Kısa Geziler; Bursa - Karacabey - Eskikaraağaç ''Leylek Şenliği'' (23-24 Mayıs 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 43
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,289
Ynt: Kısa Geziler; Bursa - Karacabey - Eskikaraağaç ''Leylek Şenliği'' (23-24 Mayıs 2009)

Öğrenciler, leylek konulu oyunlarını oynuyorlar.

[attachment=1]

Leylek_Senligi 149.jpg

Etiketler
Ynt: Kısa Geziler; Bursa - Karacabey - Eskikaraağaç ''Leylek Şenliği'' (23-24 Mayıs 2009)

[attachment=1]

Leylek_Senligi 157.jpg

Kilisede karma resim sergisi.

[attachment=1]

Leylek_Senligi 160.jpg

Kuş Gözlem Merkezi (Arkada gözlem kulesi)

[attachment=1]

Leylek_Senligi 167.jpg

Bugün, akşam bizimle birlikte olan öğrencimizin eşi ve çok şeker iki çocuğu da bizimle birlikte oldular. Etkinlikler sürüyor ama biz döneceğiz artık. Onlara veda ediyoruz.

Batıya, Karacabey'e doğru yola çıkıyoruz. Karacabey'e varmadan sola dönüyoruz, hedef Bakırköy Köyü. Sonrasında artık M.Kemalpaşa İlçesine bağlı olan Ormankadı, Kumkadı, Yeşilova, Tepecik ve Ovaazatlı köy-kasabalarını geçerek M.Kemalpaşa'ya ulaşıyoruz. Bu köylerde de leylek yuvaları yapılmış.

M.Kemalpaşa Öğretmenevi bahçesindeki çınarların altında soluklanıyoruz. Çay içiyor ve dinleniyoruz. Öğretmenevi ve bahçe, hemen her türden gereksinmenizi karşılar nitelikte. Bahçede konaklama amaçlı park edilebilir sanıyorum. (Sormadığım için kesin birşey diyemiyorum ama araç parkedilebiliyor.)

[attachment=1]

Leylek_Senligi 202.jpg

Cavid bey çok çok teşekkürler. Umarım seneye zamanını önceden hatırlar orada birde karavan topluluğu oluştururuz :smiley:))

Toplam, 477 km. yol yaptım. 38 lt kırsal motorin tüketti aracım. Yaklaşık olarak, 100 km.de 8 lt.lik bir tüketim, normal gibi.

Birkaç tane motorkaravan da gördüm bu arada ama onlarla tanışma zamanım yoktu inanın.

Cavid Sezen

yaybek' Alıntı:
Cavid abi ellerinize emeğinize sağlık çok güzel orada olmayı çok isterdim hele bu arabayı bitireyim ben yapacağımı bilirim.

Sevgili Yusuf, önünde zaman çok bize göre. Çok daha güzel gezileri yapacağına inanıyorum. "Kameravan" da eli kulağında, geliyor. Kim tutar artık Yusuf'u!...

osak' Alıntı:
Cavid bey çok çok teşekkürler. Umarım seneye zamanını önceden hatırlar orada birde karavan topluluğu oluştururuz :smiley:))

Ömer Bey neden olmasın? Karavan parketme için yer bol. Gölge biraz zor gibi, belki de gerekmez, ne de olsa mayıs ayı. Şenlikten önce gelinmeli ve çevre gezileri de yapıllabilir/yapılmalı. Gölyazı, Zeytinbağı, Mudanya çok yakın. Karacabey ve Karacabey-Boğaz da çok yakın ve muhakkak görülmeli; ne yazık ki çok bilinmiyor. M.Kemalpaşa Suuçtu Şelalesi de yakın. M.Kemalpaşa-Söğütalan-Bursa Yolunda Unçukuru köyünde kalınabilir, manzara harika; sabah göle karşı kahvaltı şahane olur gibime geliyor. Seçenek çok...

(Arkadaşlar fotoğraf konusunda amatör olduğumu belirtmeme gerek yok sanıyorum.)

Cavid Sezen

Cavid Bey, çok teşekkür ediyoruz.

Epeyce bir kalabalık varmış.
Geçen hafta tarlada dinlenen leylekleri görünce bizim için de sürpriz olmuştu.
Uluabat gölünün çevresini turlamayı ben de çok istiyorum ama bir türlü fırsatını bulamadık.

Selamlar
Ferhat Şirin

fsirin' Alıntı:
Cavid Bey, çok teşekkür ediyoruz.

Epeyce bir kalabalık varmış.
Geçen hafta tarlada dinlenen leylekleri görünce bizim için de sürpriz olmuştu.
Uluabat gölünün çevresini turlamayı ben de çok istiyorum ama bir türlü fırsatını bulamadık.

Selamlar
Ferhat Şirin

Beklemediğim ölçüde bir kalabalık vardı. Binlerce insan...

Uluabat Gölü merkez olmak üzere birşeyler yapılabilir. Her iki bahar da uygun ama leylekler nedeniyle ilkbahar çok daha uygun olur gibime geliyor.

Cavid Sezen

Çok güzel bir gezi olmuş Cavid Bey; tebrik ederim. Çok severim Uluabat gölünü, hele ki bahar mevsiminde.

Merhaba,

2011 yılında yapılacak olan "Dünya Leylek Şenliği"nin burada yapılması neredeyse kesin gibi. Bunu bizzat yetkililer söylediler. (Prof. İsmet Arıcı söylemişti yanılmıyorsam, not almamıştım) Bunun hazırlıklarına şimdiden başlamışlar. Bu haberi, bu yönde plan yapılabilir, ya da en azından dikkate alınmalı diye ekliyorum.

Cavid Sezen

Gezinizi her zamanki titizliğinizle bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler. Bir önceki karavanıma logo ararken bulmuştum şenlik bilgisini ve logoyu çok beğenmiştim.
Oğuz

gezmen' Alıntı:
Beklemediğim ölçüde bir kalabalık vardı. Binlerce insan...

Uluabat Gölü merkez olmak üzere birşeyler yapılabilir. Her iki bahar da uygun ama leylekler nedeniyle ilkbahar çok daha uygun olur gibime geliyor.

Cavid Sezen
yapalım bir organizasyon üstad :smiley: Bak Ferhat ile ben 2 talipli var :smiley:)))

Sayın gezmen teşekkürler emekleriniz için,çok şanslıymışsınız güzel bir festival güzel bir mekan..Nasip olursa 2011 de orada buluşalım.

mayıstosböce' Alıntı:
Sayın gezmen teşekkürler emekleriniz için,çok şanslıymışsınız güzel bir festival güzel bir mekan..Nasip olursa 2011 de orada buluşalım.
2011 e kadar bekicezmi :( ömrümüz yetmez yaw :smiley:)))

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,741
Kayıtlı Üye Sayımız
166,558
Kaydolan Son Üyemiz
yldrmsvs58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR