Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - haydarsinan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan haydarsinan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 183
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 59,874
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato Camper - haydarsinan

Haydar sinan bey, karavanınızı güle güle kullanın son hali çok güzel gözüküyor.
Abinize geçmiş olsun ,birde köşelerde kullandığınız malzemenin ne olduğunu nerelerde bulabiliriz,kendinden yapışkanlımı söylerseniz sevinirim.İyi tatiller

Etiketler

Haydar Sinan bey karavanınız hayırlı olsun kardeşim

Allah ağız tadı ile kullanmayı nasip etsin

Haydar Sınan bey.
Ellerınıze saglık pek guzel olmus.
Guzel gezıler cıkarmanız dılegı ıle gule gule kullanın.
Mehmet-İzmir.

Haydar Sinan bey karavanınız bitmiş vede çok güzel olmuş,amatörce çalıştım diyorsunuz ama harika bir iş çıkartmışsınız. Gezilerede başlamışsınız önemli olan sizin ihtiyaçlarınızı karşılıyor olması. Güle güle kullanın.
Abinizede çok geçmiş olsun. Her ne kadar dikkatli olunsada bazen profesyonel olarak çalışanlar bile kaza yapabiliyor.

Haydar hocam aracını güle güle kullan, Allah kaza bela vermesin :smiley:

Güle güle kullanın. İşinizi görecek fonksiyonel, güzel bir karavan olmuş.

Sayın Haydarsinan öncelikle çıkarmış olduğunuz işten dolayı sizi ve size yardım eden kişileri kutluyorum.Bu konuyu devamlı takip ediyorum.Fakat size kolaylıklar dilememişim.Özür.Tamamı ile çok güzel olmuş.İsteyerek ve planlayarak yaptığınız için size büyük bir haz vermiştir.Güle güle sağlıkla ve mutlulukla güzel gezilerde kullanmanızı dilerim.SEVGİ ve SAYGILAR.

Dökme mutfak tezgahı çok güzel olmuş.Modeli siz mi verdiniz yoksa ustanın elinde hazır bir kalıp mı vardı ?
Artık gezi resimlerinizi bekliyoruz , güle güle kullanın .

Haydar Hocam, 38 gündür foruma uğramamış; umarım ters giden birşeyler yoktur....

Cavid Sezen

haydarsinan hoca ile bu akşam görüştüm bilgisayarında bir sıkıntı var imiş bugün yarın bağlanıcak zannedersem

uzun bir zamandan sonra herkese yeniden merhaba. son birkaç haftadır forum sayfalarına pek giremedim, basit gerekçelerden dolayı.
öncelikle merak edip arayan Yaşar hocama ve iyi niyetleri ile ilgi gösteren Cavit hocama teşekkürler.
diyebilirimki hayatımızın en güzel tatilini geçirdik bu yaz. bu da karavan sayesinde oldu.ailemin ve yakın çevrenin hatta kendimizinde merak ettiği şey karavanla gezide rahat edebilecekmiydik.ilk sorular hep bu yönlü oldu. 40 gün süren gezimizde en ufak bir problem yaşamadan gayet keyifli ve yoğun bir gezi oldu bizim için.gezmenin en güzeli karavanla gezmekmiş diyebildik.neredeyse tüm ihtiyaçlarımızı karşıladı karavan. sadece 2 gün kamp yerlerinde kaldık. bunun dışındaki tüm konaklamalarımız kamp dışı oldu.zaten çok az yerde 1 günden daha fazla kaldık.
gezimiz Adanadan başlayıp İzmir Foça"ya kadar sürdü, toplamda 5000 km yaptık. Antalya Alanya bölgesi hariç söylediğim güzargahta çoğunlukla sahil yollarından olmak üzere uğranılması gereken heryere uğradık. kimi yerlerin ayrıntıllarını gelecekteki gezilerimize bırakmak üzere tarihi ve doğal güzellikleri olabildiğince yaşamaya çalıştık. karavanın girebileceği tüm yollara girdik,hatta daha sonra pişmanlıkta yaratan yollarda oldu.(Ölüdenizi Kalkan tarafına bağlayan köy yollarındaki 10 kmlik bir kısım bunlardan biridir) .bizim gezimizden sonra Abim ,Eşi ve 6 yaşındaki yeğenim 15 günlük bir gezi yaptılar,onlarda yaklaşık 2500 km kadar bir yol yaptılar. yani bu yaz karavanımız 7500 km lik bir geziyi sorunsuz bir şekilde tamamladı.
birazda deneyimlerimizden bahsedeyim.kendi aracımızla ilgili olarak(2004 model 2000cc 10 m3 Ducato) için şunları söyleyebilirim,birincisi motor gücü gayet yeterli idi, söylediğim güzargahta çıkılan dağları, virajlı yolları rahatça geçtik, sollamalardaki ani hızlanmalarda da gayet başarılı idi.yük ve yolcu taşınmasına yönelik yapılan bu araç karavan için fazlasıyla yeterli. yük ve yolcu taşınmasındaki ağırlıkları aynı şekilde kurtarırmı o biraz kuşkulu bence.baştan beri hep aynı şey söylenir, ikinci el ticari araç şans işi diye,sanırsam biz şanslı çıktık,araç aldığımızdan beri hiç bir sorun çıkarmadı. aracın yakıt tüketimi ortalama 25 kr ,başlarda çokta hesabını yapamıyorduk, gezi sonrası yapılan km ve mazota harcanan para(sadece kredi kartı ile) oranlanınca bu sonuç çıktı. tüketim bizim için beklediğimizden ekonomik, nerdeyse benzinli bir araçla aynı.
iç donanım olarak 10 m3 bir araç 2 yetişkin veya 2 yetişkin bir çocuk için yaz gezileri için yeterli geldi. 12 m3 lük bir araç daha konforlu olabilirdi belki ancak kullanım kolaylığı ,yakıt tüketimi, ağırlık artışı ve önemli bir unsur olarak aynı model araçlar arasındaki fiyat farkı(4-5 bini buluyor) 10 m3 ün artıları sanırsam. kullanımdan bahsedersek; aracımızda arkada 110 cm enindeki yatak yaz koşullarındaki aşırı sıcaklarda 2 kişinin yatmasını engelledi, ön taraftaki sandık-yatak bu sorunu çözdü.yapılması gereken ihtiyaçlarda şekillendi,yan pencerelere sineklikli parmaklık yapmak gerekiyor.(öğrenci servislerindeki gibi bir uygulama yapacağız sanırsam) kamp dışı konaklamalarda yan pencereleri tamamen açamadık bu da sıcağın etkisini arttırdı,tavan havalandırmaları hep açıktı.gezdiğimiz bölgeler Türkiyenin en sıcak bölgeleri idi, belkide Egenin kuzey kesimlerinde sısaklar çok sorun olmamakta.bununla birlikte klima ihtiyacıda şekillenmeye başladı.65*70 iç ölçülerindeki duş benim ölçülerime rağmen, portatif tuvaleti çıkarmadan rahatça duş alabilmeme olanak sağladı. duş kabinin kapısına iç tarafından, dönebilecek şekilde duş perdesi yaptık,bu sayede duşun kapısını kapatmadan,dışarıyada su sıçratmadan duşu kullanabildik. mutfak tezgahıda yan tarafındaki katlanabilir tezgahla birlikte kullanım için yeterli genişliği sağladı. su donanımı ise daha önce yazdığım gibi plastik vanaları metalleri ile değiştirdikten sonra hiçbir sorun yaratmadı. ucunda bahçe sulamalarında kullanılan su tabancası bulunan
hortumsa çok işimizi gördü,su deposundan çıkıp aracın ön tarafına rahatça uzanan bu hortum, hem araca girmeden ayaklarımızı yıkamada,tozlu yollardan sonra gerektiğinde aracı ykamada,hemde dış duş olarak çok pratiklik sağladı.elektrik konusuna gelince; 100 amperlik yaşam aküsü bize yetti,alaska marka 220 volt buzdolabı buzluğunda buzu ve iç soğukluğu beklentimizi geçen bir kullanım sağladı. voltmetrede gördüğümüz değer konaklama sonrasında bile 11,5 in altına düşmedi(şimdi karavan kullanımının dışındaki değere baktığımda 12,8 görünmekte)kullandığımız 500 wattlık küçük su ısıtıcıda epey işimizi gördü.
deneyimlerimiz eksiklikleri ve fazlalıklarıda ortaya çıkardı. karavan hayatı sadelik ve pratiklik istemekte imiş bunu anladık. bunun için yapacağımız işler var.bunları yaptıkça sizlerle paylaşırım.

sözü çok uzattım biliyorum. bizim için yıl boyunca bahsedeceğimiz güzel anılarla dolu bir yaz sürecini oluşturdu karavancılık.çevremizdeki herkesi teşvik ediyoruz, özellikle zaman konusu rahat olanlar için(eşimin ve benim öğretmen olmamız bu zamanı yaratıyor) ve de tabi bu işe ayırabilecek ekonomiye sahip olanlar için kesinlikle girişilmesi gereken bir uğraşı karavancılık.
daha öncede dile getirdim, bu forum sitesinin olması karavanın yapımında itici bir güç oluşturdu, ayrıca buradan yine teşekkür edeceğim özellikle Yusuf ve Levent hocalarım, hem telefonda hem de sayfalarda yaptıkları destek ve bilgi paylaşımları sayesinde işimiz epey kolaylaştı.
fotoğraf ve gezi anılarımızı zamanla paylaşmaya çalışacağız.

gezmen' Alıntı:
İşte bu!.. Amaca ulaşılmış ya gerisi boş...Aracınızı güle güle, güzel gezi ve dinlencelerde kullanın. Daha çok fotoğraf ve kullanım deneyimlerinizi de gezi dönüşünde bekleriz.

Ağabeyinize geçmiş olsun dileklerimi iletin; klasik bir deyimle "buna da şükür".. Aile yakınlarınızın ve meslektaşlarınızın da yapım aşamasında epeyce katkısı olmuş; güzel birşey. Belki de onların varlığı, cesaretinizin önemli bir kaynağı oldu.

Dediğim gibi, dinlence dönüşünde, daha ayrıntılı bilgi (yapım ve kullanım) bekliyoruz.

Esen kalın.
Cavid Sezen

çok geç kaldım Cavid hocam ,teşekkürler. bundan sonra yapım telaşımız yok ,yapacağımız değişiklikleri nedenleri ile birlikte ayrıntılı bir şekilde paylaşmaya çalışacağım.

yaybek' Alıntı:
Haydar sinan kardeş size karavanınızla hayırlı yılculuklar güle güle gidin güle güle gelin inşallah dönüşte aracın performansı ile alakalı daha detaylı anlatım bekliyoruz,

Abinizin yarası umarım sadece bir an olarak kalır çok geçmiş olsun.

Yusuf hocam yeniden teşekkürler. yeni gördüm karavanını satışa çıkarmışsın,üzüldüm ancak şunuda iyi biliyorum, koşullar oluştuğunda çok daha iyisini yapacağına eminim.

kurtadam' Alıntı:
Haydar sinan bey, karavanınızı güle güle kullanın son hali çok güzel gözüküyor.
Abinize geçmiş olsun ,birde köşelerde kullandığınız malzemenin ne olduğunu nerelerde bulabiliriz,kendinden yapışkanlımı söylerseniz sevinirim.İyi tatiller

teşekkür ederim.köşe ve kuşaklarda kullandığımız malzeme gerçekten görünümü kurtaran bir durum oluşturdu. malzemenin tam adını ve kullanım şeklini fotoğraflarla birlikte sizinle paylaşırım.

ogi' Alıntı:
Haydar Sinan bey karavanınız hayırlı olsun kardeşim

Allah ağız tadı ile kullanmayı nasip etsin

teşekkür ederim

orbay74' Alıntı:
Haydar Sınan bey.
Ellerınıze saglık pek guzel olmus.
Guzel gezıler cıkarmanız dılegı ıle gule gule kullanın.
Mehmet-İzmir.
Mehmet hocam teşekkür ederim, biraz uzak kaldım,umuyorum sizin uğraşınızda tamamlanmıştır.

ilker 72' Alıntı:
Haydar Sinan bey karavanınız bitmiş vede çok güzel olmuş,amatörce çalıştım diyorsunuz ama harika bir iş çıkartmışsınız. Gezilerede başlamışsınız önemli olan sizin ihtiyaçlarınızı karşılıyor olması. Güle güle kullanın.
Abinizede çok geçmiş olsun. Her ne kadar dikkatli olunsada bazen profesyonel olarak çalışanlar bile kaza yapabiliyor.

İlker hocam teşekkürler,yakında seni arayıp biraz rahatsız edeceğim.teknik konularda sorularım olacak.

buralpdi' Alıntı:
Haydar hocam aracını güle güle kullan, Allah kaza bela vermesin :smiley:

Levent hocam seni izlemeye devam ediyoruz.

aslanahmet' Alıntı:
Güle güle kullanın. İşinizi görecek fonksiyonel, güzel bir karavan olmuş.

teşekkürler Ahmet hocam, yeni gördüm sizinde karavanınız hayırlı olsun.

metin0035' Alıntı:
Sayın Haydarsinan öncelikle çıkarmış olduğunuz işten dolayı sizi ve size yardım eden kişileri kutluyorum.Bu konuyu devamlı takip ediyorum.Fakat size kolaylıklar dilememişim.Özür.Tamamı ile çok güzel olmuş.İsteyerek ve planlayarak yaptığınız için size büyük bir haz vermiştir.Güle güle sağlıkla ve mutlulukla güzel gezilerde kullanmanızı dilerim.SEVGİ ve SAYGILAR.

Metin hocam teşekkürler.

oort cloud' Alıntı:
Dökme mutfak tezgahı çok güzel olmuş.Modeli siz mi verdiniz yoksa ustanın elinde hazır bir kalıp mı vardı ?
Artık gezi resimlerinizi bekliyoruz , güle güle kullanın .

teşekkürler. mutfak tezgahı modelini kendimiz oluşturduk, evye kısmı plastik bir kap üzeri kaplama döküldü, plastikçilerden baktık kaplara ilk önce, büyüklüğü ve şekli uygun olanını kullandık,tezgah kalınlığı normalden ince 1 cm, altıda ince elyaf.ağırlık konusu dert olmadı ,hem kalınlığı hem ocak kısmının kesilmesiyle hafif diyebileceğimiz bir tezgah çıktı ortaya.

Hoşgeldiniz...
Memnun olduğunuzu görmek ne güzel... :smiley: Anı, deneyim (bir bölümünü yazmışsınız zaten) ve fotoğraflarınızı bekliyoruz.

Cavid Sezen

Hocam, 5000 km yol yapmış ve hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadığınızı, memnuniyetinizi belirtmişsiniz.Doğrusu çok hoşuma gitti. Aracı kullananın anlattıkları konu ile ilgili en iyi bilgilenme yoludur. Kullandığınız aracla ilgili bilgilendirmeler de işimize yaradı.
Kazasız belasız,gönlünüzce güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,758
Kayıtlı Üye Sayımız
166,574
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

SON MESAJLAR

SON KONULAR