Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (TA2RX)
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Peugeot Boxer - Bekir Kemal Ataman (ta2rx)
Yazdığım mesajlarda fotoğraf olursa gitmiyor nedense. (Firefox kullanıyorum.) Bu yüzden bu sefer fotoğraf yükleyemedim. Adminlere duyurulur.
Boxer'ın standart sigorta paneline ek olarak akü çıkışında yüksek amperli yassı sigortaların bulunduğu bir paneli daha var. Bu fikirden hareketle yaşam akülerinin giriş ve çıkışına yüksek amperli sigorta eklemeye karar verdim. Bu iş için bobinajcıların elektrik motorlarında kullandığı klemensler gayet uygun. Yalnızca sigortaların deliklerini biraz büyütmek ve 1mm kadar içeri doğru kaydırmak gerekiyor.
Benim bir kötü huyum var: Akü kutup başlarını söküp takarken anahtarı diğer kutuba değdirip kısa devre yaptırabiliyorum. Yaşam akülerinin müdahale alanı oldukça dar olduğu için bobinajcı arkadaşım başka bir kazaya mahal vermemem için anahtarlarımı daralan makaron ile kapladı.
Ben bununla da yetinmedim. Aküye yakın olduğu için şase yapma riski bulunan yatak demirlerinin de bir kısım bölgelerini izole ettim. Bu iş için branda naylonunu Bally ile yapıştırdım.
Akü kutuplarını söküp takarken kısa devreye sebep olmak benim içinde geçerli. Bu nedenle sadece bu iş için kullandığım anahtarın bir tarafını bantla isole ettim. Sigorta kutusundaki düzen çok hoşuma gitti. Kolay gelsin.
Bekir hocam kolay gele, temiz iş çıkartmışsınız, hatırlatma adına yazıyorum, panodaki soketler sıkma artı lehimlidir umarım, deniz kenarlarında yaşayanlar için sıkmalarda zamanla korozyon olayı var malum. bu sebepten bende akü gurubunun ana şase bağlantısıda pabuç artı şaseye gresli cıvata şeklinde.