Kişisel Galeri / Çekim Türü: Makro / Tema: Çiçekler (05-08-2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jargondeath Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,961

jargondeath

Kamp II
Yer
ANKARA
Fotoğraf makinaneme takılan kareleri sizlerle paylaşmak istedim. ( Merak etmeyin yorumlarınız aleyhinizde değil daha iyi fotoğraf kareleri için kullanılıcaktır. )

Resim428.jpg

Makro olmıyan hoş bir çekimle başlamak istedim :smiley:

Resim254.jpg

Resim076.jpg

Resim424.jpg

Resim268.jpg

Etiketler

Cıvıl cıvıl renkgarenk görüntüler çok güzel fatihcim emeğine sağlık.
Özellikle eflatun çiçeğin üstünde kafasına polen yapışmış arının olduğu fotoğrafa bayıldım :D

Merhaba,
Fotoğraf makineniz nedir bilmiyorum ama ilk fotoğrafta alan derinliği çok kısa kalmış; bir diğer konuda objeleri yani çiçekleri tüm fotoğraflarda tam merkeze yerleştirme, değişik açılar denersen daha etkili olur kadrajın....
Başarılı fotoğraflarını bekliyoruz.

Ynt: Kişisel Galeri / Çekim Türü: Makro / Tema: Çiçekler (05-08-2008)

Fotoğrfları ilk digital fotoğraf makinamı (Canon A590 IS) aldıktan sonraki hafta çektiğim fotoğraflar. Ben eleme yaptım ama çok fotoğraf koymamın asıl sebebi doğru yanlış çekimleri ve yorumları süzüp daha güzel kareleri çekip paylaşmak. Fonksiyonlarını ve kapatisesini daha tam olarak fark edemediğim makinamı çözmeye çalışıyorum.

İlgi alaka ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Güzel karelerde görüşmek üzere.

Tabiat parkı treking anlatım ve doğa fotoğrafları var onlarıda değerlendirirseniz sevinirim. link : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=16044.0

Bildiğim kadarıyla bu makineler makrolarda hayli başarılı. Bazı fotoğraflarda bunu görebiliyoruz. Gözümüz genelde kompozisyon arıyor, o noktada bir eksiklik var. Bir de çiçekler tepeden ziyade yan çekimlerde, eğim vererek, bir parça gövdesini de alarak tepeden çekimlerde daha hoş durur. Kadrajın tamamına çiçeği yerleştirmek yerine bir kısmına çiçeği alıp geri planda diğer çiçekler ya da objeler flu olsa daha ilgi çekici olacaktır.

Cekılen kareler kotu dıyemem, yakın cekım yapmıssınız dogru, Gercek macro cekım dıyemeyız, macro cekımlerde cekılen nesne net ıc derınlıge dogru flu olması lagazım zanedıyorum, bence buda ayarlardan veya lensden kaynaklanıyor olabılır, selamlar saygılar...

Yorumlar ve çiçeklerime göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı herkese teşekkür ederim. Yorumlarınız ve verdiğiniz bilgiler doğrultusunda yeni fotoğraf karelerinde görüşmek üzere.

Yeni çalışmalarla sizlerleyim. Yorumlarınızı doğru süzmüşmüyüz bakalım ? :smiley: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=16457.0

Makro çekimlerde 3-7 arası daha iyi netice veriyor. Bunlar aşıldığında, netlik konusunda bazı problemler çıkıyor. Mutlaka tripod (üç ayak) kullanalım..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,933
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR