Kim Nerede?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selsun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,495
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 558,328
Ynt: Kim Nerede?

drares' Alıntı:
2 arkadaşım 2007 yılında karavanlarıyla bu geziyi yaptılar, tam anlamıyla muhteşem ama süre kısa olmamalı :smiley: :smiley: :smiley:

Üstad,

Ne kadar sürmüştü onların gezi?
Ve toplamda kaç km yapmışlardı hatırlıyor musun?

Not: Kendi karavanımızla gitmek veya uçakla Almanyaya gidip karavan kiralamak.Bu iki seçeneğin artı ve eksilerini hesaplamak, araştırma sürecindeki ilk adım olacak.

Etiketler

2003 yılında Stokholm'den Stokholm'e 7000Km olarak 25 günde yapmıştım. Araba kiralamıştım ve gezi fazla hızlıydı.

Almanya'dan karavan kiralarsanız, 15 günde biraz da temponuza bağlı olarak Danimarka, Bergen(NO), Stavanger fiyordu, Oslo (NO), Karlsatd(S), Stockholm(S), Goteborg(S) yaparak Oresund geçidinden Kopenhag yaparak geri dönebilirsiniz. Daha uzun gezilerde kendi aracınızla yola çıkmanız daha ekonomik olacaktır.

fsirin' Alıntı:
2003 yılında Stokholm'den Stokholm'e 7000Km olarak 25 günde yapmıştım. Araba kiralamıştım ve gezi fazla hızlıydı.

Almanya'dan karavan kiralarsanız, 15 günde biraz da temponuza bağlı olarak Danimarka, Bergen(NO), Stavanger fiyordu, Oslo (NO), Karlsatd(S), Stockholm(S), Goteborg(S) yaparak Oresund geçidinden Kopenhag yaparak geri dönebilirsiniz. Daha uzun gezilerde kendi aracınızla yola çıkmanız daha ekonomik olacaktır.

Ferhat,

Fizbiliteye başladım. Senin yol notlarını zaten print aldım.
En büyük sıkıntı izin konusunda. Max. 20 güne çıkabiliriz ki, o bile şüpheli. :'(

drares' Alıntı:
Karadeniz gezimizi yapalı tam 5 yıl olmuş, hala tadı damağımızda! bizim için de biraz gezin ;) ;) ;)

Gezmez miyiz, Haşmet Bey... Hem de sokak sokak... Karadeniz, gerçekten çok güzel....

Ülker&Yavuz

taiga' Alıntı:
Üstad,

Ne kadar sürmüştü onların gezi?
Ve toplamda kaç km yapmışlardı hatırlıyor musun?

Not: Kendi karavanımızla gitmek veya uçakla Almanyaya gidip karavan kiralamak.Bu iki seçeneğin artı ve eksilerini hesaplamak, araştırma sürecindeki ilk adım olacak.
5 hafta, 12000 km.yol, ama süre yetmediği için istedikleri gibi bir tur yapamamktan şikayetçiler :( :( :(
Tekrar gitmeyi ve daha uzun süre kalmayı hayal ediyorlar (belki birlikte gideriz ;) :D :D)

taiga' Alıntı:
Ferhat,

En büyük sıkıntı izin konusunda. Max. 20 güne çıkabiliriz ki, o bile şüpheli. :'(

Haldun, 20 gün yetmez bu işe; söylediğim hoş değil ama kesin inancım bu. Şimdilik sana "BalkanTuru", "Adriyatik Turu", Orta Avrupa Turu" ...verelim... :D

Cavid Sezen

taiga' Alıntı:
Ferhat,

Haldun 20 gün uzunca bir gezi planı sayılmaz. Çok da kısa değil. Bizim 2008'deki gezimiz de 23 günlüktü. En uzun gezimiz ise 25 gündü (2003). Genelde 15 günü zor geçiyoruz. Yani aynı dertten muzdaripiz. 2008'de gezinin ilk yarısında gerçekten güzel gezdik ama son hafta dönüş rotasını fazla gezemeden yaptık. Birşey de anlamadım.
Tavsiyem rahat bir gezi için Yunanistan, Hırvatistan gibi ülkeleri içeren bir balkan turu olabilir. Ya da gezi başında ve sonunda uzun kilometreler alınarak Cavid Hocamın dediği gibi orta avrupa turu olabilir. Biraz daha yüksek maliyete razıyım derseniz, uçakla Almanya'ya gidip oradan kamper kiralayıp, İskandinav yarımadasının güney kısımları gezilebilir. :smiley:

Arkadaşlar geçtiğimiz pazar günü Şileye giderken sağ tarafta Üvezli köyü var o köyün arkasındaki piknik alanında Suşehri ve köylerinin geleneksel Vadi piknik etkinliği vardı bizde çekimlerini yapmak için gittik akşam saat 18.15 gibi alandan ayrıldık ama ordan eski Sarıgazi denen mahalleye gelişimiz tam 2 saat sürdü birinci vites ile dura dura ilerledik her yerde çalışma var o tarafa gidecek dostlar bence Ömerli'yi geçmeyecek şekilde bir planlama yapsınlar ya da dönüşünü piknikcilerin dönüşüne denk gelmeyecek şekilde yapsınlar.

yaybek' Alıntı:
Arkadaşlar geçtiğimiz pazar günü Şileye giderken sağ tarafta Üvezli köyü var o köyün arkasındaki piknik alanında Suşehri ve köylerinin geleneksel Vadi piknik etkinliği vardı bizde çekimlerini yapmak için gittik akşam saat 18.15 gibi alandan ayrıldık ama ordan eski Sarıgazi denen mahalleye gelişimiz tam 2 saat sürdü birinci vites ile dura dura ilerledik her yerde çalışma var o tarafa gidecek dostlar bence Ömerli'yi geçmeyecek şekilde bir planlama yapsınlar ya da dönüşünü piknikcilerin dönüşüne denk gelmeyecek şekilde yapsınlar.

Yusuf benim gittiğim taraf trafikten pek etkilenmiyor.

Arkadaşlar,

17-18-19 Haziran tarihlerinde İnönü yaylasına çıkalım mı? (Cuma akşamından gelebilirim)

İstanbula, Bursaya, Adapazarına, İzmite yakın...

Bir yayla havası alırız herkesler yaz tatiline çıkmadan...

Ne dersiniz?

Haldun Mehmet hocam la bir DüzceTorkul göleti var eşi rahatsız ve tedavisi devam ediyor büyük ihtimal ertelenecek ama Mehmet hocama sormadan olmaz eğer ertelenirse ben gelirim yoksa Torkul göletine gideceğim.

mayıstosböce' Alıntı:
Haldun Mehmet hocam la bir DüzceTorkul göleti var eşi rahatsız ve tedavisi devam ediyor büyük ihtimal ertelenecek ama Mehmet hocama sormadan olmaz eğer ertelenirse ben gelirim yoksa Torkul göletine gideceğim.

Tarih yaklaşınca konuşuruz hocam...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,603
Kaydolan Son Üyemiz
Enes Güllü

SON KONULAR

Geri