Kömürlük-Bozhane-Kılıçlı Kamplı Keşif Gezisi (5-6 Nisan 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeep34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,799

Jeep34

Zirve
Yer
İSTANBUL
Kamplı Katılanlar
4- Yüksel (yuysal)
5- Musa (musa zj 5.2 )
6- Adem (clandraz)

Pazar Günü Katılanlar
10- Volkan (volkie)
-------------------------------------------------------------------

Ben dahil ilk üç arkadaşımızın cumartesi sabahı 9.30'da buluşması ile başlayan gezi, Kömürlük (Şile) deresi yanında kurduğumuz kampa, akşam diğer üç arkadaşımızın gelmesi ile devam etti.

Pazar günü sabahı kahvaltıda buluştuğumuz diğer arkadaşlarla geziyi 23.00 de noktaladık.

İki günlük gezi olduğu için, kimi zor kimi kolay etaplar geçildi ve bayağı yorgun düştük diyebilirim. İlk gün dere geçişleri ile o bölgeye has zeminde kaya off-road'u yaptık. İkinci gün ise yağmurun yağması ile ortalık bayağı şenlendi :smiley: ve Bozhane - Kılıçlı bölgesinde ders niteliğinde çamurlu etaplardan geçildi :smiley: ..

Arda'nın aracının (Jeep-KJ) direksiyon pompasının hidrolik borusunun patlaması haricinde sorunsuz bir gezi oldu. Arda'yı etaptan, aracında buna bağlı olarak başka bir sorun çıkmaması için, yardımlaşarak çıkardık. Geçmiş olsun Arda.

Katılan tüm arkadaşlara teşekkürler :smiley:

Şimdi gelsin resimler (kim çektiyse) :D

Etiketler
Ynt: Kömürlük-Bozhane-Kılıçlı Kamplı Keşif Gezisi (5-6 Nisan 2008)

Cumartesi gününden kareler...

DSC00859.jpg

DSC00858.jpg

DSC00857.jpg

DSC00856.jpg

DSC00855.jpg

DSC00853.jpg

DSC00851.jpg

DSC00850.jpg

DSC00849.jpg

DSC00848.jpg

DSC00847.jpg

Orman etabından toprak yola çıktığımız zaman birde ne görelim..Kendimizi girişi yasak olan Rally etabında bulduk :D ve bizi hemen yoldan alıp emniyetli bir yere çektiler..Yani onlar için emniyet ;D

Benden son kareler geliyor..Video'da var..Ama Yüksel daha güzel videolar çekti zannedersem :smiley:

Benim için çok keyifli bir haftasonu oldu... İlk gün dere boyu keşfi...
İkinci gün özellikle "Kılıçlı" etabı geçişimiz, şimdiye kadar yaptığımız en güzeli Kılıçlı idi...
Katılan arkadaşlara teşekkür ederim.
Fotoğraf çekenlerin ellerine sağlık.

Güzel gezi olmuş ;) KJ.in hidrolik borusuna bir şeymi takıldı?

tüm katılan arkadaşlara teşekkürler çok keyifli bir gezi oldu
sonunda kılıçlı etabıyla tanışma fırsatı buldum
aramızda öyle ustalar varki biz çok kılıçlıyı geçeriz
ÇOK KEYF ALDIM ÇOKKKKKKKKK

Tayfun abicim şu telsizi al artık dönüşte dünya kadar yol geldin peşimizden sapakta yüksel anons etti karşıya gecenler içinyolun yarısında sende telsiz olmadığı aklımıza geldi...

Güzel, yorucu ve bir okadar da zevkli bir haftasonu geçirdik. Arda arkadaşımızın aracının problemi haricinde herhangi bir aksaklık olmadı. Arda'ya tekrar geçmiş olsun.
Özellikle günün sonunda (pazar) gerçekleştirdiğimiz bilmem kaçıncı kılıçlı delikanlı etbı final niteliğinde oldu. Bu etabı bilenler bilir ama bilmeyenler için yinede bir ufak bilgi vereyim.
Etap yaklaşık 3km uzunluğunda ve bana göre üç ayrı bölümden oluşuyor. İlk başlarda (en dikkat edilmesi gereken yerler) yaklaşık 1km kadar uzunluğunda. Buz gibi çok kaygan bir zeminde, solda derin yarıklar sağ tarafta ise yoldan baya aşağıda akan dere, ama incede olsa ağaçların olduğu bir yolda, bazen her iki tarafıda teğet geçerek ilerlemek zorunda olduğunuz, bazende soldaki yarıklara girerek, arabanın sol tarafının yaslanmasını milimetrelerle sıyırdığımız (ilk ben geçtiğim için son anda sıyıramadığım) inişli bir bölge.
İnişi bitirip yaklaşık yine 1km lik bir rahatlama bölümü ;D. Burası daha kolay olan, arada ufak tefek kanalların ve su birikintileri olduğu kolay bölüm.
Son bölüm: Bu bölge bana göre en zevkli, en zorlu, en keyifli, en ........ bölge ;D. Yaklaşık burasıda 1km uzunluğunda ve öndeki araç etabı bitirmeden peşindeki aracı göndermiyoruz (eğer takılırsa arkadakilerde takılr kalır). Dolayısı ile son bölüme giren her araç yanlız ilerlemek zorunda.
Bu bölümün tamamı bir aracın sığacağı tünel şeklinde, etrafı ağaçlarla kaplı sağlı sollu virajları olan bir yol. Dahada güzel olanı, içi su dolu, boydaaaan boya derin kanalları var. İki adet kısa ama derin su birikintisi. Bir tanesinde araç sağa yatarak geçiyor. Hemen peşinden yine derin (yazın bile vıcık vıcık çamur) kanallarladan devam ederek otoban gişelerine ulaşıyoruz. :D

Her etabtan çıkana sorulan soru aynı idi ''nasıl ha güzel dimi'' ::smiley:
Cevap veren herkesin suratında, adrenalinin tavan yapmasından dolayı bir gülümseme. ''Off harikaydı valla dur bi keyif sigarası yakim şeklindeydi'' ;D Hatta ilk kez geçen bazı arkadaşlarımız iki üç sigara bile yaktı, dizleri titreyerek :D :D

Fazla fotoğraf çekemedim. Birkaç foto, birkaç tane de video var. Az sonra geliyorlar. ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.