Kendi Koltuk Isıtmanızı Kendiniz Yapın

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KanyaK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,296

KanyaK

wish me luck.
Web
www.kaanyakar.com
[attachment=1]
Taslak Proje :smiley:

[attachment=2]

[attachment=3]

[attachment=4]

[attachment=5]

115.jpg

116.jpg

117.jpg

118.jpg

119.jpg

Etiketler

Ynt: Kendi Koltuk Isıtmanızı Kendiniz Yapın

__ C J 7 __' Alıntı:
;D ;D ;D

adam koltuklara hiç acımadan kesti ya :D

Bende koltuk kılıfları için üzüldüm.Koltuk kılıfları sökülerek bu işlemde olurdu bence.

Öncelikle yapanların ellerine sağlık.

Benim fikrim daha basit, böyle kaloriferden hortum çekmek yerine 12 volt ile çalışabilen bir elektrikli ısıtıcıyı koltukların içine yerleştirmek daha basit olabilir bence.

Araştırmak lazım.

sertem41' Alıntı:
Öncelikle yapanların ellerine sağlık.

Benim fikrim daha basit, böyle kaloriferden hortum çekmek yerine 12 volt ile çalışabilen bir elektrikli ısıtıcıyı koltukların içine yerleştirmek daha basit olabilir bence.

Araştırmak lazım.

Aynı şeyi geçen gece yattığımda aklımdan geçirdim. Şu kamplarda kullanılan 12 voltluk elektrikli battaniyelerden kesip kesip koyabilrimiyiz acaba koltuğun içine :smiley:

sword7' Alıntı:
Aynı şeyi geçen gece yattığımda aklımdan geçirdim. Şu kamplarda kullanılan 12 voltluk elektrikli battaniyelerden kesip kesip koyabilrimiyiz acaba koltuğun içine :smiley:

Bende bunun gibi bir şey düşündüm, mutlaka daha basit ve kullanışlı olur. Hatta arka koltuklara bile uygulanabilir böylece.

Bir sitede şöyle bir şey buldum.

12 VOLT KOLTUK ISITICISI

KULLANMATALİMATI
Her model ve hertür taşıtta kolaylıkla kullanilabilen bu harika cihaz ile soğuk kış günlerinde uzun süren seyahatlerinizde size konforlu bir sürüş keyfini sunmaktayiz.Yapacağınız şey cihazın fişini çakmak deliğine sokmaktır. Kullanılmayan zamanlarda fişini çekiniz, katlamayınız, buruşturmayımz, sert cisim ile darbe vurmayınız.

AVANTAJLARI:
Düşük amperaj ile yüksek performans, ekonomik fiyatı ile de maksimum konfor sağlar. Kış günlerinde araçların kalorifer tesisatından gelen kirli ve sağlığa zararlı gazlar ile ısınmak uğruna vücudumuza zarar vermesini önler, ayrıca uzun süren yolculuklarda oluşan kas gerilimlerini ve krampları giderir, kan dolaşımını düzenler. Bunun yanında sırt ve bel ağrılarına da fizik tedavi etkisi vardır. Bu cihaz evlerde de uygun 12 Volt'luk adaptörle kullanılabilir.

Anma gerilimi: 12 V DC.
Gücü : 24W
Amper: 2A
Boyutu : 45X90 cm

1e58d8863e450cdf4f3072aeafe830fb.jpg

weaco markasının da çiftli koltuk ısıtıcısı var, kaliteli bir ürün. Fiyat biraz yüksek. Aslında bunların yerine webasto alıp takmak en mantıklısı ;)

Az önce malum siteye baktım, orada masajlısı bile var, 75 TL istenmiş fiyatına.

Sonuçta benim ihtiyaç duyduğum birşey değil ama sırf merakımdan konuyu inceleyim istedim. Çorum kaloriferi denen şey ön tarafa yetiyorda artıyopr bile, arka taraf için dediğiniz gibi webasto olursa hamam gibi olur zaten içerisi.

sertem41' Alıntı:
Az önce malum siteye baktım, orada masajlısı bile var, 75 TL istenmiş fiyatına.

Sonuçta benim ihtiyaç duyduğum birşey değil ama sırf merakımdan konuyu inceleyim istedim. Çorum kaloriferi denen şey ön tarafa yetiyorda artıyopr bile, arka taraf için dediğiniz gibi webasto olursa hamam gibi olur zaten içerisi.

Motor durunca çorum kaloriferinin işi bitiyor, webasto da 24 saatte 2lt mazot yakıyormuş. Helal olsun diyip araca koymak gerekli aslında :smiley:

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

ya çok özür dilerim ama tam bir komedi...

birincisi araç çalışır çalışmaz kaloriferden sıcak hava gelmez en iyi ısınana araçlar bile en az 5 dk çalıştıktan sonra ısıtmaya başlar ozamana kadar o malum hortumdan malum bölgeye esen soğuk hava malum hastalıkların başlamasına sebebp olabilir...
artı koltuk ısıtmanın amacıda zaten araç çalışır çalışmaz kalorifer sistemi ısınmadığı anlarda içerdeki sürücü ve yolcuların malum yerlerinin sıcak tutulmasını sağlamaktır...

döşemeyede verilen emeğede çok yazık olmuş....

sadece ilginçbir paylaşım olmuş emeğe teşekkürler.... ;)

Zaten paylaşma amacım biraz gülmekti, yoksa bu işin elle tutulur herhangi bir tarafı yok :smiley: zaten taslak projeden ne kadar ciddiye alınması gerektiği görülebiliyor :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,853
Kayıtlı Üye Sayımız
166,648
Kaydolan Son Üyemiz
Kasim_Sabbag

Geri