Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; Ducato 17m3 "yak" - Atilla Dinçer(atiladi)
Sn. Salim, teşekkür ederim...Son yıllarda her kes illaki 15 m3 derken 2013 yılı 17m3'lerin yılı olduğu bir gerçek, 2013'de herhalde 4-5 adet 17m3 karavan yapıldı, bunların 2'sinde emek harcamış olmak benim için ayrıca bir keyif..
Yak'ın ruhsatı 1+1 dir, 01/01/2009 yılından sonra karavanlara sadece 1+1 veya 2+1 ruhsat veriliyor, hatta 2009 öncesi 3+1,4+1 ruhsat almış olan karavanların bile koltuklarını iptal ediyorlar, bu sene 2 arkadaşımızın koltukları TÜV tarafından iptal edildi, ek bir proje çizilerek basit şekilde koltuk sayısı düşürüldü..Fazla yolcunun bedeli ceza belli şahış başı 49 T, buda o anki polisin bilgi ve pisikolojisine bağlı..10 senedir karavancılık yapıyorum, yollarda defalarca polis kontrol ve denetimine girdim, her zaman ya yolcu sayımız fazla idi, aracın evrakları tam olduğu sürece, bir defa bile yolcu ve kg ile alakalı özel bir sorun ile karşılaşmadım, tabiki bu hiç karşılaşmayacağımız anlamına gelmiyor ama, önemli olan ödenecek bir bedel ile sorunların çözümü önemli olan keyifler kaçmasın, güzel bir atasözü de var, " alem ile gelen düğün bayramdır"...