Ynt: Kendi Karavanını Yapan; "ttr Bike" Pop-up (atiladi)
Teşekkür ederim...
Tavan toplamasını ilk önce perlon bantlar vasıtası ile, ön ve arkadan gelen bantı ikisini birlikde aynı anda, resimdeki aparata, şarzlı vidalama ile sararak toplamayı deneyeceğim, verim durumuna göre A, B, C planları hazır..
Tavanın stabilizasyonunu, uzun kenarda birbirine kontra bakan iki amartisör ile kontrol ederken, kısa taraflarda, makas kullanarak, tam açık konumda kilitlenerek sabitlenir hale getireceğim, böylece, tüm yönlerden esen rüzgarlara mukavamet göstereceğini sanıyorum..
Yazın tavanın mükemmel olacağı kesin, zaten pop-up'ın en önüne standart orjinal sineklikli plastik 40x40 karavan tavan havalandırması takacağım, yan brandalarda da tüllü pencereler bırakacağım..Kış şartları için pop-up içine webasto'dan çift yollu bir yönlendirme borusu çıkıp, boru içi klape ile Alt, üst veya alt+üst olarak sıcak hava akışını kontrol edeceğim, kış şartları için pop-up'ın ısıtılması şart..
Benim, şu anki en büyük sorunum, pop-up yan kapamasında kullanılacak brandanın seçilmesi, malesef ülkemizde avrupa standartında kaliteli extrem dağ çadırı imalatında kullanılabilecek branda olmaması, nasıl bir branda bulacağımı henüz bende bilmiyorum...
Pop-up içindeki sünger yatak 195x120 cm ve 10 cm kalınlığında olacak, PSA'ların tavan kuşakları çok sağlam olduğu için tavan yatağında sağlık ve konfor bakımından hiç bir sorun çıkmayacağına eminim, araç içinden de extra bir kaç adet, kalça bölgesine gelecek şeklide ahşap kuşak atacağım için garantisi artacak.....