Kendi Kamp Ocağınızı Yapın

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,011

erthem

Moderatör
Yer
Ordu
Buyurun Arkadaşlar Kamp Ocağı İçin Masrafa Gerek Yok,
Herkes Kendi Kamp Ocağını Yapabilir

http://www.akilli.tv/video/82843/kucuk-ocak-yapalim.aspx

Etiketler

Ynt: Kendi Kamp Ocağınızı Yapın

Bu adresi incelemenizi tavsiye ederim

http://zenstoves.net/ 8)

Kamp Ocağı Nasıl Yapılır?

Ocağın parçaları, yani üretmeniz gerekenler bunlar:

0__gereken_parcalar.jpg

Prosedür:
-- 50 cl'lik bir bira kutusu ve bir de 33 cl'lik meşrubat yada bira kutusu al.
-- İki kutunun dibini de biraz yukarılardan bir noktadan maket bıçağıyla kes. Ne kadar uğraşırsan uğraş bu kesik gayet b.ktan olacak. Zaten o yüzden yukarıdan kes dedim ya. :smiley:

1__kutuyu_kes.jpg

-- Sonra sol elinle kutunun dibini tut, sağ eline makası al. elindeki parçayı düzelt. Öyle ki kutunun yan duvarlarının sadece 2-3 cm kadar bir kısmı kalsın. Kutuyu yamultma, kesik muntazam olsun. Öteki parçayı da aynen böyle kes.

2__makasla_duzelt_1.jpg

2__makasla_duzelt_2.jpg

-- 50 cl'lik olup diğerine girecek olan parçada, yani üst parçada fotoğraftaki gibi ortada bir delik aç. Delik düz olmuş yamuk olmuş farketmez. Deliği açmazsan bir sonraki adımda iki parça birbirine zor girecektir. :islik:

3__bir_delik_ac.jpg

-- 50'lik kutu parçası diğerinin içine gelecek şekilde iki parçayı birleştir.

4__ust_ve_alti_birlestir_1.jpg

4__ust_ve_alti_birlestir_2.jpg

-- Sonra, (üst tarafa kalacak olan, ortasında delik açmış olduğumuz parçaya) olabildiğince ufak, eşit aralıklı delikler aç. Mümkünse yüksek devirli bir matkap ile ve bastırmadan aç. Olmaz ise biz ile, cam çivisi ile, yorgan iğnesi ile aç.

5__delikleri_del__matkap_ile.jpg

(matkap ile)

5__delikleri_del__biz_ile.jpg

(biz ile)

-- Ortadaki parçayı kesmek için, kesiğin geçmesi gereken yerleri maket bıçağı ile çiz.

6__ortayi_kes_1.jpg

-- Sonra bu çizgi üzerini biraz kes.

6__ortayi_kes_2.jpg

-- Bir şey ile bastırarak ortadaki parçayı kesik boyunca yırt.

6__ortayi_kes_3.jpg

-- Kutuların üst kısımlarından keserek bir dikdörtgen parça üret. Öyle ki bu dikdörtgenin kısa kenarı diğer iki parçanın yüksekliğinden az olmasın. Sonra bu dikdörtgenin uzun kenarlarından birinden ufak çentikler kes. Bu çentikler sayesinde yakıt ocağın ortasından yan duvarların arasındaki kısma geçebilecek.

7__ic_duvar_1.jpg

7__ic_duvar_2.jpg

-- Ürettiğin dikdörtgen parçayı alt parça üstüne koyup parçanın üstüste gelen kısımlarını birbirine bantla. Bu bantı sonra sökmek gerek. O yüzden bantın birazını kendi üstüne kıvır ki tutup da bantı sökebilesin. Dikdörtgenin bir kısmı üst üste gelmeli ancak bu kısım çok uzun ise fazlasını kesip atmak gerekir. Dikkat! Dikdörtgenin çentikli olan uzun kenarı alt tarafta kalmalı.

8__montaj_1.jpg

-- Üst parçayı yerine tak. İki parça da ortadaki dikdörtgen duvar ile kavuşana kadar bastır.
8__montaj_2.jpg

-- Sonra da dikdörtgeni tutan bantı sök.
8__montaj_3.jpg

Artık ocak hazır!

Aslında bu ocağın mantığyla yola çıkıp 3-4 farklı tip daha üretebildim.

Son zamanlardaki hedefim kahve cezvesini iyi ısıtacak bir ocaktı. Bu amaçla yaptığım çalışmaların en sonunda, biraz daha yavaş yanıp mavi alev veren, az da olsa çıkışı ayarlanan, daha sağlam ve ufak bir ocak üretebildim. Ocağı aluminyum deodorant şişesi ve yeni ince tipteki meşrubat kutusu ile (uludağ, redbull vs.'nin tipi) yaptım.

Yapılışını yapım sırasında elirlediğimden süreci fotoğraflayamadım ama ürünün fotoğrafını ve testini iletirim.

Yine de, genel amaçlı kullanım için bu meşrubat kutusundan olan ocak aspirin değerinde...
800px-Pepsi_can_stove_variations.jpg

(Benim anlatmış olduğum tip en soldaki...)

Yukardaki resim buradan: http://en.wikipedia.org/wiki/Beverage-can_stove

hocam çok teşekkür ederim emekle ince ince anlatmışsın emeğine sağlık.
ayrıca bence çakma bir ocak değil gayet orjinal bir ocak olmuş.

arkadaşlar internette bir kaç video gordum . youtube bu açan arkadaşlar için linkleri veriyorum

http://www.youtube.com/watch?v=yfPBfSLrR_c&feature=channel_page

http://www.youtube.com/watch?v=8gih_0utbwQ&feature=channel_page

http://www.youtube.com/profile?user=benniblueyes&view=videos
ayrıca bu adreten değişik ev yapımı ocak çeşitlerinide görebilirsiniz

açamayan arkadaşlar için youtube jacker programını kullanabilirler

http://**.com/files/220899280/youtubejackersetup.zip

ancak yakıt olarak ne kullanmak makbul benzin mazot yaada alkol siz ne onerirsiniz???

ikinci videodaki çividen sacayağı gayet pratik imiş. İyi oldu bunu gördüğüm.

---- o ----

Yakıt meselesi;

Bu tür sobalar alkolle çalışır!

Etil alkol ya da metil alkol kullanırsın. 80'lik kolonya kullanabilirsin, bundaki %20'lik suyun bir ziyanı yoktur. Sadece, iş bitince kabın dibinde kalır. İspirto kullanabilirsin, bunda çokça etil alkol ve biraz da metil alkol vardır. İçen zehirlensin diye içine metil alkol kunulur. Tamamıyla, vergi vermeden ucuza içki satmama amacıyla yapılmış bir şeydir. Elinde varsa saf alkol (etil alkol) de kullanabilirsin.

Ama sadece etil alkol ve metil alkol ile kullanılırlar. Alkolün oranı %80 ve fazlası olmalı.

Benzinle olmaz.

Hem bu kutuların kendisi de yanıcıdır. Yanan bir alkol ocağının üstüne bir kutu kola parçası koyun, çatır çatır yanar! Evde yapmayın, hatta kapalı alanda teneffüs etmeyin. Kutunun yanmasını engelleyen, içindeki alkolün buharlaşırken kutunun sıcaklığını sabit tutmasıdır. Benzinin buharlaşma sıcaklığı ile gayet farklı (!!!) bir sonuç elde edersin.

ya arkadaşlar hiç bir yerde ispirto bulamadım bi yardımcı olun nerde bulucaz ispirtoyu???

Tekel'in fabrika satış mağazası yakınınızda var ise hem ispirto hem saf alkol bulabiliyor olmalısınız. Yine büyük marketlerde mangal ürünleri reyonu yakınlarında ispirto bulunabiliyor. Eczanelerde saf alkol var (fiyat çok yüksek) ve bazılarında ispirto da bulunduğunu gördüm.
Açıkçası başka aklıma gelen bir yer yok :smiley:

ya bakmadığıkm eczane, alış veriş merkezi, hırdavatçı kalmadı hiçbirinde yok mangal reyonlarında reşo yakıtı var ispirto yok ide kandil yağı var onda da olur mu?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri