Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 477
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 192,675

Etiketler
Ynt: Kendi Karavanını Yapanlar; 2008 15m3 Jumper (atiladi)

Mesaj yazan tümarkadaşlara teşekkür ederim....

Karavanlar arasında yeni araç alımıda genellikle bir müddet vakit kaybediyordum, bu safer tam pop-up 2'ye yerleşirken yeni aracı buldum, aynı hızlada işe başladım, bu gün aracın kayar kapısındaki sorunları çözdüm, kapının üst ray arabasını yenisi ile değiştirdim, kapıya elektrik veren yaylı swiç grubu var halini beğenmediğim için onuda sıfırladım, sonuç olarak kayar kapı sürünür kapı olmaktan 200 TL'ye kurtuldu, kayar kapı oldu...Turbo hortumunda çatlak varmış gazlayınca ıslık çalar gibi ses çıkarıyordu, 40 TL'lik hortum bu sorunu çözdü..Yarın yağ, filtre, değişiklikleri yapılıp, ön kapıların ses yapan gergileri değişecek, böyle ufak tefek ama konforu etkileyen şeyleri önümüzdeki bir kaç günde tamamlayacağım...Bu arada uygulama planı üzerinde akşamları çalışmaya devam ediyorum, şu an için çalıştığım 3 plandan birine karar vereceğim....
Pop-up 2 ile planlı bir gezi programım olamıyor, çünkü size sürpriz bir çalışmam var, yeni aracı bulmuş olmasaydım, o sürpriz üzerinde çalışıyordum, daha 10-15 gün gibi bir vakte ihtiyacım vardı, ama yeni araç alınınca, sürprizi yeni araca yetiştirebilmek için çalışıyorum, bu yüzden pop-up 2 ile gezilerim ancak ani gelişen bir kaç günü geçmeyen kısa kamp gezileri olabilecek..
Aslında işin doğrusu, önümde bu kadar iş varken, hele birde sürpriz kısmı varken, işi bırakıp gezi planı yapamıyorum...

Sanırım Atilla'nın elinden gelmeyen tek şey "Gezenbilir'e gezi yazısı yazabilmek" ;D

Mesut abi, tam isabet, "Kendim için bir şey istiyorsam namertim" atasözü gibi, her şey sizin için....

Atilla , kolay gelsin ; hızına yetişilemiyor. Oto tamirhaneleri senin kadar çabuk iş çıkarsa bu ülke süper kalkınır ;D

Teşekkür ederim....

Yücel abi, tamirhanelerin adını değiştirmek lazım, artık "parça değiştirme noktası" demek lazım, inan tamiranede bizzat bende çalışıyorum, eve dönünce hanım üstüme başıma bakıp, tamirciyemi gittin yoksa senmi tamir ettin diyor, böyle yapmasam tamiranelerde işimiz bitmez...

Hafta sonu, aracın içindeki taban kontrasını ve duvarlarındaki kontraplak kaplamalarını söküp, kargo bölümünü temizledim, taban kontrası oldukça yıpranmış, kesinlikle değiştirilmesi gerekecek..Arka kapıların ayarlarını yaptım, şöför kabinindeki kapaklı torpido gözlerinin menteşe bakımlarını yaptım...
Bu gün, aracın ikili yolcu koltuğu yerine tekli koltuk alıp yerine montajını yaptım...

20141110_132924.jpg

20141110_132938.jpg

Atilla abi merhaba.

Bişi soracaktım araç seçerken aracı siz satın alıp karavan imalatından sonra satıyorsunuz sanırım
yoksa müşterinize aracı gösterip müşteriniz mi aracı alıyor ve sonra size teslim ediyor?

Bir de 2005 ve üzeri araçları genelde tercih ediyorsunuz sanırım.temizlik açısından doğru mudur?

Doğrudur, 2005 ve üstü modelleri tercih ederim, sebebi dönüşümde araç ne olursa olsun içine yapılan masraflar aynı olduğu içindir...

Hepinize tekrar teşekkür ederim...

Koltuklar, temizliğine göre yeni kasa içi 400-700 TL aralığında, eski kasalar ise 250-500 TL..

Bu gün, karavanın kargo bölümünü dış yıkama yapar gibi köpük ile yıkattım, aracın iç yan kısımlarının su tahliye deliklerinide çalışır vaziyete getirip, suyun araçtan tahliyesini sağladım, araç iç dış yıkanıp temizlenince, gerçek hali ortaya çıktı, artık pırıl pırıl araçta güzel güzel çalışmalara başlıyabilirim...
Aracın, kriko takımı komple yoktu, önce çıkmacıdan bir kriko takımı aldım, istepne mekanizması kaldırma kolu ve sağlam bir bizon anahtarı alarak, istepne kriko sistemini tamamladım, aracın tampona takılan çeki demiride yoktu onuda çıkmacıdan arayıp buldum, avadanlık ekipmanları böylece tamamlanmış oldu...

20141111_184621.jpg

20141111_184551.jpg

20141111_184541.jpg

Bir süredir çalışmalarını sürdürdüğümüz, pleksiglass, karavan camının ilk prototipi hihayet bu gün tamamlandı, üzerinde bir kaç küçük değişiklik yapıldıktan sonra seri üretimi başlayacak, yeni camların ilk uygulamasıda bu araçta yapılacak..
Camların iç kısmında sineklik ve kalın perdeside bulunacak..
Cam sisteminde, camı kutudan çıkart, kesim ölçüsünü araca çiz, dekopaj ile kesip mastik ile yapıştır, iç izolasyon sonrası iç sineklik ve perde kısmını içeriden vidala, iş dekoratif olarak bitmiş halde kullanıma hazır vaziyete gelecek...
Dikkatli bakınız, cam orjinal avrupa deyildir, kendi üretimimizdir..
"Esdeco ES4" pleksiglass karavan camı 3 değişik ölçüde pek yakında....

20141111_180851.jpg

20141111_175135.jpg

20141111_175211.jpg

Atila abi iste bu super haber, fiyatlarin avrupa urunler gibi el yakmayacagi kesin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR