Ynt: Kiralık Araç İle Balkanlar
Bu şartlarda aracı kiralayan tek firma Belgrad havaalanında Dollar-Thrifty yi bulabildim(isteyen olursa yetkilinin email adresi ve telefonunu verebilirim) , özellikle aracın Arnavutluk tan geçeceğini duyan hemen hemen her firma araç vermek istemiyor , zaten Belgrad dan araç kiralayıp Kosova dan geçemiyorsunuz bildiğim kadarıyla.
Aracı 7 günlük toplam 610 Euro ya kiraladık , bunun 230 Euro su aracı Üsküp te teslim etme (drop off) ücreti.Araç opel corsa 2014 model 1,2 Benzinli.Green card fiyata dahil.
Belgrad da "Booking Rooms" da kaldık , şehrin işlek caddesine çok yakın ve oda yenilenmiş , seyahatin en iyi oteli diyebilirim ancak özel park yeri olmadığından ve Belgrad da ki park sistemi farklı olduğundan biraz sıkıntı yaşadık.
Belgrad da hava iyi olursa mutlaka "Ada Ciganlija" ya uğrayın , bisikletle etrafında dolaşması bile çok keyifli.
Saraybosna da "Apartments Casa United" da konakladık , konum olarak çok iyi ayrıca özel park yeri mevcut , odası ufak ancak yeni sayılır.
Burada aracın çamurluğunu park ederken sürtmüştüm , Bosna da benzinlikte pasta cila ile yeni gibi oldu.
Budva da "Villa Sveti Nikola" da konakladık , konum olarak şehir merkezine araç ile 10 dakika , ancak otel tepede kaldığı mutlaka araba şart , otelin manzarası dışında pek artısı yok.Denize girmek için bizim bulabildiğimiz en temiz plaj "Sveti Stefan" , diğerleri hem kalabalık hem de denizleri kirli.Gece hayatı hareketli fiyatlar Türkiye ye göre makul.Stari Grad da ki kafeler ve barlara mutlaka gidilmeli.
Ohrid de "Villa Chingo" da konakladık , manzara oda ve konum gayet güzeldi , hatta şimdiden yeniden gitme planlarına başladık , şehrin içine 10-15 dakika uzaklıkta ancak o manzara için değer , yine otel tepede olduğu için araç şart.Giderken İzmir plakalı bir motor gelmişti ama karşılaşıp sohbet edemedik.
Ayrıca gideceklerin mutlaka tüm rotalara çalışması ve güncel bir navigasyon programı edinmesi gerekiyor , ben iphone a igo europe navigasyonu yükledim çok da memnun kaldım tavsiye ederim.
Otellerin tamamını booking.com dan ayarladım , herhangi bir sıkıntı çekmedim fiyatlar ortalama gecelik/oda 50 Euro , benzin ortalama 3,5 TL/lt civarında
Bunlar dışında sormak istedikleriniz için olursa bilgiler tazeyken yardımcı olabilirim.