dopamin' Alıntı:Merhaba semih bey öncelikle aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın yazdıklarınızı okuyunca sanki kendi yaşadıklarımla birebir aynı bende hafta sonu için ailecek işimizi görecek 4x4 bir araç ararken netten öncelikle vw syncrolar daha sonra başka alternatifler derken şu anda kullandığım dört çeker özellikleri olan kia bestayı aldığımda banada aynı şeyleri söylemişlerdi kimselerin gidemediği şartlarda yol alıp ailenle kafa dinleyecek bir yere gitmek o yetiyor insana sağlıcakla kal
gezmen' Alıntı:Aracımızla amacımız ve de akçalı durumumuz ne denli örtüşüyorsa, gerisini konuşmak, eskilerin deyimiyle "abesle iştigal" olur; güle güle kullanın!...
drares' Alıntı:Semih bey şimdi daha rahat bir ortamda aracınızı inceleme fırsatım oldu ve bir öneride bulunmak istedim. Aracın yatak seviyesini bagaja yaptığınız mutfak kısmının seviyesine çıkarıp, mutfak kısmının üstünü bir kapakla kapatırsanız yatma düzeninde rahatlıkla boyunuza denk gelecek bir yatak elde edersiniz. Daha önce orsaalabanda (Cem) kardeşimizin reno kangoya uyguladığı sistemi incelerseniz neyi kastettiğimi daha iyi anlayabilirsiniz. Bir öneri olarak kabul edin lütfen
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33752.0
Cem bey teşekkür ederim.orsaalabanda' Alıntı:Biz kangoo da bu bölüme sabit mutfak yerine özellikle çocuğun ihtiyaçları için portapotti yi tercih etmiştik.. Ama özellikle yağışlı havalarda hele de yatak açıkken içeriden mutfağı kulllanabilmek çok önemli bir avantaj. Kangoo da en çok sıkıntısını çektiğimiz konu bu idi.
Ön koltuklar öne doğru çekilip katlanabiliyorsa yatağı bu yönde uzatmak daha mantıklı.
140 cm. yatakta standart bir yetişkin rahatlıkla yatar. Bizim yatağımız da 140 cm. boyunda idi. Ama ayaklarımızı boşluğa da gelse uzatabiliyorduk. Bu konu önemli. Yatak boyu diz ekleminin biraz altına geldiğinde ayaklar dışarıda kalsa da yatılıyor. Ama ayakları uzatamamak kötü.
Dikkatimi çeken en önemli konu havalandırma. Güvenlik açısından mümkünse sineklikli üst havalandırma bence şart. Bu mümkün değilse yan kapı camları sürgülü yapılıp güvenlik sorunu olmayan yerlerde bu şekilde de kullanılabilir. İyi bir havalandırma olmadan sıcak yörelerde yaz tatilinde kullanamazsınız. Kangoo da bunun sıkıntısını da çekmiştik.
Libero 4 çeker olması nedeniyle benim de ilgimi çekmişti bir zamanlar. Parça problemi nedeniyle vazgeçmiştim.
Aracınızı güle güle kullanın. Amaca hizmet ediyorsa gerisi teferruat..
ssem' Alıntı:Cavit abi teşekkürler; akçalı ile fazla pek alakası olmasa da mühüm olan isteklere cevap verebilmesi
Bu arada : akçalı; paraya bağlı, parayla ilgili, akçeli, mali.