Kendi Port Bagajımı Yaptım (OPEL FRONTERA)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan c@n Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,293

c@n

Kamp III
Selam arkadaşlar beni tanıyanlar az cok bilir 25 yaşında elektronik öğretmeni olucamı beklerken 3 sene evvel (anne baba öğretmen) dayı mesleği olan servislik oldu çocukluktan beri icindeyim zaten işimiz tamir ve bakım servisliği oldu zaten başka iş yapamam ben neyse anlıcanız gibi meraklı bir tip olarak ben hehe port bagaj araştırması yapıyordum 500 il 700 tl arası fiatlar zikrediliyordu bende dedim bunların hepsi tamam da kaynağın her çeşidi var taş motorum var etrafımız san. olduğu icin demir profil var eee ne duruyorsun ekmek yapsana demedim tabiki port bagaj yapsana dedim sitede gördüğüm hazır cizilmiş bir port bagajı kendi işimi görücek doğrultuda basitleştirip tekrar çizip ölçülendirdim ve ortaya güzel bir port bagaj cıktı

ilk önce etrafımızdaki demircilerden muhtelif hurda profillerinde 1 metrelik ile 1.6 metrelik hurda profillerden aldım. standart profiller 6 metre kullanılan ve arta kalan profilleri hurda fiatına satıorlar neyse ici dolu malzemeleri temin ettim

ardından aracımın 1 e 1 ölçülerinde çalışmaya başladım 1.40 boyunda 86 cm eninde bir port bagaj yapmaya karar verdim
yabancı internet sitelerinde hep bu ölçülere yakın yapmışlardı bende 4cm en 7 cm boydan değişiklik yapıp karar verdim

1.40 amacı sunrooftan elinizi uzatarak sis farlarının konumlarını değiştirebilmek için

86 cm eninde olmasının sebebi ise sağ ve solda orj olan tavan barlarının tam arasına sıkıştırıp vidalayabilmemiz icin

yuksekliği 12 cm dir

tamamını resimlemeyi unuttum ama yinede resimleri paylaşıcam sizerle

port bagajın kasası oluştu ve takılacak olan sis farlarının bacaklarını kaynatmak icin ölçü alıcam

fotoraf0009h.jpg

bagajımın üzerinde olucak 10 adet sis farının bacaklarını yerleştiriyorum 4ön 2 sağ 2sol 2 arka şeklinde kaynak ile sarı malzeme ile kaynatıyorum

fotoraf0008c.jpg

kaynaklanmış malzemelerin fazlalıkları taş motoru ile temizlenip ince bir zımpara ardından keçe geçilip boya ya hazırlanıyor

fotoraf0010c.jpg

zımpara ve keçeden oluşan tozları hava tabancası ile temizledikten sonra hafif nemli bir bezle yapışan tozları alıyor boyacı kalfamız Mücait

fotoraf0011c.jpg

boyacı ustamız Hakan korozyonu önlemek icin ve uzun ömürlü olması icin kalın bir şekilde astar atıyor ve ardından mat siyaha boyuyor

fotoraf0012q.jpg

Opel fronteranın tavanında orj olarak duran tavan barlarının baş ve son noktalarından 2 şer delik açılarak havşa başlı civata girecek şekilde hazırlıyoruz her 2 yönde 2 ön 2 arkada civataları sıkıyoruz port bagajımız hazır oldu bu resimde kaportacımız mehmet ustamız ummalı bir şekilde civata delikleri ile uğraşıyor

fotoraf0013j.jpg

Sıra geldi sis farlarının montajlanmasına yakın cevremizde gözüm kapalı güvenebileceğimiz elektirik ustamız 4x4 aracların port bagajlarına sis tesisatı hazırlamada prof Ersan ustamızın (servis minibüslerinden çoğumuz tanırız otomatik kapı çarpar ERSAN oto elektirik ) dukkanına gidiyoruz 13:30 başlıyoruz akşam 7 de bitiyor işimiz 10 adet sis farı 4 ayrı düğmeleri ve siren sistemi montajı çok üşütmüştü ama beni kırmadı ve işe koyulduk

fotoraf0014f.jpg

fotoraf0015i.jpg

bu da bu gun montajından sonraki ilkgünden karlı karlı 1 tane port bagaj resmi ve annem Sibirya kurt cinsi köpeğim + babam + abim ben gezmeye cıkıcaktık dayanamadık karı görünce kartopu oynarken bir resim işte kenardan gözükende port bagajım

fotoraf0018c.jpg

fotoraf0017u.jpg

Etiketler
Ynt: Kendi Port Bagajımı Yaptım (OPEL FRONTERA)

umarım begenirsiniz yorumlarınızı bekliyorum

Elinize sağlık Can Bey.
Bence işlevsel ve şık olmuş.Biraz daha fotoğraf ile daha iyi anlayabiliriz üst tarafı ve montaj kısımlarını.
100 kilometre üzeri hızlarda ses yapmaması için Thule markası'nın ki gibi ön tarafa bir plaka koyabilecek şekilde yapabilirsiniz belki.
Uzun yola giderken monte edebileceğiniz bir şekilde.

gayet güzel olmuş elinize sağlık keşke bende yapabilsem banada lazım

onur bey taktığım gun deneme şansım oldu

120-130 km hıza kadar çıktım acil bir iş icin bir yere yetişmem gerekti ses problemi yok denicek kadar az

bu arada 150 kg civarı taşıma kapasitesi var ersan usta 100 kg ben 120 kg ım bizleri çok rahat taşıyor ön tarafına thule un ki gibi siperlik koyabilirim yeri hazır ama pleksi olursa daha iyi olur onada fiat olarak 140 lira filan dediler çok geldi erkekcesini söylemek gerekirse acele etmeden bir formul bulurum ben ona

simurg2' Alıntı:
gayet güzel olmuş elinize sağlık keşke bende yapabilsem banada lazım

çok kolay esasında daha önce kaynak yaptıysanız hiç zorlanmadan yapabilirsiniz

damast Murat çok teşekür ederim şile gezisi yapmışsın sende senin gezinde çok güzel olmuş

ByEscobar' Alıntı:
abi gerçekten güzel olmuş ellerinize sağlık, bu arada köpek sizinmi? gerçekten güzel köpekmiş :smiley:

çok teşekürler

köpek benim 2 yaşında safkan pembe burun sibirya husky cinsi kurt köpeği 4521 görev numarası prof olara Arama-kurtarma,ve narkotik eğitimi var 3 narkotik görevinde bulundu 3 de başarılı 1 arama kurtarma helikopter kazası geçiren Muhsin YAZICIOĞLU aramaya giden ekipte idi

bende köpeğimden sonra arama kurtarma eğitimine katıldım sivil savunma gönüllüsü oldum yakında Şişli arama kurtarma birimi oluşturucaz çalışmalarımız devam ediyor

Mehmet_Can' Alıntı:
çok güzel ve gayet kullanışlı olmuş ... tebrikler can

teşekürler memo bugun de bizim evin ordan geçerken vecihi geliyor dedim gayri ihtiyari misafir vardı oo ne be helikoptermi dedi yok dedim iş makinası

selam gerçekten güzel duruyo acaba baz aldıgınız resimleri görebilecegim bir lik veririmisiniz benim de çalışmalarım varda belki banda ilham kaynagı olur güzel olmuş elinize sağlık

klorr' Alıntı:
selam gerçekten güzel duruyo acaba baz aldıgınız resimleri görebilecegim bir lik veririmisiniz benim de çalışmalarım varda belki banda ilham kaynagı olur güzel olmuş elinize sağlık

dostum senin resimlerindi zaten klorr 80200 yazan resimden kendi işime yarıcak şekilde basitleştirerek ama kare mii profil yerine dolu duz profil kullanarak tasarladım bu arada teşekürler koyduğun autocad2007 deki çizim icin

:smiley: ed 80200 karışık bir uygulama ama gerçekten çok işe yarıyacak yanları var sevindim işinize yaradıgı için gerçekten
ben teşekkür ederim güzel olmuş :smiley:::smiley::smiley:

klorr' Alıntı:
:smiley: ed 80200 karışık bir uygulama ama gerçekten çok işe yarıyacak yanları var sevindim işinize yaradıgı için gerçekten
ben teşekkür ederim güzel olmuş :smiley:::smiley::smiley:

ya zaten 80200 deki kullanılan malzeme 1x1 boş profilden (eğer ici dolu 1x1 profil olursa ağırlığı 120 kg gecer) boş oluncada yuk taşıması maksimum 60 - 70 kg da kalır ki nekadar sıklıkla profil gecirsen bile olucağı okadar hepsini geçtim boş profilin tamamını kaynatman gerekir yoksa cabuk curume yapar ustunde yururken kırılma yapar dez avantajı vardı sislerin portun üstünde çok fazla yukarda kalıcağı icin arada olması daha mantıklı geldi arkada bulunun stepne yanındaki surgu dolabı yukarı açılır yapıcaktım sonra gerek görmedim asıl amacım üstüne güzel bir kürek arka sislerin altı noktalarından bir hi-jack kriko koyucam birde benzin bidonu oo iş tamam olucak ama genel olarak şekli çok güzel ve fronteraya gerçekten çok yakıştı 2 gun surdu neden gunde 6 saat ayırdım yapabildiğimin en iyisi olsun istedim 4 saate boyası surdu kurudu yani 3 gun icinde herşeyiyle biten kendi kendime çok içime sinen bir port bagaj yapmış oldum tekrar fikir veren resim paylaşımların icin teşekürler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR