Kendi Kamp Ocağınızı Yapın

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,011

Etiketler
Ynt: Kendi Kamp Ocağınızı Yapın

merhaba arkadaşlar

ben istanbul karaköyden LENA SAAT sorumlusuyum.Arkadaşlardan bazıları firmamızı white gas alımından tanır.Sizlere yeni adresimiizi bildirmek için rahatsız ediyorum.Yeni adresimiz ;

Tersane Cad. Abdülsellah Sok.Karınca Sok.No:4 Kat:4 5 litrelik büyük boy white gas 50 lira
KARAKÖY\İSTANBUL 1 litrelik küçük boy white gas 10 lira
tel : 212 235 06 25
fax : 212 235 06 05

ocak ısındıkça yakıtın buharlaşması artar dolayısıyla alev birleşerek toplu halde yanar.eğer üstüne ısıtacağınız şeyi koyarsanız tek tek deliklerden çıkar. burada dikkat edilmesi gereken ocağın ısısını düşürmemek. örneğin cezveyi temas ettirirseniz ısı büyük oranda materyale geçer ve ocak söner. o yüzde ısıtacağınız şeyi ocağa temas ettirmeden kullanınız. bunun bir farklı versiyonunu da yaptım.uzun süre alkolle çalışıyor.yakında videosunu da eklerim.kolay gelsin.

metanol ve fiberglası nereden temin edebilirim?

teşekkürler.
Barış

metanol ve fiberglas(cam elyafı) nı nerden temin edebilirim?

Teşekkürler.
Barış

yeni projem
toplam maliyet 10 tl
butan gazı kullandım onun da fiyatı 1-2 tl arası. henüz arazide deneme fırsatım olmadı
projemin örnek alınarak yapılması ya da kullanılması sırasında doğacak olumsuzluklardan mesul değilim.bazı noktalarda dikkat etmek gerekiyor.sonuçta gaz kullanıyor.
hepinize saygılar.
http://www.youtube.com/watch?v=ktAKoccUCkU

Hocam elinize saglik. Yanliz kullandiginiz sistemi ve nasil yaptiginizi aciklarmisiniz. Cunku kenardaki beyaz borudan yapilmisi seyi nasil yaptiginizi cok anlayamadim. Sanirim gazi onun icinde depoluyorsunuz. Fakat nasil dolum yapiliyor. Sizdirmazlik nasil saglandi anlayamadim.

Tesekkurler.

çok pratik ve güvenli gibi gelmedi (özellikle outdoorda) ama yaratıcılığınızı tebrik ediyorum :smiley:

Barış.

Su borusundan tüp yapmışsınız yaratıcılık mükemmel.
eminim pratik deneyler arttıkca yeni ve çok daha kullanışlı tasarımlar bulunacakdır.

şu noktayı açıklamakta fayda var.su borusundan olan kısmın içinde çakmak gazı doldurmak için kullanılan tüplerden var.bitince yenisini takıyorsunuz.yani mantık pahalı ocaklarla aynı.
güvenlikte dikkat edilmesi gereken ayar vidasının önüne takoz koymak. burdaki amaç da kartuşun altına zarar vermemek.

arkadaşlar reşo yakıtı diye birşey var, jel şeklinde yanıcı madde. kimyasal bir ateşe benziyor mavi ateş veriyor fakat duyduğuma göre kırmızı ateş vereni de varmış. üzerinde direk pişirmek (şişlere takıp vs.) pişirmek sağlıklı olurmu bilmem ama konserveleri ve su ısıtmak için vs. iyi görünüyor. konserve şeklinde satıldığından direk kapağını açıp yakabiliyorsunuz. fiyatı ise 1.25 tl. elimdekinin üzerinde kaç gr. olduğu yazmıyor fakat 2.5 saat sürekli yanar yazıyor. ucuz ve kolay bir yöntem gibi geldi. ben (bursa'daki arkadaşlar için) özhan marketten aldım, diğer illerde de büyük mağazalarda (migroslarda falan) olur heralde. pratik birşeye benziyor ama daha outdoor da deneyemedim.

reşo yakıtı diye satılanlar jel halinde metil alkol. sahada deneme fırsatım oldu. inanın çoook uzun zaman alıyor az bi suyu kaynatmak.

Reso yakiti denilen ve bununla calisan duzenekler kaynatmak yada pisirmek icin degil daha cok pismis seyleri sicak tutmak icin evlerimizde kullanabilecegimiz bir urun. Mesela kaynamis cayimizi caydanligimizi, sogumadan kahvalti masamizda tutmamiza yardimci oluyor. Boylelikle ikide birde mutfaga gidip cay doldurmak zahmetinden kurtuluyorsunuz. Yada uzerinde bir kapta cikolatalarimizi eritip meyvelerimizi banarak yememiz icin guzel bir alet.

Ama arazi sartlarina gelince tawara`nin dedigi gibi isitmasi ve kaynatmasi oldukca zor olacaktir. Cunku reso yakitinin direk uzerine bir sey koyma ihtimaliniz yok cunku kutunun agzi kapandigi icin sonuyor. Soz gelimi caydanlikta su kaynatacaksak, caydanligimiz ile isi kaynagi arasinda kalan boslukta ruzgarli ve acik havada isi daha caydanligimiza ulasmadan havada dagilip kayipolur. Bu yuzden isi kaybimiz cok olacagindan arazide zaman alir ve kullanimi uygun olmaz dusuncesindeyim. Ama ev gibi kapali ortamlarda isinmis suyu sicak tutmak amaci ile kullanimi yukarda bahsettigim gibi cok uygun ve cok da guzel oluyor. Istanbulda iken vardi bizim ve pazar kahvaltilarinda cayimiz kahvalti masamizda hep sicak kalirdi. Pazar kahvaltisinin masada olmazsa olmazi idi reso yakitli bakir gorunumlu isiticim.:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri