J
JUNİOR
Ziyaretçi
Ynt: Kim Hangi Telsiz Kanalını Kullanıyor?
Haklısınız
iPhone
Haklısınız
iPhone
Merhaba ;
CB dünyada hala çalışıyor ama maalesef ki bizde, dostluk, arkadaşlık komşuluk bittiği için
Sadece Kamyon'cular, TIR'cılar kendi aralarında görüşmek için kullanıyor, zaten artık insanlar
direk dikemiyor, anten takamıyor, apartmanlarda cahiller ile takışmak istemiyor, bunun için ya
PMR tercih ediyor veya Amatör belgesi alıp, yurt dışı görüşmeye çalışıyor,
Tabii ingilizce bilenler için, bu alternatif, diğer türlü, röleler'de pek bir şey yok , belki teknik konuşma olan yerler vardır ama bunlar parmak ile sayılacak kadar az,
Eğitimlere gelen Radyo Amatörü arkadaşların ortak noktaları, biz dahi PMR de konuşuyoruz denilince
aklıma yıllar öncesi geliyor, demekki CB den sonra PMR a geri döneceğiz,
Sorun değil tek dert bu değil frekanslardaki firmalar, inşaatlar, güvenlikler, vinçler, hatta çaycılar, hadi onları affettik ama diğerleri ne olacak, bu işi yapan firmaların parası mı yok, bir frekans kiralayacak veya OKTH de kiralama yapacak, zor iş değil ama, bedava PMR olunca, gerçek ihtiyacı olan insanlar kısıtlanıyor,
Hatta çocuklarımızın elindeki telsizlerde dahi müdahaleler oluyor, çocukların ağlamasına kadar gidiyor işler,
tabii bizde boş durmuyoruz, teknoloji sağolsun, Yagi Anten ve BEYZBOL sopası ikisi birleşince muazzam bir
TEKNİK ortaya çıkıyor.
Ben hala PMR deyim, çünkü deprem de bile sadece onlar ortada idi , görüşmek üzere
www.pmr446turkey.org
Saygılarımla.
geçen hafta yaptığım Antalya-Bursa maratonunda (11 saat sürdü de) yol üzerinde bu listedeki frekansları deneyerek çağrı yaptım fakat hiçbir cevap vs alamadım. Kanalların bazıları özellikle taksi durakları tarafından sıklıkla kullanıldığından bir dayak yemediğim kaldı.
Demek istediğim eğer bu kanallar kullanılmıyor ya da değişti ise güncelleyelim. Mesela Antalya da olduğum için CB 20 olarak belirtilen kanalda kimsecikler yok. Genel kullanım 08 ve 07 ye dönmüş durumda.
bilgilerinize...
umut kaptan
burayı 52bin küsur kişi ziyaret etmiş
demek ilgi büyük ama nedense sadece 4 sayfalık yorum var
işimiz bayağı zor
Uv-82 ile amatör frekanları kullanabilirsiniz. Anarad veya Trac röleleri aktif olarak kullanılıyor. Bu röleleri kullanabilmeniz için de amatör telsiz lisansı olmanız zorunludur.Ankarada bende biriyle gelişmek isterim
Eryaman bölgesinde sadece cızırtlar var uv-82 cihazda internette gördüklerimi deniyorum