Kişisel Galeri (Edirne Dağcısı)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Edirne Dağcısı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,281
Ynt: Kişisel Galeri (Edirne Dağcısı)

Makro çekim yapıcağım zaman kullandığım Zenitin objektifinden çıkardığım bir mercek var. Bu mercek benim çekiceğim objeye çok fazla yaklaşmamı gerektiriyor. Minimum 2 cm yaklaşabiliyorum. Bu da ışığın etkisini azaltıyor. Ortamda fazla ışık var ise çekim yapabiliyorum. Ama her türlü küçük varlığı çekebiliyorum bunun sayesinde örneğin üst fotoğraflarda bir gül biti var. Diğer merceklerim ise gözlük camı 1,5 cm çapında kestirdim. 1,50 - 2,50 - 3,50 numaralı hipermetrop gözlük camı kullanıyorum. Bunları tornacıda kestirdiğim küçük boru parçası ile fotoğraf makinasına ön kısmına yerleştirebiliyorum. Camların uzaklığını yakınlığı zamanla deneme yanılma ile belirledim ve sabitledim. Bir kaç tanede renkli camım var. Elimde bir Dslr makine yok keşke olsa. Elimdeki makinanın ne zaman nereye odaklanacağı belli olmuyor. İstediğim bir an hemen uçup gidebiliyor. Doğada böceklere dur iki dakika poz ver diyemiyorum :D

Bu Zenite ait mercek ve renkli lensler

P1030774.jpg

P1030775.jpg

Etiketler

Merhaba Oguz, hosgeldin,

tebrikler, eminim ileride istedigin makinan da olacaktir, kimbilir onlarla neler yaparsin, ama saniyorum boyle giderse yakinda kendi makinani da yapacaksin gibi.. :smiley:

istekli olmak onemli ve sen cok guzel bir yoldasin, hani su tornacida kestirdigin borulu aparatin da bir fotografini koysana, gorelim isteyince neler yapilabildigini..

tekrar tebrikler ve devam tabiki..

Makro çekim yapıcağım zaman kullandığım Zenitin objektifinden çıkardığım bir mercek var. Bu mercek benim çekiceğim objeye çok fazla yaklaşmamı gerektiriyor. Minimum 2 cm yaklaşabiliyorum. Bu da ışığın etkisini azaltıyor. Ortamda fazla ışık var ise çekim yapabiliyorum. Ama her türlü küçük varlığı çekebiliyorum bunun sayesinde örneğin üst fotoğraflarda bir gül biti var. Diğer merceklerim ise gözlük camı 1,5 cm çapında kestirdim. 1,50 - 2,50 - 3,50 numaralı hipermetrop gözlük camı kullanıyorum. Bunları tornacıda kestirdiğim küçük boru parçası ile fotoğraf makinasına ön kısmına yerleştirebiliyorum. Camların uzaklığını yakınlığı zamanla deneme yanılma ile belirledim ve sabitledim. Bir kaç tanede renkli camım var. Elimde bir Dslr makine yok keşke olsa. Elimdeki makinanın ne zaman nereye odaklanacağı belli olmuyor. İstediğim bir an hemen uçup gidebiliyor. Doğada böceklere dur iki dakika poz ver diyemiyorum

Bu Zenite ait mercek ve renkli lensler...
Teşekkür ederim oğuz bey;Ben'de close-up takımı var ama malesef objelerde ışık ve netlik kayıpları veriyor :smiley: bu sebepden dlayı pek kullanımda keyif vermiyor..
Akılane çözümler üretmişsiniz;kutlarım..

Merhaba
Fotoğraflar çok güzel , özellikle ovaya bakan tepedeki su içen arılar fotoğrafı muhteşem.
Paylaşım için teşekkürler , devamını bekliyoruz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

SON KONULAR

Geri