Kış güneşinde Pamukkale-Milas-Bodrum Yarımadası-Marmaris-Datça-Kayaköy-Fethiye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 80
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,176
Ynt: Kış güneşinde Pamukkale-Milas-Bodrum Yarımadası-Marmaris-Datça-Kayaköy-Fethiye

Marmaris Kalesi'nin çevresi.

IMG_0020 (Large).JPG

IMG_0037 (Large).JPG

IMG_0033 (Large).JPG

IMG_0041 (Large).JPG

Etiketler
Ynt: Kış güneşinde Pamukkale-Milas-Bodrum Yarımadası-Marmaris-Datça-Kayaköy-Fethiye

Marmaris Kalesi tadilatta olduğu için sadece etrafında gezebildik. Çevresindeki dar sokaklar da çok güzeldi. Rivayete göre Kanuni bu kaleyi beğenmediği için mimarını astırmış. Marmarisin adı da bu yüzden " mimar as" sözcüğünden geliyormuş.

IMG_0084 (Large).JPG

IMG_0086 (Large).JPG

IMG_0043 (Large).JPG

IMG_0063 (Large).JPG

IMG_0082 (Large).JPG

Datça'da şubatta bademler çiçek açmıştı.

IMG_9912 (Large).JPG

IMG_9843 (Large).JPG

IMG_9866 (Large).JPG

IMG_9885 (Large).JPG

IMG_9913 (Large).JPG

Çok güzel yurt köşelerini, yazı ve fotoğraflarla çok güzel anlatıyorsunuz; elinize, gözünüze, emeğinize sağlık!.. :smiley:

Cavid Sezen

Darısı başımıza :smiley: Gönlünüze, emeğinize sağlık. Paylaşımınız için teşekkürler.

Cavit Hocam ve Ali Rıza Bey yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.
Cavit Hocam sağolsun beni bir konuda aydınlattı. Milas'ta düzenlemesini beğenmediğim anıt mezarın orjinal değil kopya olduğunu öğrendim. Hoş kopya da olsa beğenmedim ama hiç değilse tarihi eser olmadığına sevindim.
Daha önceki gezi yazılarımda bol bol anlatım yapıyordum ama bu sefer pek vaktim ve hevesim yok.Küsura bakmayın. Nasip olursa Tanzanya gezimi ayrıntılı şekilde paylaşırım.

Yazın tıklım tıklım olan sahiller sessizliğe bürünmüş. Aslında buralara bahar aylarında gitmeyi çok isterdim. Yazın sıcaktan gezemiyoruz kışın soğuktan denize iç geçirerek seyrediyoruz. Ama malesef öğretmenliğin kötü tarafı istediğiniz zaman izin alamıyorsunuz. Ankara'da ise baharın geldiğini hiç görmeden yaz sıcağını yaşıyoruz.

IMG_0002 (Large) (Large).JPG

IMG_0003 (Large) (Large).JPG

IMG_0004 (Large) (Large).JPG

Eski Datça gerçekten büyüleyici bir yer.Bomboş taş sokaklarda yürümek yüzlerce yıl önceye yolculuk yapmak gibi.

IMG_9975 (Large).JPG

IMG_9973 (Large).JPG

IMG_9962 (Large).JPG

IMG_9945 (Large).JPG

IMG_9897 (Large).JPG

Eski Datça'da Şair Can Yücel'in evi ( CANEVİ) de var. Ziyaret etmek istedik ama kapalıydı. Sadece dışarıdan çitlerin arasından görüntüleyebildik.Şair bir şiirinde "Can evimin önünden geçersen" diyor. Geçtik ama göremedik Canevi'ni.

İKİMİZİN ARASINDA..
Şiire Yorum Yapın Bir gün şayet camsız çerçevesiz penceresiz
Bir gün ben, çadır bezi bir perdeden
Günlerin toz-toprak şarkısını çırparken
Canevimin önünden geçersen,
Bir gün şayet boynumda yem torbası hayallerim asılı
Bir gün şayet samançöpü bir sokak dişlerim arasında
Canevinin önünden geçersem
Anlatırım nasıl nerde
Bir ulu çınara takılı bir kuyrukluyıldız
Bir yeşil telaşta çırpınan ışığımız
Anlatırım nasıl nerde...
Sonra eğilir kulağına derim: Bekle
Çocukken kaçırdığım uçurtma dönsün gelsin
Hele çarpsın bu çerçi yükü şehirlere,
Hele ürksün fincancı katırları!
CAN YÜCEL

IMG_9935 (Large).JPG

IMG_9936 (Large).JPG

IMG_9934 (Large).JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR