Kendim Yapıyorum! Küçük Aile Karavanım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ermus35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 124
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,923
Kolay gelsin, güzel bir çalışma. Benim de merakım başladı bu işlere. Merak ettiğim husus, fren sistemi falan da olacak mı nasıl bir sistem ayarlamayı düşünüyorsunuz (veya ayarladınız) yürüyen aksam için? Alt profil kısmı da kendiniz mi kaynak yaptınız yoksa farklı şekilde mi temin ettiniz? Projenizin total maliyeti Caretta off road vb çekme karavanları geçmez sanıyorum

HUAWEI NXT-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Etiketler

Kolay gelsin, güzel bir çalışma. Benim de merakım başladı bu işlere. Merak ettiğim husus, fren sistemi falan da olacak mı nasıl bir sistem ayarlamayı düşünüyorsunuz (veya ayarladınız) yürüyen aksam için? Alt profil kısmı da kendiniz mi kaynak yaptınız yoksa farklı şekilde mi temin ettiniz? Projenizin total maliyeti Caretta off road vb çekme karavanları geçmez sanıyorum

Teşekkürler. Fren sistemi yok. Aracım kuvvetli bir araç olduğundan ve kilo olarakta çok fazla olmayacağından fren sistemi düşünmedim. Maliyet meselesi ne kullanacaginizla ilgili biraz. Mesela aluminyum sürgülü bir pencere 150 tl gibi orjinal sineklikli perdeli bir pencere 700 tl den başlıyor. Karavan ve tekne malzemeleri oldukça fiyatli ürünler. Hazir caretta tarzi ürünlerden daha uyguna bitecektir.buzdolabi ve panel destekli elektrik sistemi ile yaklaşık 10 bin gibi bir paraya biter herhalde. Tabi bunlara hiç işçilik ücreti dahil değil.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam ben de Nissan Terrano araç araştırıyorum şimdilik. Akabinde böyle bir proje ben de düşünebilirim.

Hocam ben de Nissan Terrano araç araştırıyorum şimdilik. Akabinde böyle bir proje ben de düşünebilirim.

Umarım siz de istediğinizi elde edersiniz.

Ölçülerle ilgili şu eklemeyi de yapmak isterim. Amatör bir üretim yaptığımız için. 750 kg altinda bir karavan yapmak zorundayiz.benim arabam fotolarda var 2 tonluk bir araç olmasina rağmen yüksek olduğu için yandan gelen rüzgar veya daha yüksek araçların rüzgarından bile etkilenebiliyor. Haliyle yapacagimiz karavaninda hem hafif hemde yüksek olmasi güvenlik açısından sıkıntı çıkaracaktır. Bu karavan 1500 kg luk bir karavan olsa belki o yüksekliği tolere edebilir. Veya motokaravanlarda.

Projenize başlamanıza çok sevindim.

Şimdilik aklıma takılan, çift kişilik yatağın boyunu 1.50 çizmissiniz rahat olacak mı? Yoksa ranzanın altına kadar uzatacak mısınız?
gerçi altlı üstlü ranza demişsiniz uzama imkanı yok anladığım kadarı ile.

Kolaylıklar dilerim.
Not: 3 kere ölçün 1 kere kesin:smiley:

Projenize başlamanıza çok sevindim.

Şimdilik aklıma takılan, çift kişilik yatağın boyunu 1.50 çizmissiniz rahat olacak mı? Yoksa ranzanın altına kadar uzatacak mısınız?
gerçi altlı üstlü ranza demişsiniz uzama imkanı yok anladığım kadarı ile.

Kolaylıklar dilerim.
Not: 3 kere ölçün 1 kere kesin:smiley:
Teşekkürler. Çizimde yanlış çizmişim daha dogrusu yastıkları yanlış yere çizmişim.kafa tarafi yanda olacakti. O zaman karavanin eni 170 oldugu için yatak boyu 170 eni 150 oluyor. Ayni zamanda alt ranza yatakla ayni seviyede olacagi için en 200 boy 170 gibi oluyor. Istedigimiz yönde kullanırız.
Hafta içi fibrosan dan ctp levhalarimi da aldım. M2 si 10tl+ kdv.

Teşekkürler. Çizimde yanlış çizmişim daha dogrusu yastıkları yanlış yere çizmişim.kafa tarafi yanda olacakti. O zaman karavanin eni 170 oldugu için yatak boyu 170 eni 150 oluyor. Ayni zamanda alt ranza yatakla ayni seviyede olacagi için en 200 boy 170 gibi oluyor. Istedigimiz yönde kullanırız.
Hafta içi fibrosan dan ctp levhalarimi da aldım. M2 si 10tl+ kdv.

1.70 e duvar kalınlıkları dahil mi?
Ctplerinizi güle güle kullanın.:smiley:
Parlak mı aldınız desenli mi?

Yeni bir proje daha hayata gözlerini açmış.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim, umarım en sorunsuz şekilde tamamlarsınız.
...
Darısı başınıza diyelim o zaman;)

1.70 e duvar kalınlıkları dahil mi?
Ctplerinizi güle güle kullanın.:smiley:
Parlak mı aldınız desenli mi?

Darısı başınıza diyelim o zaman;)
Duvar dahil 170 evet.3+3=6 cm duvar benim boy 165 falan. Öyle dümdüz karkas gibi yatmadigimiz için sorun olacagini düşünmüyorum. Gerekirse alt ranza kısmı yatakla ayni seviyede olacagi için 170 kismi yatak eni 200 boyu olacak sekilde de kullanilabilir. Çünkü cocugun teki su anda daha 4 aylik zaten. Digeri de 5 yasinda üst ranzada yatar.
Ctp levhalar desensiz parlak beyaz. 1.27 kalınlık. Alabileceğim bunlardan vardi digerleri en olarak cok genişleri kalmıştı. Zaten daha kalına gerek yok. Uyarınızla duvarları çift taraflı 4 mm kontra yapacağım.

kısmını ben içerde yapmayi düşünüyorum.Sadece gezdigimiz yerlerde kalacak yer arama derdim olsun istemiyorum ayrica mesela ayderin üstünde yukari kavrona kadar çıkmıştık fakat en azindan bir gecede orada kalabilmek isterdim arkamda karavanim olursa kalabilirim.
Gelelim bugün yaptıklarıma. Karkas aralarını 20 mm xps levha ile kapatıp. Üstüne 6,5 mm kontra ile taban panelimi tamamladim. d7fd9d78e7282caea34107fc8924b84f.jpg d84c31c4b418057eab68966628cf36e1.jpg 5db22d1af7469191721c417c989680eb.jpg 9174bf9853e68b439e96d36b8c5f04b2.jpg

cesaretinizden dolayı yürek dolusu tebrikler ...umarım içinize sinecek bir çalışma olur ...

toplamda ne kadar maliyet tuttuğunu not alıp bittiğinde paylaşırsanız çok sevinirim iyi çalışmalar tekrar tekrar tebrikler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri