Kontak Sistemi Yenilenmesi Ve Direksiyon Söküm Aşamaları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Buggy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,539

Buggy

DemirBeygir
Yer
İzmir - Aliağa - Çaltıdere
Web
www.vosvos.net

002.jpg

003.jpg

004.jpg

005.jpg

Ekli dosyalar

• 001.jpg
    001.jpg
    114.1 KB · Görüntüleme: 353

Etiketler
kontak

Ynt: Kontak Sistemi Yenilenmesi Ve Direksiyon Söküm Aşamaları

İkinci aşamada kontak anahtarı (ignition switch) değiştirildi. Direksiyonun üstüne iki cıvata ile bağlı eski switch söküldü. Kontak anahtarı silindirine bağlı olan ve ileri geri hareketi aktaran kol, switch üzerindeki yuvasına oturtularak yeni switch yerine takıldı.

015.jpg

017.JPG

016.JPG

Ekli dosyalar

• 014.jpg
    014.jpg
    58.6 KB · Görüntüleme: 287

Teşekürler Emin abiciğim İnşallah arkadaşlara faydalı olur.

Emin abi paylaşım için çok teşekkür ederim.Birçok arkadaşımıza yardımcı olacağını düşünüyorum ellerine sağlık :smiley:

Emin Hocam;
paylaşım için teşekkürler, elinize sağlık.

CJ kullanıcı kitabı, ilgili konu altına ekledik.

Emin abi geri dönmüşsün :smiley: :smiley: Paylaşımlarına hasret kalmıştım. Diğer açtığın konular gibi bunu da arşivliyorum. :smiley: :smiley:

Unutmadan kontak olayına çok sevindim ;D ;D Nice güzel sürüşlere kontak vurmanız dileğiyle :smiley:

hsn' Alıntı:
Unutmadan kontak olayına çok sevindim ;D ;D Nice güzel sürüşlere kontak vurmanız dileğiyle :smiley:
Teşekkür ederim Hasan. Biliyorsun iki yıldır aklımda ama gümrüğe takılır korkusuyla malzemeleri almaya cesaret edememiştim. Sonunda Seyit bey'in de gaza :smiley: getirmesiyle parçaları aldım. Sağolsun taa Tokat'tan kompresyon aletini de göndermiş. Benim için başka kaçış yolu kalmayınca mecburiyetten kontak orijinal yerine taşınmak zorunda kaldı.

Bugün direksiyonu üçüncü kez sökmek zorunda kaldım. İlk defa sökerken mile keçe kalemle attığım işaret silinmiş. Mil frezesi de ince diş olduğu için ilk iki seferde direksiyonla tekerlekleri aynı düzleme getiremedim. Sonunda bugün direksiyon somunu sökük vaziyette ana yola çıktım ve araç düz giderken hareket halinde direksiyonu söküp normal konumuna oturttum. İlerisi için garanti olsun diye de milin tepesine eğe ile bir çentik attım.

Tekrar hayırlı olsun abi. Bende eski cj'me hidrolik direksiyon attırmıştım.Usta soğolsun direksiyonu öyle bir takmıştı ki normal hizasından yarım tur sağ tarafa çevrilmiş bir şekilde montajını yapmıştı. ;D ;D Usta bu ne dediğim de ''bişe olmaz direksiyon nasıl rahat dimi'' diye latifede bulunmuştu.. :smiley: :smiley: Ozamanlar mekanik bilgim iyi değildi ama ilerde cj nasip olursa bir çok işini kendim halletmeye çalışacağım. Bu güzel çalışmanın başarıya ulaşmasında Seyit Beye de teşekkürlerimizi yollayalım :smiley:

paylaşım için teşekkürler. basit bir şey gibi gözükse de önemlidir. işi bilmeyenlerin elinde sağlam parçalar da bozulur.(başıma geldi)

Abi harikasın. Teşekkür ederiz bilgiler için. :smiley:)

Beklediğim bağlantı parçaları geldi ve kontak anahtarı gerçek yerini aldı. Eski kontak için panelde açılan delik de el freni ikaz lambası için kullanıldı.

Eski Hali

001.jpg

Ekli dosyalar

• 000.jpg
    000.jpg
    211.3 KB · Görüntüleme: 245

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,922
Kayıtlı Üye Sayımız
166,703
Kaydolan Son Üyemiz
muzomuco

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.