rechargeable
Kamp III
arkadaşlar araç bilgisayarda krank sensörü arızası veriyor. sanırım modifiye ederken ellediler. ama yerini bulamadım. nerede olduğunu bilen var mı ? yerinden oynamış olmalı diye düşünüyorum.
cagman' Alıntı:Rechargeable, konuyu açalı uzun süre olmuş ama bende de aynı arızayı verdi ve aracım 97 xj sport.
Sizin krank sensörü yerine takılarak kurtuldu mu yoksa değişti mi? Çünkü bana direk değişim gerektiğini söylediler.
cagman' Alıntı:Selam.
Çok zor söküleceğini söyledi ustam. Hatta direk olarak Master serviste sötüreceğiz, özel anahtarı varmış.
Ve benimkine direk değişim dediler.
O sensör mıknatısdan oluşuyor başka etmenlerden dolayı temizleniyor galiba.rechargeable' Alıntı:çok da zor sökülen bir yerde değil .üstten elle bir normal anahtar yardımıyla sökülüyor diye biliyorum. benimkini bir kere söküp takmıştık.sensörün motora giren yerini silip tekrar takmıştık ama orası ile zaten bir ilgisi yokmuş. o kısım yağlıydı ama zaten motora giren kısım olduğu için zaten yağın içinde olması gerekmiyor mu? işin acemisi olduğumuz için yağdan kirlenmiş zannettik sanırım
ben bir yerde söktürüp tekrar bakarım. sensörlerin kataloğuna baktım benimkini göremedim ama bir sensör sanırım birkaç araba için aynen kullanılıyor. acaba sökülünce birebir ölçülerde parçacıdan benzeri bulunabilir mi merak ediyorum. eğer kabloya bant sarıp düzelirse zaten söyler usta.
bu arada bu sensörün fiyatını bilen var mı?
rauf_468' Alıntı:Sensor ne gorev yapıor acaba?Ben ılk defa duyuyorum krank sensoru.