Fotoğraf makinaneme takılan kareleri sizlerle paylaşmak istedim. ( Merak etmeyin yorumlarınız aleyhinizde değil daha iyi fotoğraf kareleri için kullanılıcaktır. )
Cıvıl cıvıl renkgarenk görüntüler çok güzel fatihcim emeğine sağlık.
Özellikle eflatun çiçeğin üstünde kafasına polen yapışmış arının olduğu fotoğrafa bayıldım
Merhaba,
Fotoğraf makineniz nedir bilmiyorum ama ilk fotoğrafta alan derinliği çok kısa kalmış; bir diğer konuda objeleri yani çiçekleri tüm fotoğraflarda tam merkeze yerleştirme, değişik açılar denersen daha etkili olur kadrajın....
Başarılı fotoğraflarını bekliyoruz.
Fotoğrfları ilk digital fotoğraf makinamı (Canon A590 IS) aldıktan sonraki hafta çektiğim fotoğraflar. Ben eleme yaptım ama çok fotoğraf koymamın asıl sebebi doğru yanlış çekimleri ve yorumları süzüp daha güzel kareleri çekip paylaşmak. Fonksiyonlarını ve kapatisesini daha tam olarak fark edemediğim makinamı çözmeye çalışıyorum.
İlgi alaka ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Güzel karelerde görüşmek üzere.
Tabiat parkı treking anlatım ve doğa fotoğrafları var onlarıda değerlendirirseniz sevinirim. link : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=16044.0
Bildiğim kadarıyla bu makineler makrolarda hayli başarılı. Bazı fotoğraflarda bunu görebiliyoruz. Gözümüz genelde kompozisyon arıyor, o noktada bir eksiklik var. Bir de çiçekler tepeden ziyade yan çekimlerde, eğim vererek, bir parça gövdesini de alarak tepeden çekimlerde daha hoş durur. Kadrajın tamamına çiçeği yerleştirmek yerine bir kısmına çiçeği alıp geri planda diğer çiçekler ya da objeler flu olsa daha ilgi çekici olacaktır.
Yorumlar ve çiçeklerime göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı herkese teşekkür ederim. Yorumlarınız ve verdiğiniz bilgiler doğrultusunda yeni fotoğraf karelerinde görüşmek üzere.
Makro çekimlerde 3-7 arası daha iyi netice veriyor. Bunlar aşıldığında, netlik konusunda bazı problemler çıkıyor. Mutlaka tripod (üç ayak) kullanalım..