Koku: Bir Katilin Hikayesi; Perfume: The Story of a Murderer (2006)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan queensland Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,234

queensland

.The redness of the sky at dawn.
Yer
40° 52.0' 29° 07.0'
perfume-the-story-of-a-murderer-das-parfum-die-geschichte-eines-morders-poster-1.jpg

Yönetmen: Tom Tykwer
Oyuncular
Ben Whishaw, Dustin Hoffman, Alan Rickman

18. yüzyıl Fransasındayız... Jean-Baptiste Grenouille tüm insani duyumlardan ve duygulardan yoksun, salt kokulara karşı görülmedik ölçüde duyarlı ve istediği kokuları üretebilmek için cinayet işlemekten kesinlikle çekinmeyen marjinal birisidir. Herkesin ve her şeyin kokusunu almakta, tüm kokuları üretmekte gerçek bir dâhi olan Grenouille, kendi kokusunun bulunmadığını, onun bulunduğu yerlerde insanların insan kokusunu alamadıklarını anladığı gün, dünyasını da yitirir. Kendisi için tek çıkar yol, çevresine insan olduğu izlenimini verebileceği kokular sürünmektir.

Etiketler
Ynt: Koku: Bir Katilin Hikayesi; Perfume: The Story of a Murderer (2006)

Koku hislerini kaybetmiş bir adam...
18. yüzyıl daki yaşam...
Bir amaç...
...ve kadın.

İzlenmesi gerken bir film.

Süper bir film. Herkes izlemeli kesinlikle. Dehşet ötesi güzellikte...

Genelde kitabını okuduğum filmleri, kendi kafamda canlandırdıklarıma uymadığı için pek beğenemem.

"Perfume" bu genellemenin dışında kaldı. İzlenmesi ve hatta öncesinde kitabın okunması tavsiye edilir. :smiley:

Kitabını okumamıştım. Ama filmden inanılmaz zevk alıyorsunuz.

Her ne kadar sinema eğitimi almamış olsam da, basit bir izleyici gözüyle, çok güzel hazırlanmış çevre düzeni (adı neyse), olayların örgüsü, kişilerin seçimleri, makyajları, kısaca çok güzeldi. Ama herkes hemfikirdir sanırım, sonunu değerlendirmek gerekiyor; Sonu için de, izleyince göreceksiniz, bir yandan çok basit bir fikir derken, bir yandan sahnelerinde şok oluyorsunuz, bir yandan da bunu nasıl bu kadar etkileyici çekmişler diyorsunuz.

Kesinlikle sonu için bile olsa izlenmesi gereken, çok iyi bir film. Hatta arşiv filmi olarak ayırdığım bir film (Sizin için ne kadar anlamlıysa? ;D )

Not: Dustin Hoffman'ın nasıl oynadığını veya neden oynadığını hala anlamış değilim... Bir yandan ne gereği vardı diyorum, bir yandan da üstad kısa zamanda kendini göstermiş...

Ben de kitabı okumadan filmi seyredenlerdenim. Mükkemel bir kurgu ve çekim vardı, hayran kaldım ben de. Herkese tavsiye ediyorum.

Kitabını okuduğumda çok beğenmiştim.
Şimdiye kadar kitabını okuduğum hiç bir filmi beğenmemiştim.
O yüzden fazlasıyla ön yargılı izledim.
Ona rağmen çok beğendiğim bir film.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR