Kendi Karavanını Yapanlar; Kandıralı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan wankel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 330
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 100,173

Etiketler
merhaba öncelikle aracınız hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin. ilgi ile takip edeceğim inşallah bir gün bende buradan paylaşımımı yaparım sayfanızı baştan sona kadar okudum sorum hem size gelsin hem de sizi takip eden ustalarımıza gelsin, inşallah çok yakında 4 kişilik bir aile olacağız ve sizde aracı 4 kişilik yapmayı düşünüyorsunuz sanırım şuan ruhsatınızda 2+1 veya 1+1 olarak geçmekte proje onayından sonra ruhsatta koltuk sayısını değiştirebilir miyiz çünkü bu araçla yurt içi ve yurt dışı seyahatlerde trafik durdurursa ve gümrük kapılarında sıkıntı olur mu eğer değişmezse ambulans alıp projemi onlar üzerinde devam ettirmek istiyorum.
önce güvenlik.
 

Rahat motokaravan olarak çıkacak sa 1+1 veya 2+1 oluyor, arka tarafa emniyet kemerli koltuk atabilirsin bunda sıkıntı yok resmiyette en fazla 3 kişi önde yolculuk yapabilir deniyor ,kimse yolcu sayısı na kontrol lerde takmıyor
 

yaşam kısmındaki koltuklar isterse çelik güvenlik kafesi içinde olsun yolcu sayısına dahil edilmiyor malesef. bu yüzden sürücü yanındaki koltuk iki kişilik ise araç 2+1, sürücü yanındaki koltuk tek kişilik ise araç 1+1 olarak tescil ediliyor motokaravan dönüşümü esnasında. ancak yaşam kısmındaki koltukların da emniyet kemerli vs. olması durumunda yurt içinde de dışında da sorun çıkma ihtimalinin düşük bir ihtimal olduğunu biliyorum. ama böyle bir ihtimal hiç yok mu derseniz? evet fazla yolcu taşıyorsunuz diye ceza ödeme ihtimalimiz var malesef.
 




teşekkür ederim bilgileriniz için
 

Uzun zamandır paylaşım yapamıyordum. bu süre zarfında gerçekleşen birkaç gelişmeyi aktarmak isterim. evvela sürücü ve yolcu koltuklarının kendi etrafında döndürülmesi işlemi tamamdır. işte fotolar











 



nihayet koltuklar dönemye başladı. henüz uzağım ancak sonuca bir adım daha atılmış oldu.





 



aracın daha uzun ömürlü olabilmesi için tabandaki kaporta kutucuklarına ve taban sacına komple pütür attırdım. pütüre tiner dahi eklenmedi. neredeyse kıvamlı bir ayran gibi atıldı.











 

haftasonu ise kandırlıya açmayı planladığım kalan camları ve tavan havalandırmalarının yelerini açmayı başardım. montaj işini ise ustalar hallettiler. böylelikle banyo havalandırması olarak planladığım küçük sürgülü cam haricinde diğer cam ve pencere işleri tamamlandı şükürler olsun. elbetteki tavan havalandırmaları esnasında tavanda yer alacak 3 adet güneş panelinin yerleşimini de planlayarak vesileyle panel montajının ön çalışmasını da yapmış oldum.