Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ön camlarımızı kullanmaya başlayacağımız şu günlerde bakıma aldığımız araçlarımızın civataları pastan çıkmayıp kırıla bilirler.bunu ufak bir çanta kaynağı yardımıyla yerinden çıkarabiliriz.
önce kırık uclara ufak ufak puntalar atarak somunun içinden dışarıya doğru kaynak yardımıyla yükseltiyoruz.bu arada kırık civatayı somuna kaynatmamaya özen gösteriyoruz.(aksi halde iş içinden iş çıkar)
daha sonra bu yükselttiğimiz uçlara ,bir anahtarla tutabilmek için hazırladığımız mapaları kaynatıyoruz.bu kaynaklar esnasında cam,krom,mikelaj ve boya lı yerleri koruyoruz;!çünkü kaynaktan çıkan çıngı ve alev, tahribata yol açabilir.
işin püf noktası .kaynattıktan sonra soğuması için bekliyoruz.çünkü ısınan demir genişler ve ısıttığımız civatamız genişledi,bunu sıcakken cevirmeye çalışırsak bizi çok zorlayacak ve puntalarımızın kırılmasına neden olacaktır.ama yavaş yavaş soğuyan bir civata ,dişliler arasındaki pası oynatacak ve çıkarma işlemimizi kolaylaştıracaktır.(sakın hemen soğuması için su dökmeyiniz.)
Paslanmış cıvatayı çıkarmak çok çok zordur heleki kırılırsa
Kaynatsanız bile tekrar kaynaktan kopar.
Bazen tesadüfen çıktığıda olur.
Birde hemen dipten koparsa içi dışa kaynaklanır ve tekrar sökmek
hayal olur.
Yani kırılan vidayı çıkarabilmek çok ustalık ister.
Küçükse ( Kırık vida ) çok çok zor, Büyükse içine ters vida vidalayarak ve oksijen kaynağı ile ısıtarak
sökülür.
bir fikirde ben paylaşayım kaynak benimde kullandığım çok faydalı bir fikir teşekkürler
kaynağı bulamadığımız yerlerde eğer ispirel dediğimiz avuç taşlama nın kesici taşıyla düz tornavida ağzı gibi kesip tornavidaylada çıkartılabilinir inatcı cıvataların üzerine çekiç ile birkaç kez vurulduğundada çok faydası olur saygılar
arkadaşlar ben klima kombi işi yapmaktayım bazen klimanın ayak vidaları pastan dolayı sökülmüyor bunun içinde ben bildiğimiz kolayı üstüne döküp daha sonrasında yumuşadıktan sonra rahatça sökmekteyim bilginiz olsun