Kızılötesi (IR) Filtre Hakkında.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan baymineral Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 41
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,409
Ynt: Kızılötesi (IR) Filtre Hakkında.

Güneşli güzel bir günde çok yoğun olmayan bir orman örtüsünde. Tek tek veya küçük topluluklar halinde bulunan ağaçların olduğu yaylalarda çok daha verimli sonuçlar çıkacaktır. En iyi sonuç için Güneş ışıklarının cepheden yani bizim arkamızdan çekeceğimiz nesnenin bizim tarafına bakan kısmına doğru vurması gerekir.

sadece kızılötesi için değil baki. fotoğraf çekerken farklı bir kompozisyon (mesela ters ışık) uygulanmayacaksa eğer, zaten ışığın arkadan gelmesi lazım.

Arkadaşlar merhaba:smiley:

Baki ir fotoğraf konusunda fotokritik'ten fatih kılıç'ın fotoğraflarına bir göz atmanı öneririm. www.fatihkilic.com var ama şuanda hostunda bi sorun var sanırım.

Bir kaç karede ben çekmiştim sedatın ir filtrelerle :smiley:) Hoya r72 ve bw 099 ir filtrelerin bende Sedat:smiley: "Sedat sağolsun!":smiley:

(Diyarbakırda askerlik yaparken görev dönüşü 90 la giden unimog'un içinden çekildi:smiley:)

Hoya_r72.jpg

(Buda aynı şekilde çekildi)

BW_099.jpg

(Bu başka bir tepeden:smiley:)

ir_sunset.jpg

gerçi hala bende ama fırsatım olmuyor fotoğraf çekmeye. bi ara deniycem uzuun uzunn :smiley:

daha fazlası için www.kaanyakar.com

Aslında söküp takması kolay birşey olsa şimdiye kadar çoktan modifiye ederdim ama en pratik çözüm dediğiniz gibi ucuz bir makineyle bu işi yapmak gibi görünüyor.

sedat bey kolaygelsin oncelikle yazilarinizi okudum IR goruntu ile ilgili. sanirim avatar fotonuzu helikopterdeyken cektirmissiniz. ucmak guzel olsa gerek. oncelikle yuksek mesafede puslu ve sisli havalarda ya da gece az isik ortaminda standart HDD kayit yapabilen bir camcorder kamerayla ne kadar saglikli goruntu alabilirim ogrenmek istiyorum. amacimiz goruntuyu kaydetmek olmali titresim azaltma fonksiyonu olmali ve daylight ya da night infrared Xray gibi filtreler kullanarak her durumda ayni kamerayi kullanabilmek olmali. NM sorunu kamera IR y da Xray uyumluluk sorunu titresim sorunu vs vs bicok degisken var ama benim bu isi cozmem lazim. yardimci olursaniz sevinirim... ilginize tesekkur ederim...

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,903
Kayıtlı Üye Sayımız
166,704
Kaydolan Son Üyemiz
Topwebpartners1

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR