kendi karavanını yapanlar iveco 17m 3

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan egerce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,160
Ynt: kendi karavanını yapanlar iveco 17m 3

İyi günler
Kolaylıklar diliyorum ve merakla sonuçlanmasını bekliyoruz
Saygılar
Batuhan

Etiketler

Davlumbaz üzerinden tavana mesafe nedir.

Bendeki mesafe bu kadar değil o yüzden davlumbaz üzeri wc den vazgeçmiştim.güzelmiş.

Ynt: kendi karavanını yapanlar iveco 17m 3 dönebilen ön ikili

ön sürücü koltuklarının yatağa dönüşümü

assem1.jpg

assem2.jpg

assem3.jpg

Sayın "egerce" oldukça ilginç bir iç dizayn olacak.
Engin tecrubeleriniz bizler gibi acemi karavancıları ufkunu açacak gibi.
Öndeki koltuklar ve arkadaki koltukları birleştirince oluşacak yatak bu amaçla üretilmiş özel bir takım mı? yoksa aracın mevcut fabrika koltuklarından mı oluşacak? Zira mevcut standart koltuklar yatmaya değil oturmaya göre üretildiğinden gerek oturak bölümü gerekse sırt bölümü oturan insan vucut ergonamisine uygun olup yatak için uygun olmayabilir. Ben zamanında bu kombinasyonu binek otomobillerde çok kullandım. Eski otomobillerin koltukları daha düz idi. Ön koltuk arkasını tam yatırdığımda arka koltuk ile birleşince rahat (çok da olmasa) yatabiliyorduk. Ama günümüz otomobillerindeki koltuklar eğri büğrü , arkalığı yatırsakda rahat yatmak mümkün değil.

üsdadım yüksek ihtimalle ön ikili ve tekli koltukların sünger ve derilerini değiştireceğim mekanızmayı değiştireceğim arka üçlüyü sıfırdan kendim imal edeceğim ön ikiliyi bugüne kadar kimse çevirip üstelik sürücü koltuğuna yanaştırabilenini görmedim duymadım bunun imaltını yapmayı düşünüyorum yani araçların ikili koltuklarını atıp yerine tekli döner koltuk almak zorunda kalınmayacak saygılar

egerce' Alıntı:
üsdadım yüksek ihtimalle ön ikili ve tekli koltukların sünger ve derilerini değiştireceğim mekanızmayı değiştireceğim arka üçlüyü sıfırdan kendim imal edeceğim ön ikiliyi bugüne kadar kimse çevirip üstelik sürücü koltuğuna yanaştırabilenini görmedim duymadım bunun imaltını yapmayı düşünüyorum yani araçların ikili koltuklarını atıp yerine tekli döner koltuk almak zorunda kalınmayacak saygılar

Son çizimde daha şimdiden ağırlık merkezi sola kaymış durumda.
Yatar koltuk siteminde çekyat makaslarından yararlanılabilir,Öndeki ikilide.Sürücü koltuğundan dönerli yapmanın dışında bir alternatif görülmüyor.
Alacağın araç galiba 5+1 olacak.Koltuk sayısı ona göre! Tek sorun yatak olacak koltuklara
emniyet kemeri montajı ve bununda testlerden geçebilmesi.
Başarılar dilerim,kolay gelsin.

seyfettin abi ağırlık merkezi neredeyse gramla ayarlanıyor bütün su depoları sağda ben programla çiziyorum ya acelemde yok keyfini çıkara çıkara göre göre darta darta bir sıkıntı yok ikili koltuğun dönmesi anladığım kadarıyla pek insanların ilgisini çekmedi oysa benim için gerçekten çok ama çok önemli saygılar

abi hiçbirşey için geç değil bunu ben kabul etmem oturup kafa yorsan 3--5 ayda öğrenirsin

airboat' Alıntı:
Sakın Autoced kullanıyorum deme?
Başka basit ve bedava olan proğram varsa;bende varım.
abi ben şuan 6 tane program kullanıyorum neredeyse hepsi birbirine benziyor autocad bunların içinde en basit olanı gördüklerini solitworksda çiziyorum üç boyutlu bursda olsan 3 saatte bir çok şeyi öğretirdim sana sana özel basit bir program buluruz yaw ama 2 boyutlumu 3 boyutlumu önce 2 boyutluyu öğren sonra katı model nasılsa çözersin zaten birini öğrensen gerisini anlamak zor değil ama birazcıkta yabancı dil lazım çünkü 2012 sürümü hariç hepsi ingilizce anaca adam yerine koymaya başladılar bizi yıllar sonra.ben bakıp sana gönderirim abi saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR