Kısa Geziler; Sındırgı, Simav, Demirci, Gördes (1-3 Haziran 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,123
Ynt: Kısa Geziler; Sındırgı, Simav, Demirci, Gördes (1-3 Haziran 2009)

Öğretmenevinde eski bir arkadaşımı arıyorum ama Kütahya'ya yerleşmiş; görüşemiyoruz. Ne yapalım Kütahya'ya gider buluruz artık...(Nasıl bahane ama?...)

Hisar'a (Asar) gidiyoruz araçla. Burası kentin içinde, kenti kuşbakışı görebileceğiniz yüksek bir yer. Genç aşıklar buradalar.. Çok güzel bir havası var buranın, çay iyi geliyor bana.

Hisar'dan Simav Ovası görünümü.

[attachment=1]

Simav 132.jpg

Etiketler

Şeyh Bedrettin Camii.

[attachment=1]

Simav 136.jpg

Buradan çok ünlü "Başdeğirmenler"e (Yöresel söyleyişle başdeymenlee) gidiyoruz. Çok yeşil bir yer. Kaşarlı alabalığı çok ünlü.

Sonrasında, yine çok ünlü "Eynal Kaplıcaları"na gidiyoruz. Kente çok yakın. Hisarcık-Emet karayolu üzerinde. Geceyi burada araçta geçireceğiz. İdare ve jandarmaya haber veriyoruz. Çok güzel bir yer. Aynı anda 1000 civarında ziyaretçiyi (kaplıca hizmeti olarak) ağırlayabiliyormuş... http://www.eynalkaplicalari.com/default.asp

[attachment=1]

Simav 148.jpg

Eynal'da geceliyor ve sabahleyin Dokuzgöz Köprüsü, haşhaş tarlaları, Çitgöl Kaplıcalarını görüyoruz.

[attachment=1]

Simav 158.jpg

Bu kez Simav'a kuzey yönünden giriyoruz. Bursa'ya ne denli benziyor değil mi?

[attachment=1]

Simav 162.jpg

Bugün 3 Haziran ve çarşamba, Simav'ın pazarı. Nedense gezilerimde gittiğim köy/kasaba/kentin pazarına rast gelmek istemişimdir hep. Çünkü, yörenin özeti, oradadır. Kahvaltıdan sonra pazarı geziyoruz. "Eskiden daha canlıydı" diyorlar. Yine de canlı, İnterlandı epeyce geniş. Fotoğrafta "pazar açılış duası" görülüyor. Arkada bayraklı yer ise, Hisar.

[attachment=1]

Eşim, dönüş yanlısı. Neyse ki ilaçlar biraz olsun iyi geliyor ama hastalığın çaresi, dinlenme.

Simav 175.jpg

Simav peynir pazarı. Çok canlı ve renkli. İnek, koyun ve keçi peynirleri o denli çok, ucuz ve güzel ki... Hava sıcak, götüremem, gözüm kalmadı dersem yalan olur...

[attachment=1]

Simav 176.jpg

Armağanları alıyor ve öğleye yakın Simav'dan ayrılıyoruz. Yolda bir çeşme başında, pazardan aldığımız çilek ve kirazları yiyoruz. Bu bölgede her yerde, adım başı çeşme var. Suyun bu denli çokluğu bazılarını şaşırtabilir..

Simav-Demirci Karayolunun en yüksek noktasındayız: "Akçakerdik" Yol, bu bölümde fena değil...

[attachment=1]

Simav 197.jpg

Demirci'ye doğru hızla iniyoruz artık. Akçakerdik'ten önce bir hayli yükselmiştik. Artık dağın güney yamacındayız ve bitki örtüsü, gittikçe zayıflıyor. Kiraz bahçeleri, dikkat çekiyor.

Demirci Sabancı Öğretmenevine uğruyor ve öğle yemeğini burada yiyor ve dinleniyoruz. Aşağıdaki fotoğraf, öğretmenevi terasından çekilmiştir.

[attachment=1]

Simav 210.jpg

Demirci'de, Mehmet Beyin (orbay74) kulaklarını çınlatıyorum. Mehmet Bey, selamlar iletildi.... Demirci, bir tepenin üzerinde ve düz bir cadde yok neredeyse.

[attachment=1]

Simav 218.jpg

sagol hocam agzına saglık. fakat ben gormeyelı (25 yıl) bayagı gelısme olmus en yuksek bınası 2 katlı ıdı tek modern bınası da kız ogretmet okulu ıdı. hocam foto lar ıcın tesekkur ederız
hanımefendıye gecmıs olsun . saglık mutluluk dılerımle mehmet.

Demirci'ye Gördes'e ulaşma amacıyla veda ediyoruz. Öğretmenevi, bu ilçeye göre yeterli. Yemek de iyiydi.

Kılavuzlar'dan sağa Gördes'e doğru dönüyoruz. Yolda in cin top atıyor. Yol, bir hayli kötü. Üstüne üstlük yerel bir radyodaki (Salihli) bayan spikerin Türkçesi... Bu denli mi kötü bir Türkçe olur?...

Güneşli Kasabasında (Gördes) sokak aralarında birkaç ev dikkatimi çekiyor, fotoğraflıyorum. Yaşlı bir amca, fotoğraf çektiğimi görünce yanıma geliyor ve "ne aradığımı" soruyor. Evleri beğendiğimi söyleyince, "bu evleri gavur esirler yapmış" diyor. Yahu, bizim Türkler, doğru dürüst birşeyler yapamayacak mı?...

[attachment=1]

Simav 237.jpg

Neredeyse bıktırıcı denebilecek bir yoldan Gördes'e ulaşıyoruz. Dondurma yerken, "Hükümet Konağı"nı neden fotoğraflamışım bilmem?... Belki Gördeslilerin ilgisini çeker, ne bileyim...

[attachment=1]

Gördes-Akhisar yolu 60 km ve bu turun "iyice" yollarından biri.

Toplam 373 km yol yapmışım ama daha çok gibi geldi bana. İlk kez oluyor bu. Sanırım yaklaşık %80 oranında kötü yol standardından kaynaklandı...

Tümünüze iyi geziler!..

Cavid Sezen

Simav 245.jpg

metin0035' Alıntı:
Sayın Cavid bey sizlerede TEŞEKKÜRLER Paylaşımınız ve gezilere bizlere imrendirdiğiniz için.Benim baba memleketim EMET/SİMAV/HİSARCIK.Babamla küçükken hep geçtiğimiz yollarAkhisar Sındırgı Simav Hisarcık anılarım tazelendi ve sizleride saygıyla selamlıyorum.İNŞALLAH Birgün mutlaka bir yerlerde sağlıkla ve sevgiyle görüşmek üzre.

Anılarınızın tazelenmesine sevindim.

Cavid Sezen

orbay74' Alıntı:
sagol hocam agzına saglık. fakat ben gormeyelı (25 yıl) bayagı gelısme olmus en yuksek bınası 2 katlı ıdı tek modern bınası da kız ogretmet okulu ıdı. hocam foto lar ıcın tesekkur ederız
hanımefendıye gecmıs olsun . saglık mutluluk dılerımle mehmet.

Sağlık dilekleriniz için teşekkür eder, motorkaravan yapım çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

Cavid Sezen

Cavid abi Gördeste 3 gün kalmıştım belgesel çekimi için çok güzel bir mekan hele o eski Gördes evleri,Gördesin meşhur fırında kağıt kebabı var tadına doyulmaz.
Paylaşım için teşekkürler,abi fotoğrafta aslolan anı yaşatmaktır gördüklerinizi diğer insanlarında görmesidir sanatsal olmuş olmamış bizim için önemli değil bırakalım sanatı profesyoneller yapsın,emeğinize sağlık.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,763
Kayıtlı Üye Sayımız
166,579
Kaydolan Son Üyemiz
Esra elçin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR