Kocatepe Zafer Yürüyüşü (23-26 Ağustos 2006)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan acemi karavancı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,085

acemi karavancı

Her şey olacağına varır...
Yer
Konya, Afyonkarahisar, Keşan, İstanbul
Web
www.aytam.org.tr
Sevgili Dostlar;
Bu yıl Büyük Taarruz’un 87. yıldönümünde düzenlenen "Kocatepe Zafer Yürüyüşü" etkinliği, 23-26 Ağustos 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

23 Ağustos Pazar günü Ankara’da Anıtkabir ziyaretiyle başlayacak olan etkinlikler, Afyonkarahisar’da planlanan programlarla devam edecek.

Bu etkinlikte 25 Ağustos akşam üstü Şuhut'ta toplanıp, 25 Ağustos'u 26 Ağustos'a bağlayan gece, saatler gece yarısını gösterirken Çakırözü Köyünden Kocatepe'ye yürüyüş başlayacak. Yürüyüş, 13 kilometrelik Zafer Yolu'nda gerçekleştirilecek.

87 yıl önce aynı tarihte orduların at ve kağnılarla yürüdüğü güzergahın takip edildiği yürüyüş, yaklaşık 4 saat sürecek.

Saat 04.30'da Kocatepe'deki tiyatral ve müzikal etkinlikler başlayacak. "Kocatepe Zafer Yürüyüşü" etkinliklerin ardından güneşin ilk ışıkları ile birlikte sona erecek.

Bu yıl 4. kez katılıyoruz; hepinizi bekleriz. İlgilenen dostların sorularını cevaplamaya ve daha ayrıntılı bilgiler vermeye hazırım.

Etiketler
Ynt: Kocatepe Zafer Yürüyüşü (23-26 Ağustos 2006)

Öncelikle duyurunuz içn teşekkürler...

İnebolu - Kastamonu yürüyüşünü 1. senesinde yapma şansı olmuş kişilerden birisi olarak fikriniz insanın aklını çeliyor... ;D

1 gece için Afyon'a gelmek biraz uzun yol geliyor ama bir yandan da 1 günde bitecek etkinlik için yüklen gel diyor aklım... Zaten çok yavaş bir yürüyüş olacak. Anlamı açısından insan İzmir'den Afyon'a yolu çeker mi? Belki de ;D

Siz biraz daha detay verebilir misiniz?
Mesela akşam Şuhut'a gelmek zor mu?
İzmir'den Şuhut'a gelsek, sonra da sabaha kadar Afyon'da olsak ertesi gün İzmir'e dönüş mümkün mü?
Yiyecek/İçecek birşey sağlanıyor mu?
Çadır gerekecek mi? Konaklamak gerekli mi bu plana göre?

Aklıma gelenler bunlar. Yardımcı olabilirseniz, İzmir'den katılımcı olabilir belki? (Kendim bile garanti veremiyorum belki ama en azından bilgi alırsam sevinirim...)

Şimdiden teşekkürler,

[NOT: Bu arada şimdi farkettim... Bu etkinlik Karavan etkinliği mi? Karavan grubu altında da? ;D Karavan'ı olmayanları yürütmeyecekler mi? ]

Bu bir karavan etkinliği değildir.

Şuhut Afyonkarahisar arası 30 km kadar. İzmir'den Afyonkarahisar'a gelinip Şuhut'a geçilir. Yemek sorun değil, o gün Şuhut'lular evlerde ne yapmışlarsa (katmer, börek, ayran) ikram ediyorlar.Yolda Garnizon Kmutanlığı sıcak çorba, kuru fasulye, pilav, üzüm hoşafı ikram ediyor. Başka ikramlar da oluyor. Çadırlı bir konaklama yok. Sadece bir yürüyüş. Kalın giysi ve belki de battaniye almak gerek. Geçen yıl battaniyeleri de Garnizon Komutanlığı ücretsiz dağıtmıştı. Etkinlik sabah 5:30 gibi bitiyor. İzmir'e döünülebilir. Önceki yıl Kocatepe'ye çıkartılan piyanoda Fahir Atakoğlu'nu dinlemiştik. Hala aklıma gelince tüylerim diken dken oluyor...

Bilgiler için çok teşekkürler...

Umarım çok sıkmıyorsam, 1-2 şey daha sorsam?

Dün araştırırken Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin fotoğraflarına denk geldim. Bu konu için resmi olarak başvurmak gereken bir yerler var mı?

Sanırım öyle, halk katılımı oluyordur da, mesela bir grup olarak katılacaksak, sanırım birilerine bilgi vermek gerekecektir? Biliyorsanız, nereye başvurmamız gerekecek?

Ayrıca dediğiniz gibi Afyon araçları 5:30dan sonra oradan alıyor zaten, sanırım sabah İzmir'e dönüş bile mümkün olabilecek.

Yardımınıza tekrar teşekkürler...

Cumhuriyetimize Sahip Çıkmak Kimsenin Tekelinde Değildir...

Bu etkinliğe katılım için kimseden izin almanız gerekmez. Etkinlik Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Valiliği ve Garnizon Komutanlığı koordinasyonunda yürütülüyorsa da halkın katılımına (gerek bireysel gerek grup olarak) açıktır... Biz de bu sene AYTAM olarak (http://www.aytam.org.tr) katılmayı planlıyoruz. Söylemeye gerek yok; cumhuriyetimize sahip çıkmak ve o günleri anlamlı bir şekilde ve tam zamanlı olarak anmak kimsenin tekelinde değildir...

Tabiki izin almak gerekmez, tabiki anma kimsenin tek elinde değildir.

Ancak dediğiniz gibi koordineli bir organizasyon yürütülüyorsa, organizasyonun daha başarılı olması katılımcı sayısının ve şeklinin net ve en erken şekilde belli olmasına çok bağlı. Bu büyüklükte olmasa da etkinlikler düzenlemiş veya düzenleme gruplarında olmuş birisi olarak onlara yardımcı olunması gerektiğini düşündüm. Bu nedenle haber vermek istedim.

Yardımlarınız için teşekkürler. Bu konuda yeni bir bilgi elde edersem eklemeye çalışırım. Tekrar teşekkürler...

Düzenleyici ekipten Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin konu ile ilgili Web Sayfası: http://www.zafer.aku.edu.tr/

Özellikle geçtiğimiz yıllara ait fotoğraflar etkileyici.

Bu etkinliğe bende katılmak istiyorum.
Ankaradan gidecekler varsa beraber hareket edebiliriz.

Sedat ben de katılabilirim sanırım, Ankara'dan birlikte çıkabiliriz..

İstanbul'dan katılan olmasa da sen gel bende kalırsın, birlikte gideriz Kozacım ;)

koza' Alıntı:
İstanbuldan katılan olursa bende gelirim Zerrincim ;)

Sorun değil Sedat, geldiğinde konuşuruz ;)

hsbasar' Alıntı:
Zerrin yeni farkettim mesajını, gelince konuşalım beraber gideriz.

Listeye Ferdane'de eklendi, bu başlığı hareketlendirelim şimdi :smiley:

ferdane gül' Alıntı:
Bende katılmayı düşünüyorum...

Bu yürüyüşe katılmak için 25 Ağustosta sabah Ankara'dan hareket edelim, o bölgede biraz zaman geçirip gece başlayacak olan yürüyüşe katılabiliriz..

Aslında hep böyle bir yürüyüşe katılmak istemişimdir.Zerrin hanım hafta sonuna kadar işleri yoluna koyabilirsem Ankaradan gideceklere benide ekleyebilirsiniz.

Afyon -Ankara arası otobüs veya özel araçla 4 saat sürer.Afyon -Şuhut arasıda 30 dakika (bilgi amaçlı)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.