Kilo ile 4x4

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan motorize06 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,305
Ynt: Kilo ile 4x4

MUDANYALI' Alıntı:
Selam arkadaşlar..

en çok çekindiğim şey ,topiklerde polemik oluşması..

fakat , sanki satanın elinden millet zorla bişey alıyormuşçasına yorumlar var...

almayın..? vermeyin o kadar parayı..?

ekmek fiyatlarının artışından bahsedelim..almaya mecburuz çünki..

Zevk meselesinin değeri kişiye göre değişir..

hani demiş ya atalar..'' alan memnun,satan memnun'' e bize ne sonrasından.?

kalın sağlıcakla.

Bit pazarlarına nur yağıyor

Etiketler

Evet araçlar zamanında kilo ile satılmış... Ama şimdi bakıyorsunuz, diesel 110 luk 1998 Land yolda kalıyor; 1976 CJ5 söküp çıkarıyor :smiley: Ben aracımı 5000TL. ye aldım, ancak denildiği gibi ofsett lastik, 8 sis lambası, biraz boya 2000Tl. değil üstündeki jantlara dokunmadım bile sadece orta halli Silverstone 4 lastik 1000Tl. civarı. Boya kaporta elektrik, yürüyen aksam 15000Tl'yi buldu daha da bulacak gibi... Ha Ben uzun yıllar binmek için yaptırıyorum, idare eder hiç birşey yaptırmadım. Ama araç yapılanı inkar etmiyor; bir şahin değil eskiler hepsi kemikli, şaseli, kaslı araçlar. İnsan kendini içinde güvende hissediyor, şimdikiler gibi çarpışmayı emsin diye ince yumuşak malzeme yok üstlerinde. Arazide sadece kırılıyor... Allah nasip eder sattırmazsa düzenli bakımla beni gömeceğine inanıyorum şimdikilerin içinde bu sağlamlığı veren araçlar ev fiyatına satılıyor... 1982 CJ8 im de aldığım güçe karşılık verdiğim vergi de cabası 2012 model 3300CC landcrusier ne vergi veriyor ne yakıyor bir karşılaştırmak lazım... Evet maalesef ülkemizde insanların moral ihtiyacı olan hobi diye adlandırılan ürünler, "kardeşim zenginki buna para ayırıyor" zihniyeti ile yurt dışının üç katına satılıyor...
Ama bu araçlara harcana emek ve masrafı da çok küçümsememeli 4 atdır ustaların yanında yatıp kalkıyorum :smiley: :smiley:
Bu yazdıklarım sakın kimseye saldırı ya da muhalefet zannedilmesin herkesin düşüncesine saygım sonsuz; bu iş gönül ve zevk işi sonuçta bana ak gelen, başkasına Kara...
Saygılarımla
C.C.

bu kadar yorumdan sonra eski arac alacak arkadasların sunu bilmesi gerekirki aracı aldıktan sonra is bitmiyor asıl is aldıktan sonra baslıyor aractaki eksikler hatalar kullandıkca ortaya cıkıyor ve bunlarla ugrasmak isin en zor yeri insanı yaptıgına yapacagına pisman ediyor.onun icin arac alırken bunları göz önüne alırsak sanırım fiyatlar konusunda daha hassas oluruz

Herkes araci ile gurur duymak dikkat cekmek ister. Parayi bastiran herkes yuzbinlerce €'luk spor yada SUV arabalara sahip olabiliyor. Ancak hicbiri ozel araclar degiller . Yani sahibine kendini ozel hissettirmezler. Toplumun gelir duzeyi yukseliyor insanlar eskiden sahip olmayi isteyip de alamadiklari araclarin toplanmislarina cok ciddi paralar verebiliyorlar. Sonucta fiyatlari belirleyen arz ve taleptir. Merakli olduklari almak istedikleri araclar icin sahibinden.com'da ajan ayarlayip gece gunduz yeni giren cikan araclara bakan meraklilar oldugu surece fiyatlarin artmasindan daha dogal ne olabilir.
Zamaninda kilo fiyatina satarken sahipleri guc durumda idi simdi ise almak isteyenler , gecmiste 10 liraya almadiklari mali simdi 20'ye alamiyorlar. Hatta belki de 10'a sattiklari mali 20'ye geri alamiyorlar. Burada kizacacak uzulecek bisey yok.
Ben kendi adima , etmeyecegini dusundugum bi araca guler gecerim. Almazsin olur biter. Bu sadece araclarda degil arsa gayrimenkul hissesenedi piyasasinda boyledir. Kimin hakli oldugunu zaman gosterir. Bazen alan yanar bazen de almayan.

4x4 piyasası bazı satıcılar ve bunların peşinden sürüklenen alıcılar yüzünden şişmiş durumda.. burada tabi ki insanımızın garip eğilimleri de var.örneğin renault broadway tutar, ama fairway tutmaz. özellik ikincisinde fazla ama piyasa tutmuyor. yine yıllar önce bir flash almıştım ankaradan. servis temiz raporu verdi.3 yıl kullandım. satarken başka bir servis araç taklalı dedi. ben takla atmadım.
araç trafik polisine satıldı. alıcı bu araba taklasız dedi, servise inanmadı. işte böyle garip bir ülke burası..

Selamlar

Öyle bir konuki işin içinden çıkamazsınız,
20 yaşındaki araba satılırken bu araba 20 sene önce 100,000 dolardı,
efsane araç,
parçası çıkma yada sıfır çok ucuz çok bol
her türlü modifiyeyi kaldırır 1. metre çamurdan geçip 60 derece eğime tırmanır,
motoru 1 milyon km. rahat gider,
tüp takınça 3 kuruş yakıyor,
vergisi ucuz,
e tabii forumlarda yazılanlar videolar, fotoğraflarla alınan gaz da eklenince, geriye bir tek bu araçların 0 yada 0 - 5 yaş arası torunlarıyla mukayesesi kalıyor, hatta kalmıyor binlerce hatta yüzbinlerce euro + yüksek vergi, söz konusu olunca keçi Apturrahman çelebi oluyor, çünki o araçlar zaten arazide değil o para ödendikten o vergi verildikten sonra anca bağdat caddesinde gider
sonra forumlarda sorular eşe dosta danışmalar başlıyor,
imdat acil yardım, şanzıman tısladı motor pısladı usta anlamadı, hararet tavan yaptı, vs. devamlı eli araç üstünde olması gerektiği, ustalarla akrabalık tesis etmenin şart olduğu ortaya çıkmış ve arabaya mt lastik extremesinden, tanpon vinç ve diff. kilit arb sinden takma ve tedarik etme gerekliliği ortaya çıkmıştır,
artık acemilik atılmış offroadcu olunmuş ve bunun için maddi ve manevi hatırı sayılır bir bedel ödenmiş ekonomik harekete katkıda bulunarak tecrübe satın alınmıştır.
halbuki şöyle bir örnek verebiliriz,
3000 Tl ye bir niva alınır 3000 Tl mitsubishi L200 ön aks bedelidir
3000 Tl tanpon vinc alınır 3000 Tl zj nin otomatik şanzıman yenileme bedelidir yaklaşık olarak
2000 Tl jant lastik alınır 2000 küsur Tl l200 vergisidir,
hadi bişeylerde siz yazın 10 15 000 Tl ye çıkarın, alın size arazi aracı hemde keçi tabir edileninden,
ama zj nin lüksü disconun v8 i derseniz ve bizim millette de düşünce yapısı buysa şoför koltuğuna oturan bedelini öder felsefesi hakim olur, ve inleyen nameler ruhumu sardı diye dolaşırız,
yazdıklarım kimseyi hedef almadan sadece beni bağlayan düşüncelerimdir, kim neyi doğru olduğunu düşünerek yapıyorsa doğrusu odur.

saygılar

eski bir araci yurur halde tutmak icin hele hele off road sartlarinda yaa tamirci bir arkadasin olacak yada motor mekenik elektrik islerinden anlamak gerekir ....
hele birde sanayi ortamlarini bilmiyorsa alan kisi gecmis olsun ;D
bir onceki aracim 87 mod meshur ingilizlerdendi elimden her turlu is gelmesine ragmen zor basettim allaha sukur sattim kurtuldum ....
hic anlamayan bir insani dusunemiyorum .... yazik verilen paralara insanlarimizin emeklerine ...

selamlar ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,809
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
KAMİL ZEYTUN

Geri