Kış Uludag Planı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan talataytun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,377

talataytun

Ana Kamp
Yer
BURSA
herkese merhaba,

kışın hem kaymak hemde kar keyfi yapmak icin uludaga motokaravanla cıkmak istiyorum , oteller bölgesine yakın elektrik alabilinecek bir yer tavsiyesi olan varmı , gecelemek icin neresi uygun olur, simdiden tesekkurler

Etiketler
Ynt: Kış Uludag Planı

merhaba sayın talataytun..
Uludağda karavanla gecelemek yasaktı en son ama şimdide değiştimi bilmiyorum .
Gezi amaçlı girebiliyorsunuz fakat gecelemek için izin vermiyorlar kapıdan girerken soruyorlar haberiniz olsun..

cevaplar icin tesekkurler uludag da izin vermemelerine uzuldum cunku bursa da yasiyorum , abant ise zaten kesinlikle gitmeyi dusundugum bir yer , gorusmek uzere ssagolun

Arkadaşlar çok yakın zamanda bu konu hakkında yazmıştım herhalde dikkatinizden kaçtı.Yok böyle bir şey ağustos sonu iki gün kaldım,KARAVANLAR ve MOTOKARAVANLAR var ve elektrik,su,duş,wc, market,kasap herşey var.Söylediğim yer 2.oteller bölgesine girince otele gelmeden sola girin 1000 mt.ileride solda göreceksiniz.Rahatlıkla kalabilirsiniz iyi eğlenceler.

salih bey iyi haber ancak bahsettiginiz yer otobuslerin park ettigi meydan mi cami falan hani ?

salih çal' Alıntı:
Arkadaşlar çok yakın zamanda bu konu hakkında yazmıştım herhalde dikkatinizden kaçtı.Yok böyle bir şey ağustos sonu iki gün kaldım,KARAVANLAR ve MOTOKARAVANLAR var ve elektrik,su,duş,wc, market,kasap herşey var.Söylediğim yer 2.oteller bölgesine girince otele gelmeden sola girin 1000 mt.ileride solda göreceksiniz.Rahatlıkla kalabilirsiniz iyi eğlenceler.

Demekki değişmiş :smiley:
Şanşlısınız talat bey.. :smiley:

yanlış hatırlamıyorsam kızılay kamp ı da var bir tarafta yeni yapılan ağaç evler orada otobüsün park edeceği yer yok.kampın fotoğrafını teferruatlı çekmediğim için bide pc özürlüğünden yükleyemedim.

bakacak tarafına giden yoldan bahsediyorsunuz ama orası kışın cok ihsız oluyor , bildigim kadarıyla orda kışın elektrık falan da alınamaz ama yazın cadır kuracak yer dahi bulmak zor , eylul itibari ile oradaki tek aktif yer kucuk bir cami kızılay kampının onundeki. Yazın orada karavanla kalmak mumkun ama öncesinde jandarmadan yazılı başvuru ile izin alınıyor bildigim kadarı ile

must' Alıntı:
Kisin karavan ile Uludag'da konaklama yapmak guvenlik geregi yasak.

Saygilar
Mustafa GULER
Konuyu baştan sona okuyunca,Karavanların,çadır ve barakalar kadar güvenli olmadığı çıkıyor ortaya :D :D :D

Enver Abi gecen seneki somestre tatilimizi, Avusturya'nin Kufstein sehrine bagli Worgl kasabasinda gecirdik.Alpbach ve Wildschonau bolgelerinde 1 hafta kayak yapma imkanimiz oldu.Konaklama yaptigimiz otelden kayak yapacagimiz yere 400-500 metrelik bir mesafe olmasina ragmen biz elimizde kayak tasimamak icin aracimizla gittik.Pistin hemen yanindaki otoparkta kolaylikla park yeri bulduk.2 gun burada kaydiktan sonra (Wildschonau) 30km uzakta bulunan Alpbach bolgesine de bir bakalim dedik.Yine aracimizi pistin yanindaki bir otoparka park ederek tum gun kayagin keyfini cikardik.Alpbach i daha cok begendigimiz icin kalan tatilimizde hergun 30km yol almamiza ragmen bu bolgede kayak kayma karari aldik.Cunku aldigimiz yol 20 dakika suruyor surmuyordu.Ayrica son derece sevimli bos ve sakindi.Elbette tahmin edebileceginiz gibi otoyolu kullanmiyorduk.Unutamadigim en onemli sey otoparktaki Hymer di.Alpbach kayak merkezi otoparkinda oylece durmustu. Icindeki hanimefendi tum camlari acmis kisakollu tshirt uyle kahvesini yudumlarken muhtemelen kayak kayan esini ve cocuklarini izliyordu.Elbette bize hayal gibi geldi.Sonradan internetten baktigimda bolgede cok sayida kis aylarinda ozellikle motokaravanlara hizmet veren kamp alani gordum.Elbette ic cekip guzel ulkem demeden duramiyorsun.Ama kendimizi avrupa standartinda bir ulke gibi gordugum zamanlarda avrupanin bu gibi onlarca ozelligi geliyor ve aci gercek yuzumde aci bir tokata donusuyor.

O yuzden 5 yasimdan beri kayak kaymayi cok sevdigim Uludag sanirim artik mecbur kalmadikca sadece yaz aylarinda karavanimla gunubirlik mangal keyfi yapacagim bir merkez oldu.:(

Umarim bir gun ......

Bizde siz gençler için umalım bir gün.....Aynı şehirde iki zıt haber,biri misi kamp alanı diğeri uludağda karavan konaklama yasağı,herşey yasaya değil koltuktakinin iki dudağına bağlı,o dönemdeki koltuk beyinin canı ne isterse o.Garip bir şekilde seviyoruz insanımıza yasaklarla hayatı zehir etmeyi.....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR