Kocatepe Zafer Yürüyüşü (23-26 Ağustos 2006)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan acemi karavancı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,082
Ynt: Kocatepe Zafer Yürüyüşü (23-26 Ağustos 2006)

Bülent, henüz otobüs ile mi araçlar ile mi ne şekilde gideceğimize karar vermedik, hafta sonuna kadar bu konuyuda netleştiririz sanırım..

Uzaklık ayrıntıları için teşekkürler..

Etiketler

AKU'dan Rıfat beyle görüştüm...

_Şuhut'ta karşılıyorlarmış. Orada sorun olmaz.
_İlk 2 günlük programa (Ankara gezisi, vs.) katılınmadığı sürece isim yazdırma, organizasyon, vs. sorunu olmaz. Direkt gidilebilir.
_Son program AKU'nun ilgili sitesine konuldu.
_Afyon'a geldikten sonra sürekli kalkan dolmuşlar ile Şuhut'a rahatça gidilebilir. (Gerçi bu söylendi de...)

dedi.

Elimdeki bilgiler bunlar.

Görüşmek üzere...

Sevgili Arkadaşlar Kocatepe Zafer Yürüyüşü sırasında, gece ve sabaha karşı aşağıdaki şiirde anlatılan havayı birebir yaşayacağınıza eminim.

Kocatepe yanık ve ihtiyar bir bayırdır
Ne ağaç, ne kuş sesi, ne toprak kokusu vardır.
Gündüz güneşin, gece yıldızların altında kayalardır.
Düşündü birdenbire kayalardaki adam
kaynakları ve yolları düşman elinde kalan bütün nehirleri
Kim bilir onlar ne kadar büyük
ne kadar uzundular?

Birçoğunun adini bilmiyordu
yalnız, Yunan'dan önce ve Seferberlik'ten evvel
geçerdi Gediz'in sularını başı dönerek.

Kayalıklarda şayak kalpaklı nöbetçi
Okşayarak gülümseyen bıyığını seyrediyordu Kocatepe'den
Dünyanın en yıldızlı karanlığını.

Dağlarda tek
tek
ateşler yanıyordu
Ve yıldızlar öyle ışıltılı, öyle ferahtılar ki
şayak kalpaklı adam
nasıl ve ne zaman geleceğini bilmeden
güzel, rahat günlere inanıyordu
ve gülen bıyıklarıyla duruyordu ki mavzerinin yanında
birdenbire beş adim sağında onu gördü.
Paşalar onun arkasındaydılar.
O, saati sordu.
Paşalar: "Üç" dediler,
Sarışın bir kurda benziyordu.
Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı.
Yürüdü uçurumun başına kadar,
eğildi, durdu.
Bıraksalar
İnce, uzun bacakları üstünde yaylanarak
ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak
Kocatepe'den Afyon ovasına atlayacaktı.

Nazım Hikmet – Kurtuluş Savaşı Destanı

4. kez bu yüğrüyüşe katılacak ve aynı zamanda Afyonkarahisar'lı biri olarak yararınıza olacak bazı bilgileri vermek istedim.

Kendi aracınız veya otobüsle Afyonkarahisar'a geldikten sonra Konya yolu istikametinde bulunan Şuhut Kasabası'na gitmeniz gerekiyor. Şuhut, Afyonkarahisar arası 30 km kadardır. Afyonkarahisar'dan Şuhut'a minibüsler işlemektedir. Etkinlik bu sene Ramazan ayına rastladığı için Şuhut'ta sanırım iftardan sonra etkinlikler başlar. Geçtiğimiz yıllar saat 18:00'de başlardı. Şuhut'ta, Atatürk'ün Kocatepe'ye hareket etmeden önce karargah olarak kullandığı eski adı Hacı Veli Konağı, şimdilerde Atatürk Evi diye isimlendirilen binayı gezmenizi öneririm. Bunun dışında eğer vaktiniz kalırsa Kale'yi de görebilirsiniz. Şuhut antik dönemde adı Syneda olan büyük bir yerlaşim yeridir. Truva savaşı sonrası bölgeye gelen ünlü komutan Akamas tarafından kurulmuştur.

Gece 21:30 gibi Şuhut'tan Çakırözü köyüne hareket edilir. Bu yol kendi araçlarınızla gidilebileceği gibi belediyenin organize ttiği araçlardan da yararlanabilir. Çakırözü köyü Atatürk'ün Şuhut'tan sonra Kocatepe'ye giderken konakladığı ikinci yerleşim yeridir. Yürüyüş Çakırözü Köyü'nden başlıyor. Sabaha karşı 04:00 sıralarında Kocatepe'nin zirvesine çıkmış oluyoruz. Bölge bu mevsimde ve gece soğuk oluyor. Yanınızda yürüyüş sırasında terinizi soğutmadan değiştirmek için 2. tişört ve Kocatepe'de giymek için kalın bir üstlük mutlaka olmalı. Yiyecek ve suyu sorun etmeyin. Yoldan bu ihtiyaçlar karşılanabilir.

Yürüyüş sırasında Atatürk Posteri ve Türk Bayrağı dışında hiç bir afiş, flama, yazı taşıyamazsınız.

İsterseniz el feneri kullanabilirsiniz. bazı kereler meşale kullanılıyor.

Yol başlangıçta tatlı bir yokuş iken zirveye yaklaştıkça dik bir hal alıyor. Yürüyeceğimiz zemin stablize yoldur. Geçtiğimiz yıllartda yürüyüş boyunca cep telefonları çekmiyordu.

Zirvede bizi sürprizler bekliyor. Yaşayarak görünüz diye onları anlatmayacağım.

Afyonkarahisar ve Şuhut'da yardıma ihtiyaç duyduğunuzda beni arayabilirsiniz. Kadir Daylık 0532 252 85 52

Sevgiyle,

Arkadaşlar 24 Ağustos akşamı istanbula gitmem gerektiğinden malesef bu yürüyüşe katılamayacağım.
Gidecek arkadaşlara keyifli bir yürüyüş dilerim

Biraz da fotoğraf ekleyeyim.

kocatepe_0002.jpg

kocatepe_0003.jpg

kocatepe_0005.jpg

kocatepe_0009.jpg

kocatepe_0013.jpg

Biraz geç cevap yazdım ama işlerim nedeni ile bende katılamıyorum ama resimleri merakla bekliyorum .

Fena bir yürüyüş olmadı. Yürüyüş fotoğraflarımı ekledim, en yakın zamanda yürüyüş notlarımı da eklemek üzere...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=39048.0

Gevezelik yapmadan linki atıp, kaçıyorum :smiley:

Not: Bu arada, başka kimsenin fotoğraf veya notlarını göremedim. Eğer varsa ve gözden kaçırdıysam lütfen, bana veya diğer yönetici arkadaşlara bildirebilirseniz, benim yazdığım başlığı kapatıp düzenleyebiliriz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR