farazicosmos
Kamp II
en dik yokuşta bile tek başına giderken garanti ama arkasına karavan takınca tabikide garanti olmuyorSıfır aracın hararet yapmayacağı garanti mi?
erhan_41 / Tuzla
en dik yokuşta bile tek başına giderken garanti ama arkasına karavan takınca tabikide garanti olmuyorSıfır aracın hararet yapmayacağı garanti mi?
erhan_41 / Tuzla
ben sıfır araç alacağım için klimanın açık olması bile sorun çıkarmaz diye düşünüyorum. çünkü biri klimanın motoru ayrı biri hayır ayrı motoru yok normal motordan güç çeker bu ise %20 verim kaybıdır demekteler bu sebeple her telden ayrı bir ses çıktığı için bende sıfır aracın verdiği güvenle sorun yaşamayacağımı düşünüyorum. önden çeker 1.6 110 beygir ve üstü her araç istediğim karavanı çekermiş demekte karavan firması ben 2.0 184 beygir 320 nm torku olan 4x4 tercih ettim yolda sorun yaşamamak ve güvenlik için bakalım aldığımda nelerle karşılaşacam
skoda octavia combi rs 4x4 modelini düşünüyorumHocam klima motoru ayrıdır aracın motoru ayrı ikisinin arasındaki fark biri dizel yada benzinli diğeri ise bu bahsettiğimiz dizel yada benzinli mototorun ürettiği elektirikten besleniyor ayrıca klima motorunun kasnağının çevirme gücünüde üstlenen motor haliyle daha fazla efor sarfediyor bu aracın kendi yükü ve taşıyabileceği güçle uzun vadede motor ömrünü düşürürken cüssesinin çok çok üstünde bi tork ve beygir gücüne sahip olmayan bi araç tercih ederseniz sıfır bile olsa yakın zamanda motor kucakta olur..ve asla atmosferik bi motor tercih etmeyin
Hepsini istiyorum..
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. klima kapalı olarak yokuşları çıkmak aklıma ama araç karavanla zorlanmasın diye ısı sensörlü yerine mauel olarak fanı açıp kapatabileceğim bir düğmeyi düşünüyordum aynı tırlarda olduğu gibi ve verdiğiniz bilgileri aracı aldığımda araştıracamMotor soğutma fan anahtari yaptırmak isterseniz. Aracın konsolundaki orjinal anahtarlardan temin edilir yine bu anahtarlar icin olan yedek boşluklara uygulanır. Orjinallikten görsel olarak da uzaklasmazsiniz.
Klima motordan tahrikli kayış sistemli bazı araçlarda ise elektrik motor destekliyor. Motordan tahrikli olanlar motor gücünden kayıplara neden oldugu doğrudur
Klima kullanma ve aracın hararet yukselmesiyle ilgili söyle bir durum sozkunusu
Klima soğutma icin çalışırken aracınızın motor bölümündeki petek ısınacaktir. Ayrıca motor performansı düşmektedir. Hal böyle iken yokuş ve karavan ile ekstra yük aracın daha cok ısınmasına neden olur.
Uygun vites, uygun devir, klimayı kapatmak, vb gibi sürüş tekniğinizdeki detaylarla üstesinden gelebilirsiniz.
skoda octavia combi rs 4x4 modelini düşünüyorum
turbo dizel 2.0 motor 184 beygir 320 nm tork değerlerine sahip
önerirmisiniz bu aracı
1600 ile 1800 kg arası bir karavanı çekmeyi düşünüyorum bu araçla bir ihtimal karavanın su depoları doluyken içinde kişisele eşyalarl 1800 kg desek 2 tona yaklaşabilrde ama almayı planladığım baktığım modeller 1600 kg bandındaki modeller
Eski bir forester sahibi olarak Katılıyorum özellikle turbo olmalıEvet bu araçta başarılı bi araçtır tercih edilebilir benim önerimse forester olur tabi şartlarınız uyarsa
Hepsini istiyorum..