Kendi Karavanını Yapanlar;Subaru Libero 4WD Minivan-ssem

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ssem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,529
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar;Subaru Libero 4WD Minivan-ssem

Aracımızla amacımız ve de akçalı durumumuz ne denli örtüşüyorsa, gerisini konuşmak, eskilerin deyimiyle "abesle iştigal" olur; güle güle kullanın!... :smiley:

Etiketler

Semih bey şimdi daha rahat bir ortamda aracınızı inceleme fırsatım oldu ve bir öneride bulunmak istedim. Aracın yatak seviyesini bagaja yaptığınız mutfak kısmının seviyesine çıkarıp, mutfak kısmının üstünü bir kapakla kapatırsanız yatma düzeninde rahatlıkla boyunuza denk gelecek bir yatak elde edersiniz. Daha önce orsaalabanda (Cem) kardeşimizin reno kangoya uyguladığı sistemi incelerseniz neyi kastettiğimi daha iyi anlayabilirsiniz. Bir öneri olarak kabul edin lütfen :smiley: :smiley: :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33752.0

dopamin' Alıntı:
Merhaba semih bey öncelikle aracınız hayırlı olsun güle güle kullanın yazdıklarınızı okuyunca sanki kendi yaşadıklarımla birebir aynı bende hafta sonu için ailecek işimizi görecek 4x4 bir araç ararken netten öncelikle vw syncrolar daha sonra başka alternatifler derken şu anda kullandığım dört çeker özellikleri olan kia bestayı aldığımda banada aynı şeyleri söylemişlerdi kimselerin gidemediği şartlarda yol alıp ailenle kafa dinleyecek bir yere gitmek o yetiyor insana sağlıcakla kal

Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi aynı süreç :D Syncrolar aşırı derecede fiyatları ve bulunmasının çok çok zor olması,bu tür araçlarda bir arayış içine giriyor insan,sizin sahip olduğunuz kialara'da çok bakmıştım. Ama nasip değilmiş olmadı Size ve ailenize iyi kamplar diliyorum.

gezmen' Alıntı:
Aracımızla amacımız ve de akçalı durumumuz ne denli örtüşüyorsa, gerisini konuşmak, eskilerin deyimiyle "abesle iştigal" olur; güle güle kullanın!... :smiley:

Cavit abi teşekkürler; akçalı ile fazla pek alakası olmasa da mühüm olan isteklere cevap verebilmesi

Bu arada : akçalı; paraya bağlı, parayla ilgili, akçeli, mali. :D

Biz kangoo da bu bölüme sabit mutfak yerine özellikle çocuğun ihtiyaçları için portapotti yi tercih etmiştik.. Ama özellikle yağışlı havalarda hele de yatak açıkken içeriden mutfağı kulllanabilmek çok önemli bir avantaj. Kangoo da en çok sıkıntısını çektiğimiz konu bu idi.

Ön koltuklar öne doğru çekilip katlanabiliyorsa yatağı bu yönde uzatmak daha mantıklı.

140 cm. yatakta standart bir yetişkin rahatlıkla yatar. Bizim yatağımız da 140 cm. boyunda idi. Ama ayaklarımızı boşluğa da gelse uzatabiliyorduk. Bu konu önemli. Yatak boyu diz ekleminin biraz altına geldiğinde ayaklar dışarıda kalsa da yatılıyor. Ama ayakları uzatamamak kötü.

Dikkatimi çeken en önemli konu havalandırma. Güvenlik açısından mümkünse sineklikli üst havalandırma bence şart. Bu mümkün değilse yan kapı camları sürgülü yapılıp güvenlik sorunu olmayan yerlerde bu şekilde de kullanılabilir. İyi bir havalandırma olmadan sıcak yörelerde yaz tatilinde kullanamazsınız. Kangoo da bunun sıkıntısını da çekmiştik.

Libero 4 çeker olması nedeniyle benim de ilgimi çekmişti bir zamanlar. Parça problemi nedeniyle vazgeçmiştim.

Aracınızı güle güle kullanın. Amaca hizmet ediyorsa gerisi teferruat..

drares' Alıntı:
Semih bey şimdi daha rahat bir ortamda aracınızı inceleme fırsatım oldu ve bir öneride bulunmak istedim. Aracın yatak seviyesini bagaja yaptığınız mutfak kısmının seviyesine çıkarıp, mutfak kısmının üstünü bir kapakla kapatırsanız yatma düzeninde rahatlıkla boyunuza denk gelecek bir yatak elde edersiniz. Daha önce orsaalabanda (Cem) kardeşimizin reno kangoya uyguladığı sistemi incelerseniz neyi kastettiğimi daha iyi anlayabilirsiniz. Bir öneri olarak kabul edin lütfen :smiley: :smiley: :smiley:

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33752.0

Çok teşekkür ederim,ilgilenip baktığınız için zaten forum amacında biri de bu belki bizim göremediğimiz eksiklikleri görüp,uyarmanız.Çok çok memnun olurum.Çok çok önceden incelemiştim cem bey'in kango aracını ama so gittiğim kamptan sonra şöyle bir şey yapmaya karar verdim bilmiyorum ne kadar olur ya da olmaz

olacak kısım.JPG

orsaalabanda' Alıntı:
Biz kangoo da bu bölüme sabit mutfak yerine özellikle çocuğun ihtiyaçları için portapotti yi tercih etmiştik.. Ama özellikle yağışlı havalarda hele de yatak açıkken içeriden mutfağı kulllanabilmek çok önemli bir avantaj. Kangoo da en çok sıkıntısını çektiğimiz konu bu idi.

Ön koltuklar öne doğru çekilip katlanabiliyorsa yatağı bu yönde uzatmak daha mantıklı.

140 cm. yatakta standart bir yetişkin rahatlıkla yatar. Bizim yatağımız da 140 cm. boyunda idi. Ama ayaklarımızı boşluğa da gelse uzatabiliyorduk. Bu konu önemli. Yatak boyu diz ekleminin biraz altına geldiğinde ayaklar dışarıda kalsa da yatılıyor. Ama ayakları uzatamamak kötü.

Dikkatimi çeken en önemli konu havalandırma. Güvenlik açısından mümkünse sineklikli üst havalandırma bence şart. Bu mümkün değilse yan kapı camları sürgülü yapılıp güvenlik sorunu olmayan yerlerde bu şekilde de kullanılabilir. İyi bir havalandırma olmadan sıcak yörelerde yaz tatilinde kullanamazsınız. Kangoo da bunun sıkıntısını da çekmiştik.

Libero 4 çeker olması nedeniyle benim de ilgimi çekmişti bir zamanlar. Parça problemi nedeniyle vazgeçmiştim.

Aracınızı güle güle kullanın. Amaca hizmet ediyorsa gerisi teferruat..
Cem bey teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi yan camlar sürgülü idi,Fakat daha önce kesen kişi çok kötü kestiğinden,eski sürgülü camları boya'dan sonra oturtmak mümkün olmadı.Kesilen yer Hoyratça çok büyük açılmış cam contası dahi mesafeyi kapatmadı. Bende mecburen yapıştırma fiber kullandım. Film çekildi.Ama açılmıyor,Ön koltukların orjinal olanlarının sırt kısmı ön kısma geliyor,malisef türkiye'ye gelen bu araçlarda sırt kısımları çok az öne yatarak kalıyor,kızaklardan çıkartıp,kamp esnasında ters takalım dedim o da mümkün olmadı kızak'tan dolayı mecburen bu sefer yatak boyunu kısa tuttum.Ama İlk kampta rahat olmadğı kanaatine varılınca yukarıdaki gibi bir uygulamaya yönelmeyi düşündüm.
Bu şekilde olduğunda yatak boyu 1.80 cm oluyor ki o da gayet iyi

ssem' Alıntı:
Cavit abi teşekkürler; akçalı ile fazla pek alakası olmasa da mühüm olan isteklere cevap verebilmesi

Bu arada : akçalı; paraya bağlı, parayla ilgili, akçeli, mali. :D

Hatta tamamen duygusal....... :D

Tebrikler.Kanaatkâr olmak çok güzel bir şey ;D

Arkadaşımda bu aracın otomobil olanı vardı,araç 3 silindirliydi ve yakıt cimrisi bir araçtı. Yedek parça konusunu
kafasına fazla taktığından haraç mezat sattı.

Semih bey aracınızla barışık olmanız çok güzel, keyifli geziler dilerim. Gezdiğiniz yerlerin tanıtımını bizlerle paylaşmaya
devam etmenizi diliyorum.
Selamlar.

Semih bey aracınız hayırlı olsun ,benimde diğer arkadaşlar gibi çok hoşuma gitti,şirinmi şirin :smiley:
Size kazasız belasız bol geziler dilerim

Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar;subaru Libero 4wd Minivan-ssem

ne güzel bir etkinlik, arkadaşların yazdığı " amaca hizmet ediyorsa gerisi teferruat " sözünü de doğrulamış oluyorsunuz :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri