Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedec 309 Camper - (uydurukcu)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uydurukcu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,620
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedec 309 Camper - (uydurukcu)

Bi meraklı daha. ;D Hayırlı olsun Güle güle kullanın. Kolaylıkla bitirmeniz dileğiyle.

Çam.Makinası fikri mükemmel. Hanım sızlanıp duruyordu elde çamaşır yıkayacak diye. Bir bahaneyi daha ekarte ettik bakalım şimdi ne bulacak (aman duymasın ;D ;D

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Mercedec 309 Camper - (uydurukcu)

yigit kardeşim öncelikle başarılar diliyorum ben gaziantepteyim senin yapmak istediklerini bende düşünüyordum ama beni durduran 309 a karavan için ruhsat alabilirmiyim oldu tüv onaylarmı bilmiyorum sen araştırdınmı bana telefonunu verebilirmisin işe başladıysan allah sana kolaylık versin. ha birde çok yeni modüler sistem mobilya mutfak yatak şekilleri var türkiyedeliler degilama internette var istersen sana net adresini vereyim..

merhabalaar bende aynı düşüncedeyim şu ana kadar mercedes 309 karavan kullananların fikirlerini meraketmekteyim, aracın eski olması önemli bir soru işareti, bilgi verebilirseniz sevinirim

1983 model Mercedes 209 dizeli 1992-2006 yılları arasında kullandım. 209 ve 309 dizel araçların motorları aynı. Bu araçların 1982-1988 modellerinin motorları (2998 cm3) 5 silindirli 88 beygir gücünde. Aynı araçların 1988-1993 modellerinin motorları (2497 cm3) 5 silindirli ve 90 beygir gücünde. Aracı sattığımda kaportasında pas çok ilerlemişti ama motoru saat gibi çalışıyordu. 2006 yılından bu yana Sprinter 212d kullanıyorum. 212d‘ de de 5 silindirli motor var ama aralarında çağlar var. 1983 model 209 sağlam bir araçtı ama çok gürültülüydü ve çok mazot yakardı. Araç yaşlandıkça bakım masrafı yükseliyor. Ayrıca fazla mazot yaktığı için bence artık zamanı geçmiş bir araç. Ama ben zaten uzak mesafelere gitmem diyorsanız tabiki düşünülebilir.

Kolay gelsin, başarılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR