işinin ehli oto boyacıları da bu işi yapıyorlar ancak işin ehlini bulmak Anadolu şehirlerinde biraz sıkıntılı. benim aracın konsolunu Konya da bir firma boyadı. ama Sivastan Konyaya konsolu kendim götürmek zorunda kaldım.Konsol sökme ve boyama yada kaplama işlemini kimler yapıyor.?(boyacılar mı yoksa bu işle ilgilenen özel firma mı?)
Son hali ile çok beğendim.
Karavana eklediğiniz arkadaki koltuklarıda ruhsata işletebildiniz mi?
yan camların açılması işinden karelerle devam
Ekli dosyayı görüntüle 501993
Ekli dosyayı görüntüle 501994
Ekli dosyayı görüntüle 501995
Ekli dosyayı görüntüle 501996
Ekli dosyayı görüntüle 501997
şofben bacasının bu şekilde alttan çıkarılması ilerleyen dönemlerde bir sıkıntı yarattı mı acaba?doğrudur tabiki ısınan hava yükselir elbetteki. ancak şofbenin baca çıkışı hermetik baca diye tabir edilen türden. yani şofbenden çıkan atık gazlar bir fan yardımı ile dışarı atılmakta. ve ayrıca şofben içerisindeki gazı yakacak atmosferik hava da yine baca yardımı ile dış ortamdan alınmakta. velhasıl bacadan araç kabinine her hangi bir sızma olmadığı müddetçe bacanın yönünün hermetik bacada çokta büyük bir önemi kalmıyor. tabiki en sağlıklısı bacanın yandan veya üstten çıkarılmasıdır, bu noktada kimsenin itirazın yok zaten. sizin ısınan hava yükselerek bacanın taze hava girişinden şofbene girme olasılığı hakkında sanırım aklınıza takılanlar var şeklinde anlıyorum.
Üstad Merhaba,dönüşüm serüveninizi baştan sona izlemiştim.Geçte olsa bizlerde aranıza katılabilmek için uğraş vermekteyiz artık.Yaşam bölmesinde yaptıpım ikili koltuk için hazırladığım sandığı çıkarıp yerine orjinalinde emniyet kemeri bulunan ve ayrı ayrı yarırılabilen, gerektiğinde masa halini alabilen, istenildiğinde araçtan kolayca çıkarılabilen bir koltuk düzeneğine geçtim. Koridoru 65 cm den 45 cm düşürdü ama sağladığı emniyet ve seyahat konforu ile mukayese ettiğimde avantajının daha fazla olduğuna kanaat getirdim. Ayrıca öndeki ikili koltuğu çıkarı tekli koltuğa geçince araç koridor kısmında oturan biri fren esnasında kolaylıkla çn camdan çıkabilirdi Allah korusun
Ekli dosyayı görüntüle 507985
Ekli dosyayı görüntüle 507986
Ekli dosyayı görüntüle 507987
Ekli dosyayı görüntüle 507988
Ekli dosyayı görüntüle 507989
Ekli dosyayı görüntüle 507990