Kişisel galeri (Selçuk)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ZEUSSSS Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 198
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,997
Ynt: Kişisel galeri (Selçuk)

........................................[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

DSC05117.JPG

DSC05116.JPG

DSC04974.JPG

DSC04981.JPG

DSC05103.JPG

Etiketler

Selçuk bey,

Exif bilgilerinden makina bilgisine ulaşamadım.Hangi makina kullanıyorsunuz..?

Şimdi....bu konu geniş bir konu..İyi düşünmek lazım..masraflı ve zahmetli bir alandır DSLR fotografçılık.Ha deyip makina aldıktan sonra vazgeçmek,şıpsevdilik ,bıkıp vazgeçmek ,kolaycılıga kaçıp otomatikte çekmek.......v.s v.s bence en büyük yanlıştır.DSLR fotografçılıkta Makinadan daha çok lensler önemlidir.Esas yatırım bence lense olmalıdır.

Ama kısaca Eger DSLR ye geçmek istiyorsan iki önerim var..

-DSLR geçen yada geçmek isteyen bir kişi bence egitim almalıdır.
Sanırım Adanada Fotograf derneginin-yada üniversitenin "fotografçılık başlangıç kursu" düzenleniyordur.Bir sor,araştır istersen.
Buradaki amaç,ışık kullanımı,kadraj,diyafram,enstantene ,kompozisyon v.s gibi temel bilgileri almaktır.İlerde çok faydasını görürsün.En fazla 10-12 derstir.

-Makina olarak ise 2 tavsiyem var.Fanatikligi sevmem.Ya Nikon yada Canon almalısın.En kolay lenslerine ulaşacagın ,alıp satacagın makinalardır.Fotokritik sitesinde forum bölümünde bazı sorularına cevap alabilisin ..makina lens alabilirsin.Yada ist.Hayyam çarşısında ucuza alabilirsin.Adanalı bir hemşehrimiz var.Yurtdışından sıfır makina alıp satar.iyi insandır.Gerekirse telefonunu veririm..Tanışırsın.
-Eger Canon almak istersen başlangıç için çook uzun bir süre yetecek Canon 550d iyi makinadır..1200-1500 tl aralıgındadır.
-Nikon almak istersen D90..1300-1700 tl aralıgındadır.Bu iki makinada hem fotograf hemde video çekme ihtiyacını karşılar.
LENS İŞİ İSE APAYRI BİR DÜNYADIR.
Burada kaliteyi sabit diyafram degeri olan ve 2.8 gibi degeri küçük olan lenslerle çok kaliteli fotografın başlangıç anahtarlarıdır.
-Gezi,mimari,ve geniş açı çekimleri için her markanın özel lensi vardır.Ayrıca Sigma-Tokina gibi markaların 10-20 mm yada 11-16 mm geniş açı lensi iyidir.
-Günlük hayatta herşeyden azıcık tabiri ile çok sık kullanılan 17-50 mm aralıkta mesela Tamron lensler çok kullanışlıdır.
-Makro ..yani çiçek böcek yada yakın ayrıntılı çekimler için 90 mm,100 mm yada 105 mm makro lensler gerekir.Bununla portre de çekilebilir.
-Belirli uzaklıktaki objeleri yakınlaştırmak için yada sokak fotografçılıgında sık kullanılan 70-300 mm yada 55-200 mm lensler gerekir.
-Kuş fotografçılıgı (ornito ) için ise 300 mm yada 400 mm sabit odaklı lensler gerekir.
-Makina ile beraber verilen kit lensleri almamanı tavsiye ederim.Genelde kalitesizdir.Mesela Canon 550d ile 18-55 lens verirler..yaramaz.Nikon 90D ilede 18-105 mm kit lens verirler.Çaresiz kalmazsan bunları alma derim.onun yerine yukarda yazdıgım 17-50 mm Tamron harika lenstir.Usta olsan dahi bırakamayacagın bir lenstir.

Neyse ..ne çekmek isteycegine ,ne yapmak isteyecegine karar verip netleştirisen bu konuda daha iyi cevap verebiliriz.

Günaydın ismail bey

vermiş oldugunuz bilgiler için çok tesekkür ederim.hemen hemen her hafta sonu gezilerimiz oluyor kullandıgım makina bi yere kadar çok hırslıyım bu konuda ve ögrenmeyi çok istiyorum . ve ewet kesinlikle eğitim almalıyım 550d benim için uygun olacaktır yurtdışında yaşıyor kardeşim gelirken getirecek türkiyeden daha ucuz ise.ben şu an kullandıgım makinam we sualtı housing ini sadece housing fiyatına getiitrdim türkiyeden alışveriş yapmak istemiyorum çok pahalı malesef.. fiyat konusun da bi araştırma yapacagız karşılıklı.buldugu makina we özellikleri konusun da sizi tekrar rahatsız edebilirmiyim.we ilginiz için tekrar
teşekkür ederim.

mdr' Alıntı:
Şimdi....bu konu geniş bir konu..İyi düşünmek lazım..masraflı ve zahmetli bir alandır DSLR fotografçılık.Ha deyip makina aldıktan sonra vazgeçmek,şıpsevdilik ,bıkıp vazgeçmek ,kolaycılıga kaçıp otomatikte çekmek.......v.s v.s bence en büyük yanlıştır.DSLR fotografçılıkta Makinadan daha çok lensler önemlidir.Esas yatırım bence lense olmalıdır.

Ama kısaca Eger DSLR ye geçmek istiyorsan iki önerim var..

-DSLR geçen yada geçmek isteyen bir kişi bence egitim almalıdır.
Sanırım Adanada Fotograf derneginin-yada üniversitenin "fotografçılık başlangıç kursu" düzenleniyordur.Bir sor,araştır istersen.
Buradaki amaç,ışık kullanımı,kadraj,diyafram,enstantene ,kompozisyon v.s gibi temel bilgileri almaktır.İlerde çok faydasını görürsün.En fazla 10-12 derstir.

-Makina olarak ise 2 tavsiyem var.Fanatikligi sevmem.Ya Nikon yada Canon almalısın.En kolay lenslerine ulaşacagın ,alıp satacagın makinalardır.Fotokritik sitesinde forum bölümünde bazı sorularına cevap alabilisin ..makina lens alabilirsin.Yada ist.Hayyam çarşısında ucuza alabilirsin.Adanalı bir hemşehrimiz var.Yurtdışından sıfır makina alıp satar.iyi insandır.Gerekirse telefonunu veririm..Tanışırsın.
-Eger Canon almak istersen başlangıç için çook uzun bir süre yetecek Canon 550d iyi makinadır..1200-1500 tl aralıgındadır.
-Nikon almak istersen D90..1300-1700 tl aralıgındadır.Bu iki makinada hem fotograf hemde video çekme ihtiyacını karşılar.
LENS İŞİ İSE APAYRI BİR DÜNYADIR.
Burada kaliteyi sabit diyafram degeri olan ve 2.8 gibi degeri küçük olan lenslerle çok kaliteli fotografın başlangıç anahtarlarıdır.
-Gezi,mimari,ve geniş açı çekimleri için her markanın özel lensi vardır.Ayrıca Sigma-Tokina gibi markaların 10-20 mm yada 11-16 mm geniş açı lensi iyidir.
-Günlük hayatta herşeyden azıcık tabiri ile çok sık kullanılan 17-50 mm aralıkta mesela Tamron lensler çok kullanışlıdır.
-Makro ..yani çiçek böcek yada yakın ayrıntılı çekimler için 90 mm,100 mm yada 105 mm makro lensler gerekir.Bununla portre de çekilebilir.
-Belirli uzaklıktaki objeleri yakınlaştırmak için yada sokak fotografçılıgında sık kullanılan 70-300 mm yada 55-200 mm lensler gerekir.
-Kuş fotografçılıgı (ornito ) için ise 300 mm yada 400 mm sabit odaklı lensler gerekir.
-Makina ile beraber verilen kit lensleri almamanı tavsiye ederim.Genelde kalitesizdir.Mesela Canon 550d ile 18-55 lens verirler..yaramaz.Nikon 90D ilede 18-105 mm kit lens verirler.Çaresiz kalmazsan bunları alma derim.onun yerine yukarda yazdıgım 17-50 mm Tamron harika lenstir.Usta olsan dahi bırakamayacagın bir lenstir.

Neyse ..ne çekmek isteycegine ,ne yapmak isteyecegine karar verip netleştirisen bu konuda daha iyi cevap verebiliriz.

i

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR