Merhaba;
Öncelikle sayın msafacan'a Kuddusi'nin hikayesini pdf formatına çevirerek okunma kolaylığı sağladığı için çok teşekkür ederim. Ellerine sağlık. Başlığın aktif olmaması ve devam hikayeleri yazmamamın birkaç sebebi oldu. Kuddusinin hikayesi 2009 yılında yaptığı ilk geziyi anlatıyordu. Bu geziden başka 2011 ve 2013 yılında iki gezisi daha oldu. 2011 yılı gezisinde çok sıradışı olaylar olmamasına rağmen 2013 yılı gezisi, Allahın sevgili kuluymuş ki daha yiyecek ekmeği, içecek suyu varmış dedirtecek cinstendi ve karavanlı son Avrupa gezisi oldu.
Geldikten sonra karavanını, sattığı 2017 yılına kadar deniz kenarı kampingde yazlık konumda kullandı. 2013 anılarını devam hikayesi olarak yazacağı periyotta Gezenbilir'de format değişikliği oldu. Eski yazıların fotoğrafları silindi ulaşılamaz oldu yazı yüklemede problemler oluştu ayrıca moderatör değişikliği ve bir boşluk dönemi yaşandı. Takdir edersiniz ki yazmak bir uğraş, yazıları fotoğraflarla yüklemek ayrı bir uğraş gerektiriyor. Hiçbir menfaat beklemeden yaptığınız çalışmalar site sahibinin bir kararıyla bir anda ortadan kalkıyor. Bu bende bir kızgınlık ve kırgınlık yarattı.
Bunun yanında geziler insanı motive ediyor sabit karavancı konumuna geçince yazacak hem motivasyonu bulamıyorsunuz hem de hikayeler çıkmıyor. Ancak Hüseyin Beyin moderatörlüğü ve çabaları ile Karavan başlığı o karmaşık dönemi en az hasarla atlattı diyebilirim. Gezenbilir onun varlığına ne kadar teşekkür etse azdır. Bu genel teşekkürün yanında ona özel bir teşekkürüm daha var anlattığım için biliyorum bana kızacak ama nasıl bir çelebi kişiliğe sahip olduğunu bilmenizi istiyorum.
Karavanla gitmekten vazgeçince Almanya'ya direk uçakla gidip havalimanından araç kiralayarak gezmeye başladık. Bu gezilerimizden birinde 100 km ile gidilmesi gereken bir yolda 111 km ile radara yakalandım. Yolda kırmızı bir ışık gözüme parladı geçti. Tatilden döndükten yaklaşık 2 ay sonra alman polis teşkilatından adresime bir mektup geldi. Araç şöför mahalinde profilden çekilmiş inanılmaz net bir fotoğrafım, aracın plakasının fotoğrafı ve ihlal bilgileri ile birlikte cezayı verdikleri iban numarasına ödemem isteniyordu. Telefon bankacılığı üzerinden ödemeye çalıştım ancak beceremedim bizdeki sistem para gönderilecek karşı tarafın ismini, banka ismi gibi bilgiler istiyordu bunları dolduramayınca sadece iban numarasıyla ödemeyi yapmayı kabul etmiyordu. Bende aman boşver deyip bıraktım. Fakat Alman Polis Teşkilatı beni bırakmadı. 2 ay sonra bir mektup daha. Baktım ki olacak gibi değil ilerideki Almanya girişlerimde gümrükte başıma problem çıkarmaya aday bir konu gibi duruyor. Çünkü kiralık araç olduğundan dolayı tüm kişisel bilgilerim pasaport bilgimden adres bilgime kadar sistemlerinde kayıtlı durumda. Bunun üzerine aklıma Hüseyin Abi geldi ve ondan yardım istedim. Sağolsun ödemeyi benim adıma yaparak dekontunu da bana gönderdi. Parayı ona göndermek istediğimde de kabul etmeyerek çevremde ihtiyaç sahibi olan birisine vermemi söyledi. Yardımseverliği ve içten davranışı için kendisine tekrar teşekkür ediyorum.
Tekrar karavan ve gezilere dönersek bundan sonra yeni Kuddusi hikayeleri üretebilmemiz ne mutlu ki mümkün olamayacak. Çünkü yaklaşık 2 ay önce tüm belgeleri gerçek değerlerine sahip bir karavanımız oldu. Artık bir Hobby karavanımız var. Bundan sonra onunla korku filmini andıran yol maceralarını değil inşallah keyifli gezi anılarımızı paylaşırız.
Son dönemde Alman polisinin yaptığı yol kontrol videolarını izledikçe verilmiş sadakamız varmış diyorum. Bununla ilgili aşağıya 3 adet link de bırakacağım. İzlediğinizde olayın vahametini sizde göreceksiniz. 10-12 sene önce ya kontroller bu kadar sıkı değildi yada biz çok şanslıydık denk gelmedik. Artık hangisi bilemiyorum. Ama ağırlık ve belge eksiğiyle yola çıkacak arkadaşlar bu videolardan sonra bir kez daha düşünsünler derim.
2013 yılı maceramızı da önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. Kuddusi ve Karavanı artık bir klasik olduğu için onun devam hikayesi şeklinde değil de normal yazı diliyle kötü bir altyapı üzerine bina edilmiş karavanın insanın başına nasıl dertler açtığını birlikte değerlendiririz.
Uzun zaman yazmayınca galiba dilim şişmiş, umarım sizleri sıkmamışımdır.
Ayarlar bölümünden Türkçe altyazı seçeneğini aktif hale getirerek videoları Türkçe altyazı ile de izleyebilirsiniz.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=3leaoBOsHi0
Video: https://www.youtube.com/watch?v=PpKVT_XymVc
Video: https://www.youtube.com/watch?v=V9WWKYB48pU