İyi çalışmalar. Sayın "Ermus35", çalışmanızı verdiğiniz emeği ve beceriyi ilgi ile okudum. Aynı merakla da projenin sonunu beklemekteyim. kolaylıklar dilerim. Ancak Sayın "makara60" ın anlatmak istediği yabana atmayın derim. Çünkü bahsedilen testlerden kasıt; karavanın yol şartlarında maruz kalacağı fiziki kuvvetlere vereceği tepkilerin, ne denli doğru tepkiler olacağı hususu. Anlatılmak istenenin yalnızca bir başlığını, bu konu başlığında bulabilirsiniz.
Neden Çekme Karavan Yapmaktan Vazgeçtim ?
Ayrıca buna benzer bir sürü sorunsal var. rüzgar etkisi, merkez kaç kuvveti, taşıyıcı malzemenin ve ona uyum sağlaması beklenen kaplama malzemesinin esneklik değer aralığı, ani şerit değiştirmelerde, römorkun karşılaşacağı kamçı etkisi ve buna vereceği devrilme etkisi. vb bir sürü sorunsal. Bunlar söylediğiniz gibi varsa bir testi bizde yaptıralım la çözülecek işler değil. Kaldı ki herşey bir şekilde doğru olsa da, ben bunda ailemi taşıyacağım ona göre gerekli tedbirleri alarak ilerlerim anlayışı da bana göre çok yanlış ve tehlikeli. Trafik dediğimiz şey sizin dışınızda onlarca faktörden oluşur.
Çok uzatmayacağım. Sadece bu tür çalışmaların keşke imkanlarımız dahilinde çok daha profesyonelce yapılması. bu tarz statik, dinamik hesaplamaların yapılamayacağı ve hattı zatında ruhsat alma yetkinliği olmayan projelerin, hem kendi hemde çevre güvenliğini tehdit etmemek adına, iki hatta üç kez düşünülüp sağlam temellere oturtularak devam ettirilmesi gerektiğini hatırlatmak isterim. Umarım yanlış anlamazsınız. Tek kaygım, insana olan saygımdandır.
Bunun dışında verdiğiniz emek ve güzel işçiliğiniz ve hayal ettiğiniz araca kavuşma arzunuz nedeni ile sizi tebrik eder benim gibi bu işe gönüllüleri ve hiç bir şey olmasa da yaparken zevk alacak insanları cesaretlendirdiğiniz için teşekkür ederim.