela son dönem yayınlanan 127 sinema filmi gibi.( suyu idareli kullan gittiğin yeri söyle kendine fazla güvenme ve tıbbi mudahale zamanlaması gibi ana başlıkları vardı. En önemli ayrıntı adam bir çok kişinin ziyaret ettiği bir park kanyon da yanında ise düdük gibi dikkat çekecek ses çıkartacak bişeyi yok ) Aklınıza gelen böyle doğada,şehirde mekan gözetmeksizin geçmiş içinde kurtuluş hikayeleri, hayatta kalma ile ilgili detaylar barındıran filmler,anılar, olaylar var ise paylaşalım....

Etiketler
Ynt: Kurtuluş Hikayeleri

Bir itfaiye Gönüllüsü olarak şu 4 filmide tavsiye ederim. Özellikle Backdraft >> Backdraft - dünya ticaret merkezi - ekip 49 - gökdelende yangın
hayatta kalma adına hem teknik hem psikolojik bilgiler bulabileceğiniz eğitici bir film daha '' SANCTUM '' ve 127

Deprem ve tsunami sonrası tarihinin en büyük felaketini yaşayan Japonya inanılmaz kurtuluşlara da sahne oluyor.bunlardan en çarpıcı olanlarından biri, felaket sonrası harabeye dönen Minamisoma kenti yakınlarında kameraya yansıdı.Tusnami dalgalarından korunmak için evinin çatısına çıkan 60 yaşında bir adam geri çekilen dalgalarla birlikte denize sürüklendi.İki gün boyunca kurtarılmayı bekleyen Hiromitsu Shinkawa, yardım ekiplerince görüldüğünde elindeki eşarpla, yardım istiyordu. Sahilden 15 kilometre uzaklıkta deniz ortasında farkedildi.Japon askerlerin kurtardığı yaşlı adamın sağlık durumu iyi.60 yaşındaki afetzede, tsunami sonrası ev parçalanırken tahtalara tutunduğunu söyledi.Bir başka iyi haber de, Miyagi yakınlarındaki Natori bölgesinden geldi.Mahsur kaldıkları araçlarının içinde saatlerce sürüklenen üç yaşlı Japon'a yardım eli 20 saat sonra bölgedeki başka afetzedelerden geldi.Üç Japon'un durumu da iyi.

Kurtuluş Hikayeleri dediğimizde Kurtuluş savaşını göz ardı etmememiz gerekli her biri bir destan çephe mudafası ve her çephesinde 10 larca hikaye barındıran bir gerçek tarih bir gerçek hikaye bir gerçek Ulusun kurtuluş hikayesi....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR