Kış Sporları Malzemeleri Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mcanturkm Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,499

mcanturkm

Yeni Üye
Ben kış sporlarına yeni yeni heyecan duymaya başladım ve bu kış snowboard yapmaya karar verdim. Başlangıç olarak board almayacağım akibeti ne olacağını bilmediğimden ancak kıyafetlerinden tutun da en basit ek materyallerine ihtiyacım(mont,polar,kışlık çorap,kar gözlüğü,sırtlık,eldiven vs.) var. Genel olarak veya spesifik olarak bu ekipmanları bulabileceğim yerler nereleri vardır sizin önerebileceğiniz. Hepsini birden almayı düşündüğüm için fiyat açısından da tavsiye edeceğiniz yeri genelde pahalıya satar veya burası piyasaya göre daha uygundur cinsinden tanıtırsanız çok memnun olurum. İstanbul Anadolu yakasında oturuyorum, ama çok aykırı kaçmadığı sürece şehir içinde tavsiye edeceğiniz yerler önemli değildir, dikkate alırım. Şimdiden herkese teşekkürler...

Etiketler
Ynt: Kış Sporları Malzemeleri Hakkında

Şu anda türkiyede fiyat fayda oranı olarak baktığınızda, en uygun yer fazla seçenek olmasa bile THCIBO olarak düşünüyorum. Giysi olarak her şeyi bulabileceğiniz bir yer. Bakmanızı tavsiye ederim. Yalnız sezon başladığı için beden bulabilirmisiniz bilemem.

Kadıköy'den Üsküdar' a giderken Nautilus' u geçtikten sonra Ansal Spor var.
Onlar da çok uygun fiyata malzeme satıyorlar.

Bayrampaşa Decathlon'a bakın. Forum alışveriş merkezinde

Metro markette uygun fiyata harika alt üst kayak giyim takımları var. diğer giyim aksesuarlarınıda tchibodan temin edebilirsin

www.rei.com dan tüm outdor mazemeleri spariş verebilirsin bazı mazemeler çok iyi fiyata gelebiliyor.

arkadaşlar bugün bir kayağım oldu ve bugün ilk kayak deneyimini kartalkaya da yaşadım. :smiley: kayağımın boyu sanırım 180 cm civarı. boyuma göre bunu kullanmamın uygun olduğu söylendi.

bu kayakla işin alfabesini öğrendim inişler dönüşler ve durmada sıkıntım yok artık iyi şekilde yapıyorum ama 2 saat kadar baya bir uğraşmak zorunda kaldım

ama ben daha kısa kayaklarla kayan ben den uzunları da gördüm. kısa olması daha iyi manevra yapması ya da daha kolay kontrol edilebilmesi demek değil midir?

eğer durmak ve yönlendirmek daha kolaysa o kısa olanlardan mı almalıydım acaba? bilgi verebilirmisiniz.

Günümüzde kulanılan kayaklar ortaya doğru incelen Yani ortası Başı ve sonundan daha dar olan kayaklardır (kabaca , iniş kayakları) . Boy seçerken kayak seivyenize göre boyunuzdan 10-20cm kısa seçmeniz gerekir. Fakat kayağa yeni başlıyanlara stileri tam oturmadan kayak almak tavsiye edilmez. Çünkü bugun alacağınız kayak sizi ertesi yıl tatmin etmeyebilir. Ben 10 senedir kaymama rağmen kayağım olmadı. Ama uzun süredir Botum var. Kiralık botların ayak sağlığı için iyi olmadığını düşünüyorum.

moonligh' Alıntı:
Günümüzde kulanılan kayaklar ortaya doğru incelen Yani ortası Başı ve sonundan daha dar olan kayaklardır (kabaca , iniş kayakları) . Boy seçerken kayak seivyenize göre boyunuzdan 10-20cm kısa seçmeniz gerekir. Fakat kayağa yeni başlıyanlara stileri tam oturmadan kayak almak tavsiye edilmez. Çünkü bugun alacağınız kayak sizi ertesi yıl tatmin etmeyebilir. Ben 10 senedir kaymama rağmen kayağım olmadı. Ama uzun süredir Botum var. Kiralık botların ayak sağlığı için iyi olmadığını düşünüyorum.

ben kayaklar kısa olsaydı daha kolay ilerleme gösterebilirmiydim acaba diye düşündüm. daha bilmediğim bir sürü şey var. acaba kısa kayaklarla paralel kayış ve manevra yapmak daha mı kolay oluyor?

diğer malzemeleri de almam lazım. ben de bot almak istiyorum ama netten almak istemedim. uyar mı uymaz mı bilemedim. bulunduğum yerde de satılık bot seçeneği pek yok.ankara ya da istanbul a gitmek lazım.

cevap için teşekkürler

1.95-2 mt civarında boyun varsa kayaklarının boyu senin için uygun diye düşünüyorum. Ama boyunu bilmeden hatta aldığın kayağın tipi + kayış düzeyini bilmeden . sahip olduğun kayakların senin için uygun olup olmadığını söyleyebilmek imkansız. Oyuzden Boyunu Aldığın kayağın markasını modelini yazki daha sağlıklı cevap verebilelim. Ayrıca kayakla ilgili çok daha tecrübeli insanların olduğu kartutkusu adlı bir web sayfası var. Orda kayak seçimini aratırsan fazlasıyla cevap bulursun.

Aldığın kayak aşağı yukarı aşşağıdaki linkdeki kayağa benzemeli ski lavele dikat etmek lazım alırken.
http://www.fischersports.com/en/products_ski.php5?parent=60093&show=detail&id_product=19030

boy 182 kilo 95 (yakında kilo düşecek :smiley: ) kayakların üzerinde 180 yazıyor.alnımınüst kenarına filan geliyor. üstte blizzard sacura altında da racing yazıyordu . başlangıç için uygunmudur bilmiyorum.

uygun değilse başka birşeyler bakayım. bu zaten arkadaşımın bana kullanıp yenisini aldığı için verdiği kayaklar.bunları tecrübe etmedim. kiralıklarla kaydım onlar sanırım dediğiniz gibi boyumdan 10 cm kadar kısaydı.

Malzeme seçiminizi biraz tecrübe edindikten sonraya bırakmanızı öneririm. İlk etapta kiralık veya orta yollu satın alınan bir malzeme ile hangi tür kayağı sevip zevk aldığınızı keşfedin...Bundan sonra malzemenin (bütçe dahilinde) temini işi kolaydır... İYİ EĞLENCELER...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR