.
Ben şu an başlığa 27. cevabı yazıyorum.
Halbuki konuyu açan
@pilotadam çoktan 9. cevapta düşüncesinin olumsuzluğunu kabul edip teşekkür etmiş.
Yani kısaca bizden beklenen birşey yok.
Nedense bu ya gözden kaçıyor ya da konuya ilgi bende olduğu gibi başka açıdan da olsa devam etmekte.
Beni ilgilendiren ve ayni fikirde olduğum ilk şey zaten kendiliğinden açıklığa kavuşmuş durumda.
Kışın karavanda, hele böyle bir yerde konaklama, sadece ısıtıcı sorununu çözmekle sonuçlandırılacak kadar basit birşey değil.
Bu açıdan yapılacak daha ilaveler bile olmalı.
İkincisi şu Ar-Ge konusu.
Ar-Ge nin üç bölümü var deniyor.
1- Temel Araştırma:
Görünürde herhangi bir özel uygulaması veya kullanımı bulunmayan ve öncelikle olgu ve gözlemlenebilir gerçeklerin temellerine ait yeni bilgiler edinmek için yürütülen deneysel veya teorik çalışma.
Sanırım bu noktayı atlayabiliriz.
2- Uygulamalı Araştırma:
Doğrudan bilgi üretmek için yapılan özgün araştırma. Fakat bu Temel Araştırma’dan farklı olarak, spesifik bir pratik uygulamaya veya amaca yönelik araştırmalar.
Bunu atlamakta hemfikir olmayanlar spesifik uygulamasını yazabilir. Yükseklik kitinin ekstra satılması çözümsüzlük anlamına gelmemeli ?
3- Deneysel Gelişim:
Yeni veya önemli ölçüde, iyileştirilmiş malzeme, araç, mamul, üretim süreçleri, sistemler veya hizmetler ortaya koyabilmek amacıyla bilimsel bilginin kullanımı.
Galiba kalsa kalsa sadece bu nokta söz konusu olmakta ?
Aletin tamamının Ar-Ge konusu olması örneğin otomobilin yeniden keşfi gibi anlamsız bence. Konu herhangibir otomobil parçası gibi ısıtıcının da bir parça veya bir bölümü için geçerli olmalı ?
Umarım bunla ilgili bilgiye ulaşmak mümkündür ?
Aman yanlış anlaşılmasın ben de karavanımı yeniden yapsam, işlerliğine ve kalitesine emin olduktan sonra böyle bir aleti tercih ederdim.
Bilmek istediğim bu Ar-Ge olayının aletin gerçekten neresini kapsadığı ve kelimenin içini beklenen şekilde doldurup dolduramadığı ?...
.