Konaklama Tavsiyeleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan illustre Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,990

illustre

Kamp I
Buradan birbirimize (illere ve hatta ulkelere göre) konaklama tavsiyelerinde bulunsak belki faydali olabilir gibime geliyor.

Acikcasi hic gitmedigim ve de bilmedigim bir yere gitmek soz konusu oldugunda en tereddutte kaldigim konu bu olur: guvenli mi, temiz mi, sicak suyu var mi, ucreti sasirtir mi ya da merkezi mi vb. cinsinden pek cok seyi dusunurum.. Cok sukur ki simdiye kadar beklenmedik kotu bir surprizle karsilasmadim.

Hatta en otel bulamadigim/bilemedigim noktada da illerdeki ogretmen evlerini kesfettim. Hem temiz, hem guvenilirce hem de fiyatlari cok makul oluyor. En guzeli de ogretmen veya yakini olmasaniz da bir sivil olarak kalabiliyorsunuz.

(Bakindigim kadarıyla boyle bir konu basligi goremedim. Eger varsa uyarirsaniz sevinirim.)

Sevgiler :smiley:

Etiketler
Van ve Cevresi

Van'da Urart Otel'de kalmistik. Harikaydi :smiley:
Fiyat olarak ucuz sayilmazdi ama standardi normalin ustundeydi. Nitekim 4 yildizdi sanirim.
Ayrica sehrin de merkezinde..

Mersin-Adana-Antep-Urfa-Mardin-Midyat-Hasankeyf

Adana Ogretmenevi:
Guzelce ve temizdi. Hallice bir misafirhane havasi vardi. Sicak su ve kahvalti vardi. Son derece rahat ettik.
(Mersin'e gunubirlik gidip kalmadik) Pek merkezi sayilmazdi ama mesela merkeze taksiyle 5-10 dk (istanbul degil nihayetinde)
Klima, tv, kahvalti vardi.

Antep Ogretmenevi:
Son derece guzel ve temizdi. tarihi bir eski kilisenin komsusu durumundaydi. Cok cici bir bahcesi vardi (yazin keyfine doyulmuyordur herhalde) Hemen hemen sehrin gobeginde. Yuruyerek merkeze 10 dk.da varabiliyorsunuz. Sicak su, kahvalti, klima gibi otel standatlarindaki durumlar yine burada mevcuttu.

Urfa Ogretmenevi
Bu Ogretmenevi'miz bir ogretmenevi'nden cok bir 5 yildizli oteldi. Standartlari saymama gerek yok herhalde, 8-10 katli gibi bir binaydi ve ust katlarda kalirsaniz, ova sehri olan urfanin hemen her noktasina zoom yapabiliyorsunuz. Harikaydi gercekten ;) ama sehrin merkezine yine taksiyle 5-10 dk. yine de deger :smiley:

Mardin Ogretmenevi
Bu ogretmenevimiz ise 2 yildizli bir otel gibi, son derece temiz, bakimli, kahvalti, tv gibi nimetleri barindiran bir konaklama noktasiydi. Ama sehre ne yazik ki biraz uzak, yuruyerek belki 20 dk ya da taksiyle yine 5-10 dk idi.. Burayi da digerleri gibi tavsiye ederim :smiley:
(Midyat'a ve Hasankeyf'e Mardin'den gunubirlik gidip kalmadik yine)

Simdilik aklima gelenler bunlar, resimleri buldugumda ekleme yaparim tabii..

Ynt: Konaklama Tavsiyeleri

Bence de çok güzel bir fikir tebrik ederim illustre ..Eminim herkes için faydalı bir konu olacak.

Merhaba arkadaşlar,
ben kuşadasındayım ve burada bir aile oteli işletiyoruz.Web adresi www.atlihotel.com
Tüm gezenbilir ailesine özel konaklama imkanı sunmaktayım. Otel sezonluk açıktır.Mayıs 1 tan ekim sonuna kadar.
Görüşmek dileği ile

mrb, bu yaz yapacağım 30 günlük türkiye gezimde kalıcak yer olarak öğretmen evleri güzel bir seçenek olabilir benim için, acaba gecelik fiyatlarınıda yazar mısınız gittiğiniz öğretmen evlerindeki, en azından benim için bi bilgi olur. internetten ne kadar doğuda da olsa otel fiyatlarına bi baktım da gerçekten bi öğrenci için çok çok pahalılar 50 tl ile 80 tl arasında genelde, yani benim için imkansız seçenek haline geliyor otellerde gecelik konaklamak, gelçi ben 3 günde bir otelde kalmayı planlıyordum, çünkü muhtemelen geceleri yolculuk yapacam o arada uyur gündüzleri de gezerim, ama yine de tek gece için bu kadar parayı vermek benim içime oturur, hostellerde kalayım diyecem ama hostel sitelerinde aratırıyorum doğudaki bazı şehirlerimizi ama hiç yok ya da çok azında hostel var, eğer hostel seçeneğim olsaydı onlar tam öğrenci tarzı olurdu ama malesef doğuda pek yaygın değil sanırım hostelde konaklama. bunun için bazen tren istasyonlarında tulumumda bazen de şehrin yakınlarında bi yerde kamp atarım diye düşündüm geceleri yolculuk etmeyeceğim zamanlar, ama siz öğretmen evinin fiyatları makul deyince sormadan edemedim, genelde ne kadar olur gecelik fiyatları, cevaplarınız ve paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

Öğretmen evleri genelde oda üzerinden fiyatlandırılıyor. Antep, Van, Tatvan, Diyarbakır, Urfa, Hatay, Bitlis, Hakkari, Tokat, Samsun vs vs. öğretmenevleri gecelik 50 TL. Tabi bu standart oda. Şayet yer varsa ve kamu personeliyseniz polis evlerinde de kalınabilir ama ben tavsiye etmiyorum. Genelde odalar bakımsızlar ve personeli ilgisizler. En makbul bilinen diyarbakır polis evinde yaşadıklarımı, en acuze hanlarda dahi yaşamadım.. O kadar yani..

Öğretmenevleri son dönemde epeyce tamirat ve tadilat gördüler. Sanırım birileri bu tesislerin önemini farketti. Türkiyenin hemen her yerinde il ve ilçe bazında öğretmenevleri mevcut. Bazıları fiziken yıpranmışda olsalar (Almus-Başkale-Şemdinli vs vs) hepsinde çarşaflar temiz ve odalar düzenli. Ayrıca hepsinde sıcak su bulunuyor. Özellikle doğu ve güneydoğu gibi görece riskli yerlerde, bu tip yerlerde konaklamakda daha mantıklı. Ayrıca öğretmenevleri diğer misafirhanelerin aksine sivil vatandaşlarıda kabul ediyor.

Son olarak Van Urartu otelinde de kalmış birisi olarak, Van öğretmen evide oradan eksik kalmaz diyebilirim. Ancak yine Van merkezde Tamara Otel varki muhakkak gidilmeli, kalınmalı ve özelliklede restaurantında yemek yenilmeli. Doğu anadoluda en güzel ızgara yiyebileceğiniz yerdir. Üstelikde siz pişirirsiniz..

konu ölümü bilmiyorum ama couchsurfing denen site var. türkiyeyi gez para ödeme. salonundaki koltuğu bedavaya veriyorsun çok güzel birşey yurtdışında denedim hiç it kopuk ! :smiley: gelmedi zaten ben bayanların yanında kalmayı deniyorum oluyor arada sırada.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,751
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR