Merhaba, adım cihan ve izmir den aranıza yeni katıldım. Uzun zamandır sizleri takip ediyorum aklımdaki ve hayallerimdeki caretta tarzı bir karavan yapmak istiyorum. O kadar çok eksiğim varki hangisinden başlasam bilemiyorum. Bana yardımcı olacağınızdan eminim. Bu nedenle desteklerinizi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı rica etsem bana yardımcı olur musunuz?
1-Aklımdaki ilk sorunlardan biri dingil di. 750 kg. altında bir karavan için en uygun ve sağlıklı dingili nereden ve nasıl temin edebilirim.
2- kaplama konusu benim için çok önemli değilse bile kötü birşey istemiyorum. Alüminyum kompozit olabilir. Fiyatları hakkında ve nereden nasıl TEM'in edilir bilgim yok.
3- iç dekoru sorun değil ama bir karavan olması için duş/wc ve mutfağın orijinal bişey olmasını istiyorum.
4- ben yalıtım uzmanıyım yalıtım benim için kolay olur. Fakat güneş enerjisi olmasa da bir akü ve 12v. 220v. tesisat hazırlayabilecek kadar da ustayım. Ama bu hidrafor sistemi ve sıhhi tesisat da gözümü korkutuyor.
5- karavan için özel üretilen (kaplin, dingil, sıvı tankları, hidrafor, mutfak ve duş/wc) malzemeleri dışarıdan yani internet sitelerindeki bol Euro lu siteler dışımda temin edebilir miyiz?
İlk etap olarak bunları çözebilirsem benim için şimdilik baya bir yol kat etmiş olacağım. Teknik bilgim ve ekipmanla ilgili hiçbir sıkıntım yok. Bana sadece "şu uygundur" denilse yeterli.
lütfen duruma vakıf deneyimli insanlardan yardımlarını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...