Korando 2.9 Td Ile Başlangıç

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan highoutput Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5,596
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 519,157

Etiketler

Koltuk takimi konusuna cok güldüm
Benim korandonun arka koltuklari sonradan taktırdım tofask gecici cozum olsun dedik oylece kaldi. koltuk takılmadan oyle bi teklif bana gelse keske

Dogu Karadeniz'de plajlar cogu yerde kum degil cakillidir. Gurcistanda frelander ile bi corsa kurtardım arabaya oyle yuklenmisim ki
Baski balata siyirdi
Sonra bi ticari corsa ile frelanderi tamirciye cektik
Zor bi gundu...
Bizde ilk önce arkadan cekecektik ilk denemede brodwayin arka cekidemiri koptu

HUAWEI TAG-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İsin garip tarafı kaba kumda biraz eğlenmek için gitmistim , ailelerin denize girdiğini görünce Vazgeçtim , sahilde bir traktör birde Tahoe vardı , sanırım yardim etmemişler , buralarda bu is sektör olmuş , traktörler 50 TL karşılığında cekiyormus batan araçları.

Arkadaşlar herkese merhabalar. İsmim Can. 1998 2.9 Turbo Dizel Otomatik Vites Musso sahibiyim. Aracı sıfır aldık 19 yıldır bizde. 260 bin km de. Uzun süredir araç hakkında araştırmalar yaparken foruma denk geldim. İyikide geldim inanın altın bulmuş gibi sevindim. 265. sayfaya kadar okudum. Sonuna kadarda okumaya devam edeceğim.Bütün bilgiler için hepinize teşekkür ederim.

Aracıma gelicek olursak bu güne kadar ciddi bir sıkıntı yaşamadım. Vites geçişlerinde vurdurma olduğu için şanzuman tamir edildi. Vuruntu geçti fakat yinede geçişlerde ufak bir tıklama oluyor. Yaşına veriyorum normal karşılıyorum. Kapı açma tuşları bozuldu ebayden sıfırını buldum aldım. arka stopları yine ebayden getirttim. Kırılan yolcu dikiz aynasını dubaiden getirttim. Güneş yanığından dolayı tavanı ve kaputu boyattım. Genel bakım ve eksikliklerin giderilmesi ve test için aracı bakıma verdim.Sorunlar ise şimdilik şu şekilde: 4X4 çalışmıyor. Mazot pompasında kaçak var. Genel olarak elektrik zayıflığı var. Hararet göstergesi ve km sayacı çalışmıyor. Ustam sağolsun çalışmayan parçaların fotolarını gönderiyor elimden geldiğince temin etmeye çalışıyorum. Usta elektrik valf anahtarının (VALVE-ELECTRIC SWITCH) değişmesi gerektiğini söyledi. Değişecek parçaların fotosunu ekliyorum. Sağdakinin parça numarası 0015408697. Soldakinin üstünde numara yazmıyor. Açıkçası bu parçalar ne işe yarıyor onuda bilmiyorum. Bunları sizce nereden temin edebilirim? Motor ve tamir işlerinden hiç anlamıyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
IMG_6171.JPG

Çok basit elindeki numarayı google dan aratiyorsunuz
Mercedes-Benz 190D EGR Vakum Solenoidi 0015408697 Hella

EBay dan boyle cikiyor

Vodafone Smart ultra 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkadaşlar herkese merhabalar. İsmim Can. 1998 2.9 Turbo Dizel Otomatik Vites Musso sahibiyim. Aracı sıfır aldık 19 yıldır bizde. 260 bin km de. Uzun süredir araç hakkında araştırmalar yaparken foruma denk geldim. İyikide geldim inanın altın bulmuş gibi sevindim. 265. sayfaya kadar okudum. Sonuna kadarda okumaya devam edeceğim.Bütün bilgiler için hepinize teşekkür ederim.

Aracıma gelicek olursak bu güne kadar ciddi bir sıkıntı yaşamadım. Vites geçişlerinde vurdurma olduğu için şanzuman tamir edildi. Vuruntu geçti fakat yinede geçişlerde ufak bir tıklama oluyor. Yaşına veriyorum normal karşılıyorum. Kapı açma tuşları bozuldu ebayden sıfırını buldum aldım. arka stopları yine ebayden getirttim. Kırılan yolcu dikiz aynasını dubaiden getirttim. Güneş yanığından dolayı tavanı ve kaputu boyattım. Genel bakım ve eksikliklerin giderilmesi ve test için aracı bakıma verdim.Sorunlar ise şimdilik şu şekilde: 4X4 çalışmıyor. Mazot pompasında kaçak var. Genel olarak elektrik zayıflığı var. Hararet göstergesi ve km sayacı çalışmıyor. Ustam sağolsun çalışmayan parçaların fotolarını gönderiyor elimden geldiğince temin etmeye çalışıyorum. Usta elektrik valf anahtarının (VALVE-ELECTRIC SWITCH) değişmesi gerektiğini söyledi. Değişecek parçaların fotosunu ekliyorum. Sağdakinin parça numarası 0015408697. Soldakinin üstünde numara yazmıyor. Açıkçası bu parçalar ne işe yarıyor onuda bilmiyorum. Bunları sizce nereden temin edebilirim? Motor ve tamir işlerinden hiç anlamıyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Ekli dosyayı görüntüle 61130
sayın @ahmetcan06 öncelikle hoş geldiniz ,

ustanızın mercedesten anlması çok önemli çünkü motor üstünde gördüğünüz parçaların çoğu mercedes parçacılarında var yurt dışından almanıza gerek yok , egr sisteminizi iptal ederseniz egr selenoid valf e ihtiyaç kalmaz diye tahmin ediyorum , ben iptal ettirdim , vacuum hortumunuda çıkarttım , aracın performansı arttı.

Forumdaslar bu hafta sonu Egeoffroad kulübü ile Kemalpasa Ovacik mevkiinde yapacagimiz kamp ve sezonun son offroad etkinliği için hazırlıklar başladı , perşembe günü her zamanki gibi yine Balçova sanayide Serhat Tunceri usta ile Korando yukseltilecek , elektrikci Hasan usta arka sis bulduysa takılacak , ve sizlere en iyi , en renkli görüntüleri verebilmek için paraya kiyip bi aksiyon kamerası siparişi verdim :smiley: perşembe kargo cuma elimde inş bi aksilik olmazsa , Pazar günü kırıcı etaplarda ,Korando Kj Amerikanlar , japonlar ve İngilizlerle beraber , lutfen takip etmeye devam edin, selamlar , saygılar...

Son düzenleme:

sayın @ahmetcan06 öncelikle hoş geldiniz ,

ustanızın mercedesten anlması çok önemli çünkü motor üstünde gördüğünüz parçaların çoğu mercedes parçacılarında var yurt dışından almanıza gerek yok , egr sisteminizi iptal ederseniz egr selenoid valf e ihtiyaç kalmaz diye tahmin ediyorum , ben iptal ettirdim , vacuum hortumunuda çıkarttım , aracın performansı arttı.

Merhabalar hoşbulduk. EGR Valve'i iptal etmenin ne gibi dezavantajları olur peki?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhabalar hoşbulduk. EGR Valve'i iptal etmenin ne gibi dezavantajları olur peki?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
egr yanmamış oksijeni egsoz gazından ayırarak tekrar yanma odalarına göndererek daha kaliteli yanma gerçekleştirir , fakat egsoz gazi egr valfinde kurum oluşturup , bu özelliğini yitirip aracın performansında düşüklük yaratır , bu sebeple belli zamanlarda temizlenmesi gerekiyor, iptal edildiğinde bu görevini yapıp yanmamış oksijeni tekrar kullanmaz tek dezavantajı budur.İptal etmenin de avantajından çok avantajı var bana gore.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR